Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Üsküdar Meydanı’nda 2 yıllık çalışma başladı

        Üsküdar Meydan Projesi’nin yapımına, Üsküdar Belediyesi’nin eski hizmet binasının yıkımıyla başlandı.

        Eski hizmet binasının önünde düzenlenen törende yıkım öncesinde konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, projeyle Üsküdar’ın çehresinin değişeceğini belirterek, “Üsküdar’ımızın merkezinde yıllardır konuşulan kentsel dönüşümün ilk adımını atma mutluluğunu yaşıyoruz. 1984’ten beri hizmet veren eski hizmet binamızın yerinden elde edeceğimiz toplam alan 16 dönüm” dedi.

        Alanın altının tamamen kapalı otopark olacağını ifade eden Türkmen, “Yaklaşık bin araçlık bir otopark projemiz var. Üstünde de 15 dönüme yakın bir meydan kazanıyoruz. Meydanımızın adı Mimar Sinan olacak. Hedefimiz bu projeyi iki yıl içinde, Ağustos 2018’e kadar tamamlamak” diye konuştu.

        TERMİNAL DE TAŞINIYOR

        Başkan Hilmi Türkmen, Üsküdar Meydanı’nın aslında Harem’den başladığına dikkat çekerek, “Harem’deki şehirlerarası otobüs terminali inşallah yakında taşınıyor. Yeni yeri Dudullu’da, inşaatı devam ediyor. Taşınır taşınmaz, Harem’in rekreasyon alanı şeklinde dizaynı yapılacak. O da inşallah bu yıl başlamış olacak” şeklinde konuştu.

        Konuşmanın ardından, Üsküdar Belediyesi eski hizmet binasının yıkımı gerçekleşti. Proje ile her yağmur sonrası görmeye alıştığımız denizin yağmur sularıyla birleştiği görüntünün de yaşanmayacağı belirtildi. Ancak bu görüntüyü ortadan kaldıracak sahil kısmındaki çalışmanın Üsküdar Belediyesi değil, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağı öğrenildi.

        MİMAR SİNAN MEYDANI NASIL OLACAK?

        Proje ile yeni meydan, Üsküdar Evlendirme Dairesi önünden başlayıp vapur iskelesine kadar uzanan alanda şimdiki halinden 3 kat daha genişleyecek. Yeraltında otopark yapılacak, kapasitesi artırılacak.

        Güneyde Ahmediye Meydanı ile başlayan yaya aksı, Hakimiyeti Milliye Caddesi ile yeni meydana açılacak. Ayrıca Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı ve Kara Davut Camii önünde iki farklı aktivite alanı oluşturulacak.

        Rumi Mehmet Paşa, Mihrimah Sultan ve Yeni Valide camileri, Aziz Mahmut Hüdayi ile Şemsi Paşa Külliyesi gibi tarihi yapılar ön plana çıkarılacak.

        Meydanda alışveriş birimleri, yeraltı çarşısı, kafeteryalar, yeraltı katlı otoparklar, sergi holü, kentsel bellek müzesi, zanaat atölyeleri olacak. Semtin dokusuna uygun yapılacak ticaret alanları sokak ve meydana açılacak.

        Marmaray Projesi’ne ait yaya çıkışları yeniden düzenlenecek. Bu kapsamda meydanda farklı yönlerde yaya sirkülasyonu sağlayan 7 farklı çıkış olacak.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ