Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alınan, tutuklanan ve görevden uzaklaştırılanlar 04.09.2016

        Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üye ve destekçilerini temizleme operasyonları kapsamında başlatılan gözaltı, tutuklama ve görevden uzaklaştırmalar kaldığı yerden devam ediyor. İşte operasyonlarda 04 Eylül Pazar günü haberleri...

        NOT: Haberler anlık güncellenmektedir.

        KAHRAMANMARAŞ'TA 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen aralarında Zaman Gazetesi Temsilcisi A.Y.'nin de bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

        15 Temmuz darbe girişimi sonrası Fethullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla polis tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve emniyetteki sorgulamaları tamamlanan Zaman Gazetesi Kahramanmaraş Temsilcisi A.Y. ile O.Ç., O.B., M.B., İ.P. ve Ö.K. isimli şüpheliler adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Ö.K. adli kontrol ve yurtdışı yasağı şartıyla serbest bırakılırken, diğer şüpheliler ise tutuklanarak cezaevine konuldu. Tutuklanan şüphelilerin örgütün gizli haberleşmede kullandığı mesajlaşma programını kullandıkları belirtildı. (DHA)

        NAZİLLİ'DE 15 KİŞİ TUTUKLANDI

        Nazilli İlçesi'nde, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda aralarında esnaf ve işadamlarının bulunduğu 15 kişi tutuklandı.

        Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmada Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Nazilli'de aralarında esnaf ve iş adamlarının da bulunduğu bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 23 kişi gözaltına alınırken bazı adreslerde çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 15'i savcılık sorgusundan sonra çıkarıldıkları mahkemece 'Terör örgütüne üye olmak ve finansal destek sağlamak' suçlarından tutuklandı, diğer 8 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        ADIYAMAN'DA 7 STK BAŞKANI TUTUKLANDI

        Adıyaman'da FETÖ soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 11 sivil toplum kuruluşu başkanından 7'si tutuklandı.

        Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri geçtiğimiz günlerde FETÖ'ye yakın sivil toplum kuruluşu başkanlarını gözaltına aldı. Örgütün finans ayağına yönelik gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında SODES projelerinden dolayı sivil toplum kuruluşlarına operasyon yapıldı.

        Operasyonda FETÖ'ye yakın çeşitli STK'larda 2013-2015 yılları arasında başkanlık yapan R.E., İ.U., H.A., M.B., H.C., Y.A., Y.K., F.T., A.E. ile bu kuruluşlarda görev alan E.K. ile F.U. sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen sivil toplum kuruluşu başkanlarından Y.A, N.C, H.C., M.B., İ.U., H.A ile bu kuruluşlarda görev alan F.U., tutuklanırken; R.E., F.T., A.E., ile Y.K. ise denetimli serbestlikten faydalanarak serbest bırakıldı.

        Konuyla ilgili soruşturma sürdürülüyor. (IHA)

        AYDIN'DA 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        Aydın'ın Yenipazar ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 5 kişi tutuklandı.

        Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmada Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Yenipazar ilçesinde bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda Yenipazar Belediyesi Yazı İşleri Müdürü S.K. ve iş adamı ile öğretmenlerden oluşan 5 kişi gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, savcılık sorgusundan sonra çıkarıldıkları mahkemece "terör örgütüne üye olmak ve finansal destek sağlamak" suçlarından tutuklandı. (AA)

        BATMAN'DA 9 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Batman'da, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi soruşturması kapsamında 9 polis memuru gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, 9 polis memuru adreslerinde yapılan aramada gözaltına alındı. Polislerin emniyeteki işlemleri sürüyor. (AA)

        ORHANGAZİ'DE 3 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Bursa'nın Orhangazi ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 öğretmen tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 3 öğretmenin sorguları tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. (AA)

        KARABÜK'TE 23 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Karabük'te Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 23 kişi gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü TEM ve KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili yürüttüğü soruşturma doğrultusunda operasyon düzenledi. Operasyonda Emniyet Müdürlüğünde görevli Şube Müdürü K.A., Emniyet Amiri Ç.Ç., Komiser Yardımcıları F.B.,M.S.,İ.A.,A.A.,A.B.,A.D.,M.H, Z.B., H.D.,S.B.,S.N.,H.Ş.,D.Y., M.K. ve M.D. iş adamları A.S.G, Ş.T, M.E, F. K ve H.K ile öğretmen E.E gözaltına alındı.

        Zanlıların emniyetteki sorguları sürüyor. (IHA)

        MUĞLA ESKİ VALİ YARDIMCISI YAYMAN, FETÖ'DEN GÖZALTINDA

        Muğla eski Vali Yardımcısı Mestan Yayman, FETÖ/ PDY operasyonu kapsamında gözaltına alındı.

        Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Muğla'da gözaltına alındı. Muğla'nın Kavaklıdere İlçesi'nde kaymakamlık yapan Yayman, sonrasında ise Muğla Vali Yardımcılığı yapmıştı. AK Parti'den millitvekili aday adayı da olan Mestan Yayman, 2014 yerel seçimlerinde aynı partiden Menteşe Belediye Başkan adayı olmuştu. Seçilemeyen Yayman, daha sonra Antalya Vali Yardımcılığı görevine getirilmişti. Bir süre önce açığa alınan Mestan Yayman, geçtiğimiz günlerde Muğla'ya yerleşti. Yayman, terörle mücadele müdürlüğü ekipleri tarafından bu gece 'FETÖ terör örgütüne finansal destek sağlamak' ve 'milli, dini ve insani duyguları istismar etmek suretiyle 'himmet' adı altında yardım toplama' iddialarıyla Muğla'daki evinde gözaltına alındı. Yayman, Antalya Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. (DHA)

        KÜTAHYA'DA 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 9 kişiden 4'ü tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, soruşturma çerçevesinde çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda, aralarında örgütün gazetelerini dağıtan şirket yetkilileriyle örgütün ilçe yapılanması içerisinde bulunan 9 kişi yakalandı.

        Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 5 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        TÜRK TELEKOM'DAN FETÖ SORUŞTURMASI AÇIKLAMASI

        Türk Telekom AŞ, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen ikinci operasyonda tutuklanan 37 kişinin, gözaltına alındıklarında kurum çalışanı olmadıklarını bildirdi.

        Kurumdan yapılan açıklamada, FETÖ yapılanması soruşturması kapsamında 37 kişinin tutuklanmasına ilişkin basında yer alan haberler üzerine açıklama yapıldığı belirtildi.

        Açıklamada, "Tutuklanan kişilerin hiçbiri, gözaltına alındıkları tarihte Türk Telekom çalışanı değildir ve birçoğu geçmiş yıllarda şirketimizden ayrılmışlardır.

        Terörle mücadelede devletimiz ile iş birliği içinde çalışmaya devam ettiğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız." ifadeleri kullanıldı. (AA)

        ZONGULDAK'TA BİRİ KADIN 12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında biri kadın 12 zanlı gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında çalışma başlatıldı.

        Jandarma ekipleri, Kozlu, Kilimli ve merkez ilçede, aralarında ziraat mühendisi, ev hanımı, emekli memur, belediye ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) çalışanlarının da bulunduğu biri kadın 12 kişiyi gözaltına aldı.

        Bu arada, gözaltına alınanlar arasında "Kozlu, Kilimli ve merkez ilçe imamı ve köy sorumluları ile üniversiteli gençlerden sorumlu abla"nın da yer aldığı öğrenildi.

        Zanlıların jandarmadaki işlemleri devam ediyor. (AA)

        KIRIKKALE'DE FETÖ'NÜN 'BÖLGE İMAMI' ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        KIRIKKALE'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında bir süre önce gözaltına alınan 6 kişiden ve 'Bölge imamı' olarak bilinen öğretmen Mehmet M., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bazı adreslere operasyon düzenledi. Operasyonda, İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli üsteğmen Faruk K., İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden İbrahim Ö., İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli öğretmenler; Harun Ö., Hasan K. ile özel okulda öğretmenlik yapan Haşim E. ve esnaf Süleyman S. gözaltına alındı. Kırıkkale'deki ev ve işyerlerinde arama yapılan şüphelilerin Emniyet'teki işlemleri devam ediyor. Daha önce gözaltına alınan ve Kırıkkale'nin 'Bölge imamı' olarak tanımlanan öğretmen Mehmet M. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (DHA)

        MANİSA'DA 2 PANSİYON GÖREVLİSİ TUTUKLANDI, 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, 2 pansiyon görevlisi tutuklandı, 4 kadın gözaltına alındı. Sarıgöl Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince önceki gün gözaltına alınarak mahkemeye çıkarılan pansiyon görevlileri R.K. ve G.K. tutuklandı. Öte yandan, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, "abla" olarak anılan H.K, B.Ç, M.K. ve R.U. gözaltına alınarak emniyete götürüldü. (AA)

        ARTVİN'DE GÖZALTINA ALINAN 12 KİŞİDEN 6'SI TUTUKLANDI

        Artvinde Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 12 kişiden 6sı tutuklandı.

        Valilikten alınan bilgiye göre, soruşturma çerçevesinde Artvin Çoruh Üniversitesinde (AÇÜ) görevli 8 akademik ve idari personel, aynı üniversiteden mezun 2 kişiyle bir öğretmen ve bir hemşire yakalandı.

        Zanlılardan 9u, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        AÇÜde görevli 3ü yardımcı doçent, 2si araştırma görevlisi ve biri memur olmak üzere 6 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, bir yardımcı doçent, hemşire ve öğretmen yurt dışına çıkış yasağı getirilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Soruşturma kapsamında bir yardımcı doçent ile AÇÜden mezun 2 kişinin işlemleri sürüyor. (AA)

        KASTAMONU'DA GÖZALTINA ALINAN 15 KİŞİDEN 7'Sİ TUTUKLANDI

        Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 15 kişiden 7'si tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, kapatılan Gül Eğitim Kültür ve Çevre Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin 15 üyesi, İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Kerem Aydın, Sinan Şaşmaz, Salih Taşkıran, Bünyamin Demir, Ali Kök, Evren Üstün ve Mustafa Kıral tutuklandı, diğer zanlılar ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        MANİSA'DA 7 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Manisa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 7 polis gözaltına alındı.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, emniyet içindeki yapılanmaya yönelik operasyon yapıldı.

        Operasyonda polis memurları A.U, M.K, İ.İ, H.S, H.I, M.C ve İ.T gözaltına alındı.

        Şüpheliler, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        MUĞLA'DA GÖZALTINA ALINAN 19 ŞÜPHELİDEN 7'Sİ TUTUKLANDI

        Muğla'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 19 şüpheliden 7'si tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma doğrultusunda, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince operasyon düzenlendi.

        Operasyonda İl Emniyet Müdürlüğünde görevli şube müdürleri, emniyet amiri, komiser yardımcıları, polis memurları ile bir teknisyenin bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 7'si tutuklanırken, 9 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 3 kişinin ise savcılık sorgusu devam ediyor. (AA)

        AĞRI'DA GÖZALTINA ALINAN KAYMAKAMLAR SERBEST BIRAKILDI

        Ağrı'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Eleşkirt ve Hamur kaymakamları, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, gözaltına alınan Eleşkirt Kaymakamı Abdulkadir Okay ve Hamur Kaymakamı Cüneyt Manisa, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılık ifadesinin ardından mahkemeye sevk edilen Okay ve Manisa, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        KARABÜK'TE 5 İŞADAMI VE 1 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Karabükte Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, 6 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖnün darbe girişimiyle ilgili yürüttüğü soruşturma doğrultusunda operasyon düzenledi.

        Operasyonda iş adamları A.S.G, Ş.T, M.E, F. K ve H.K ile öğretmen E.E gözaltına alındı.

        Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ