Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bakan'la randevularına "kamyoncular" yüzünden geç kaldılar

        Edirne'den Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nu tebrik ziyareti için Edirne'den yola çıkan heyet, İstanbul'daki hafriyat kamyonu sürücülerinin eylemi nedeniyle randevularına 3 saat geç kaldı. Bakan, geciken konuklarını bakanlıkta bekledi.

        Geçen dönem Edirne milletvekiliği de yapan Bakan Müezzinoğlu'na hayırlı olsun ziyareti için aralarında il yöneticileri, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de olduğu yaklaşık 150 kişi, sabah saatlerinde Edirne'den yola çıktı.

        Ziyaret için otobüsle yola çıkan grup, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki hafriyat kamyonu sürücülerinin eylemi nedeniyle belirlenen vakitten 3 saat sonra Ankara'ya ulaştı.

        Bu arada uçak ve otomobillerle Ankara'ya giden Edirne Valisi Günay Özdemir, AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe ve bir grup ziyaretçiyle görüşen Bakan Müezzinoğlu, geciken grubu uzun süre bekledi.

        Randevuya 3 saat gecikmeyle yetişen ziyaretçileri bakanlığın toplantı salonunda kabul eden Bakan Müezzinoğlu, ziyaretin kendisine güç verdiğini ifade etti.

        Edirne ve Trakya için geçmişte olduğu gibi yine elinden geleni yapacağını ifade eden Müezzinoğlu, şunları söyledi:

        "Öncelikle sizleri burada ağırlamaktan onur duydum. Bana güç verdiniz. Eminim ki bu dönemde de zorlu görevler olacaktır. Bu makamda da, sizlerin arkamda olduğunun bana verdiği güçle inşallah tüm işlerimin üstesinden geleceğim. Bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonrada Edirneliler ve Trakyalılar için elimden geleni yapmaya devam edeceğim.”

        Birlik ve beraberliğin önemine değinen Bakan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

        "Ayrıştıran, çatıştıran anlayışların ağır bedellerini ödemiş bir milletiz. Bunu önlemenin elimizdeki sihirli değneği birlik ve beraberlik. Bir ülkemiz, bir bayrağımız, güçlü bir milletimiz var, medeniyet değerleri olan, hedefleri olan bir milletiz. Bir de cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal'in bize vasiyeti var. Biz diğer milletlerden geri kalan, başını öne eğen, onların tuzaklarına boyun eğen olmadık asla da olmayacağız.

        Onlar tuzak kurmaya devam edecek, biz bu tuzakları bozacağız. Bunu siyasi görüşler, hayat felsefeleri farklı da olsa birlik ve beraberlikle bozacağız. Vatanımız, bayrağımız, hedeflerimiz bir, farklılıklarımız zenginliklerimiz, ayrışma, birbirimizi yıpratma sebebimiz değil."

        Edirne Valisi Özdemir, AK Parti Edirne Milletvekili Sezen, Edirne Belediye Başkanı Gürkan, AK Parti İl Başkanı Akmeşe de Müezzinoğlu'nun Edirne'de birlik ve beraberlik adına çok değerli katkıları bulunduğunu belirtti.

        Daha sonra ziyarete gelenler hediyelerini Bakan Müezzinoğlu'na takdim etti.

        Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı'nın, Bakan Müezzinoğlu'na takdim ettiği levrek dikkati çekti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ