Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul ‘Kokusuz’ pazarda ‘küpeden’ denetim

        Telefona yüklenen mobil uygulama ile kurbanlık alacak vatandaşlar hayvanların kulağındaki küpede bulunan seri numarasını mobil uygulamaya okutarak, hayvanın tüm kimlik bilgilerine rahatça ulaşabiliyor.

        Başakşehir Kurban Pazarı’nda görevli Veteriner Hekim Taner Bingöl, “Kurban satış ve kesim yerlerindeki koku problemini ortadan kaldırmak üzere probiyotik ürün kullanıyoruz.

        Ürün, yem katkı maddesi olarak hayvancılıkta kullanılan ve Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’ndan da ruhsatlı bir ürün. Ürünü sabah ve akşam iki kez uyguluyoruz. Probiyotik uygulama sonrası 10 dakika içinde koku yapan çürükçül bakteriyi ortadan kaldırıyor” diye konuştu.

        ŞAMPİYON CUMALİ'YE 27 BİN TL FİYAT BİÇİLDİ

        Kurba n Bayramı’na sayılı günler kala Anadolu yakasındaki Ataşehir Ferhatpaşa Kurban Pazarı’na 27 bin TL fiyatıyla boğa Cumali damgasını vurdu. Pazarda ayrıca Diyarbakır’dan getirilen 5 yaşındaki iki kurbanlık deve de alıcısını bekliyor.

        Develerin sahibi Abdülhekim Emek, “Develeri Diyarbakır’da kendimiz besledik. İkisi de 5 yaşında. Biri 800 kg, diğeri ise bir ton geliyor. İnşallah alıcısı çıkar. Develerin her birinin fiyatı 20 bin TL” dedi.

        Burdur’un Kemer İlçesi’nden getirilen 1 ton 200 kilogramlık “Cumali” isimli kurbanlık boğanın sahibi Abdi Günledi, “Cumali’yi özenle besledim. İki yaşında. İstanbul’daki kurban pazarlarında böyle büyük bir boğa olduğunu zannetmiyorum. Bu yıl küçükbaş kurbanlıklar 600 ile 1.200 TL. arasında, büyükbaş kurbanlıkların fiyatları ise 5 bin TL’den başlayarak büyüklüğüne göre değişiyor” ifadelerini kullandı.

        KARAŞİMŞEK'İ ALANA KEÇİ BEDAVA

        Erzurum ’dan Sancaktepe’ye 25 kurbanlık boğa getiren Seffan Yılmaz, 17 bin TL istediği 1 tonluk Karaşimşek’i alana kurbanlık keçiyi bedava verecek. Bu yıl beklenen ilginin olmadığını belirten Seffan Yılmaz, bu yüzden böyle bir kampanya başlattıklarını dile getirdi.

        Kurban almak isteyenlerin son gün değil de erkenden kurbanlarını almaları gerektiğini dile getiren Seffan Yılmaz, “Son gün ucuz alırım düşüncesi çok yanlış. Kurban görevini yerine getiren vatandaşlarımıza gereken tüm kolaylığı bu günlerde de yaparız” dedi. Yılmaz, “Eğer lezzetli et istiyorsanız kesinlikle boğa almalısınız. Boğanın yağı daha az ve eti her zaman daha lezzetlidir” dedi.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ