Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yoksullar için toplanan erzak, FETÖ'nün evlerine dağıltılmış

        Kırklareli'nde ihtiyaç sahiplerine iletilmek üzere bağışlanan yardım kolilerinin, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait okula getirildiği ve buradan da gizli bir şekilde FETÖ'nün örgüt evlerine dağıtıldığı ortaya çıktı.

        Darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan FETÖ'nün kolejindeki sekreter G.Ş, Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde örgüte ilişkin bilgiler verdi.

        Kolejde belirli zamanlarda "kurban parası" adı altında paralar toplandığını aktaran G.Ş, paraların beyaz zarf içerisine konularak, koleje gelen kendisinin tanımadığı kişilere verildiğini kaydetti.

        Kolej tarafından sık sık geziler ve sohbetler düzenlendiği anlatan G.Ş, ''Kolejde, okul müdürünün talimatıyla bazı öğretmenler ve personel, toplantı salonunda Fetullah Gülen’e ait videolar izliyordu. Bir gün mesai saatleri içerisinde Milli Eğitim Müdürlüğü'nden telefon geldi ve önemli olduğu söylendi. Ben de kolejin sinema salonuna giderek müdür beye ulaştım. Müdür içeriye girdiğim için bana çok kızdı. Ben içeri girince Fetullah Gülen'e ait videoyu durdurdular.'' şeklinde ifade verdi.

        Zaman gazetesine abone olması konusunda birçok kez ikaz edildiğini bildiren G.Ş, tüm baskılara rağmen abone olmadığını söyledi.

        "FETÖ'NÜN EVİNİ KOLEJ PERSONELİ TEMİZLERDİ"

        Birkaç kez maaş hesaplarına fazla para yattığını ve okul müdürünün bu paraları geri istediğini söyleyen G.Ş, ''Bu olay öğretmenlere defalarca oldu. Bana bir kez oldu ve fazla parayı müdüre teslim ettim. Bunun yanı sıra Fetullah Gülen'in 1965 yılında kaldığı ve toplantılar düzenlenen evin temizliğini kolejin personeli yapardı.'' dedi.

        G.Ş, 2015'te kendisini arayan kolej müdürü Muharrem Akbulut'un, Kimse Yok Mu Derneği'nden kamyonla erzak kolilerinin geldiğini söyleyip, kolilerdeki erzağın poşetlere konulup mutfağa indirilmesi, kolilerin ise hizmetli personel tarafından yakılması talimatını verdiğini anlattı.

        Erzağın buradan gizli bir şekilde FETÖ'nün örgüt evlerine dağıtıldığı belirlendi.

        Kolejde öğretmenlik yapan N.T ise ifadesinde FETÖ üyelerinin Hz. Muhammed'in adını kullanıp, dini duyguları istismar ederek kolejdeki öğretmenlerden "kurban parası" adı altında 100'er lira topladıklarını anlattı.

        Kendisinin de bir kez kurban kesimi için 100 lira verdiğini aktaran N.T, ''Para verdim ancak kurban kesilip kesilmediğinden haberim hiç olmadı. Verdiğim para karşılığında da bana makbuz verilmedi'' şeklinde ifade verdi.

        Kolejde bir kez tüm öğretmenlerin hesaplarına maaşlarının haricinde 2 bin 500 lira yattığını ve bu parayı daha sonra okul müdürünün geri istediğini aktaran N.T, parayı elden muhasebeye teslim ettiklerini belirtti.

        N.T, kolejin bağlı bulunduğu şirketin yönetim kurulu başkanı Hakan Akbulut'un okuldaki öğretmenleri evlendirmek için yoğun çaba sarf ettiğini de öne sürdü.

        Hakan Akbulut'un, bekar kadın öğretmenlere kriterlerine göre cep telefonundan erkeklerin fotoğraflarını gösterdiğini iddia eden N.T, bazı arkadaşlarının bu yöntemle evlendiklerini aktardı.

        Soruşturma kapsamında Hakan Akbulut ve kolej müdürü Muharrem Akbulut tutuklu bulunuyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ