Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Trafik Tüm Türkiye ve İstanbul trafik yol durumu (CANLI)

        Bayram tatilinin 9 gün ilan edilmesinin ardından yola mesai bitiminde çıkmayı planlayan vatandaşlar, İstanbul trafik durumu ve açık güzergahlarıaraştırmaya başladı. İstanbul'da trafik yoğunluğu 10Eylül Cumartesi, saat 12:42 itibariyle %26'yı gösteriyor.İstanbul canlı trafik durumu ve yoğunluk durumuna göre alternatif güzergahları tercih etmenizdeki yardımcınız olacak olan İstanbul trafik yoğunluk haritasına aşağıdaki bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

        İSTANBUL CANLI TRAFİK DURUMUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

        BÜYÜK İSTANBUL OTOGARI'NDA YOĞUNLUK

        Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla memleketlerine gitmek için akşam saatlerinde yola çıkan vatandaşlar, Esenler'deki Büyük İstanbul Otogarı'nda yoğunluk oluşturdu.

        İstanbul'da her bayram öncesi yaşanan trafik yoğunluğu bugün akşam saatlerinden itibaren başladı. 9 günlük bayram tatilinin başlamasıyla birlikte memleketlerine gitmek isteyen vatandaşlar, akşam saatlerinden itibaren Büyük İstanbul Otogarı’na akın etti. Yoğunluk nedeniyle otobüs firmaları ek seferler başlattı. Bazı vatandaşların ise memleketine gitmek için otobüs bileti bulmakta güçlük çektiği gözlendi.

        Yolcu aldıktan sonra otogardan çıkmak için gişelerde sırada bekleyen otobüs sürücüleri ise trafik yoğunluğundan şikayetçi olurken otogar giriş çıkışında araç trafiğinin kilometrelerce uzadığı görüldü. (AA)

        İSTANBUL'DA BAYRAM YOĞUNLUĞU BAŞLADI

        İstanbul TEM Otoyolu'nda Kurban Bayramı yoğunluğu başladı. 9 günlük bayram tatili için yola koyulan sürücüler, otoyolda yoğunluğa neden oldu. 9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesi son iş gününün bitmesinin ardından İstanbullular yollara dökülmeye başladı. Özellikle, TEM otoyolunda Mahmutbey Gişelere civarında yoğunluk dikkat çekti. Büyük araçların da gişelere katılım noktasında yoğun trafik oluşmasına neden olduğu görüldü. Trafiğin Edirne istikametindeki yoğunluğun aksine İstanbul istikametine akıcı seyretmesi dikkat çekti. (İHA)

        İstanbul'da trafik yoğunluğu saat 19.00 itibariyle  yüzde 63 olarak belirlendi
        İstanbul'da trafik yoğunluğu saat 19.00 itibariyle yüzde 63 olarak belirlendi

        ESKİHİSAR'DA TATİLCİ YOĞUNLUĞU

        Kurban Bayramı tatili için yollara çıkanlar Gebze Eskihisar Feribot İskelesi'nin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlar, feribotla geçişlerin daha uygun olması nedeniyle Osmangazi Köprüsü yerine feribotu tercih ettiklerini söyledi.

        9 günlük Kurban Bayramı tatilini memleketlerinde ve tatil bölgelerinde geçirmek isteyenler yola çıkmaya başladı. Bayram tatilinin başlamasıyla birlikte Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde bulunan Eskihisar Feribot İskelesi'nin önünde uzun kuyruklar oluştu. İstanbul'dan gelenler feribot iskelesinin önünde gişelerden geçebilmek için bekledi. Eskihisar ile Yalova arasında 14 feribot çalışırken, yaşanan yoğunluk nedeniyle 3 feribot daha istendi.

        İDO'nun Körfez sorumlusu Aşkın Lermi, "Şuanda Eskihisar'da 17 gemi ile çalışıyoruz. Limanda bekleme süremiz 20 ile 25 dakika arasında. Akıcı bir yoğunluğumuz var.

        Gelen yolcularımıza en iyi hizmeti vererek gidecekleri mesafeyi kısaltarak bayram öncesi kendilerine en iyi şekilde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yarın gemi sayımız 21'e çıkacak. Bayram dolasıyla tüm hazırlıklarımızı tamamladık" dedi.

        Osmangazi Köprüsü'nde otomobiller için geçişin 88.75 TL olması nedeniyle feribotu tercih ettiklerini söyleyen sürücüler, "Osmangazi Köprüsü'nden geçiş pahalı. Feribot ise otomobiller için gidiş geliş 100 TL. Bu nedenle feribotu tercih ediyoruz. Biraz beklesek de ücret nedeniyle feribotla geçmek daha uygun" dedi.

        D-100 KARAYOLU'NDA TATİLCİ YOĞUNLUĞU

        Akşam saatlerinde TEM Otoyolu Ankara istikametinde yoğunluk olmasına rağmen trafiğin akışında sorun yaşanmadı. Bayram tatili için yola çıkanlar D-100 Karayolu'nda Ankara istikametinde ulaşımın kilitlenmesine neden oldu. D-100 Karayolu'nun İzmit ve Derince'de kesimlerinde Ankara istikametinde araçlar yavaş ilerlemek zorunda kaldı. Özellikle kavşaklarda araçlar ilerlemekte zorlandı.

        BOLU'DA BAYRAM TRAFİĞİ ÖNLEMLERİ ALINDI

        Kurban Bayramı tatilini memleketlerinde geçirecek tatilcilerin yoğunluk oluşturması beklenen TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu'nun Bolu kesiminde önlemler alındı. TEM'de yığılma olduğunda sürücüler D-100'e yönlendirilecek. TEM'in Gerede Kavşağı'daki Karadeniz bağlantı yolunda oluşabilecek uzun araç kuyruklarına karşı sürücülerin Ankara güzergahını kullanmaları istendi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ile Karayolları ekipleri, 9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesinde tatilcilerin oluşturacağı yoğunluğa karşı tedbirlerini aldı. Trafik ve Karayolları ekipleri, bayram tatilinin başında ve dönüşte yol güzergahlarında takviye ekiplerle birlikte 24 saat görev yapacak. Yoğunluk oluşması beklenen Bolu Dağı Tüneli, Abant Kavşağı ve Gerede Kavşağı'nda trafik ekipleri sürücüleri yönlendirerek trafik akışını sağlayacak. TEM'de yığılma olması durumunda sürücüler D-100'e yönlendirilecek. 87 kamerayla izlenen tünel içinde meydana gelebilecek kaza veya diğer olumsuz durumlar anında tespit edilerek müdahale edilecek.

        Trafikten sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Sönmez, bayram tatilinde yoğun araç trafiği beklediklerini söyledi. Sürücülerin uyarıları dikkate almalarını isteyen Sönmez, şöyle konuştu:

        "Sürücüler umarım emniyet kemerlerini takarlar, araçlarının bakımlarını yaparlar, yakın takip yapmazlar ve hız limitlerine uyarlar. Bayram boyunca takviye ekiplerle birlikte yollarda olacağız. Hız kontrolü için radar ekipleri yollarda olacak. Takviye ekiplerle sürücülerimizi daima göz önünde tutmaya çalışacağız. Olası aksaklıklara müdahale edebilmek için tedbirlerimizi aldık."

        Özellikle TEM'den çıkarak Karadeniz illerine giden sürücüler nedeniyle Gerede-Karabük arasında ciddi yoğunluklar yaşandığını belirten Sönmez, "Orada 20 kilometreye varan kuyruk oluşuyor. Sürücüler bu yolda yoğunluk olması halinde Ankara üzerinden de gitmek istediklere yere gidebilir. Yol biraz uzar belki ama saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kalmazlar. Daha konforlu ve rahat bir ulaşım sağlayacaklarını düşünüyorum" dedi.

        30 MİLYON İNSAN TRAFİKTE OLACAK

        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 9 gün sürecek Kurban Bayramı tatili nedeniyle 25-30 milyon vatandaşın yola çıkacağını belirterek, "Bayram trafiğinde tüm yollarda yaşanacak yoğunluk nedeniyle Bakanlık olarak kara, deniz, hava ve demiryollarında tüm önlemlerimizi almış bulunuyoruz." dedi.

        Arslan, bayram tatili boyunca Karayolları Genel Müdürlüğünce (KGM) işletilen otoyol ve köprülerin ücretsiz olacağının söyledi.

        Bakan Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 gün sürecek Kurban Bayramı tatilinin 10 Eylül itibarıyla başladığını anımsatarak, bayram süresince yaklaşık 25-30 milyon vatandaşın yollara çıkmasını beklediklerini, bu nedenle karayolları başta olmak üzere demiryolu, denizyolu ve havayollarında tüm önlemleri aldıklarını ifade etti.

        10-17 Eylül tarihlerinde banliyo hatlarının yanı sıra yüksek hızlı tren hatlarında da ek seferler konulduğunu bildiren Arslan, İzmir Mavi Tren, Konya Mavi Tren, Doğu Ekspresi, Güney-Kurtalan/Van gölü Ekspresi, Erciyes Ekspresi, Fırat Ekspresi ve Pamukkale Ekspresi’ne de bir adet fazladan pulman vagon eklendiğini ve demiryollarının bayrama hazır olduğunu kaydetti.

        "KARA, DENİZ, HAVA VE DEMİRYOLLARINDA TÜM ÖNLEMLERİ ALDIK"

        Hava ve denizyollarında da ek seferlerin konulduğunu ve yol güvenliği önlemlerinin artırıldığının altını çizen Arslan, tüm bayramlarda olduğu gibi bu bayram süresince de özellikle gidiş ve dönüş tarihlerinde, trafiğin yüzde 60-70 artış gösterdiğini anımsattı.

        Bayram trafiğinde yollarda yaşanacak yoğunluk nedeniyle Bakanlık olarak kara, deniz, hava ve demiryollarında tüm önlemleri aldıklarına dikkati çeken Arslan, şöyle konuştu:

        "Özellikle trafiğin en yoğun olduğu karayollarımızda yol çalışmalarına ara verildi. Trafiği yoğun olan tatil bölgelerinde ise ana güzergahlarda da ek önlemler alındı. Özellikle otoyollar başta olmak üzere trafik yoğunluğu fazla olan devlet yollarında da bakım, onarım gibi çeşitli nedenlerle eksilen şeritler trafiğe açıldı. Amacımız, yol kusurlu kazaların önüne geçmek. Ayrıca kazaların yoğun yaşandığı noktalarda daha sıkı tedbirler alabilmek için İçişleri Bakanlığı ile iş birliği yaptık. Ancak şu da bir gerçek ki trafik kazalarının yaklaşık yüzde 90’ı sürücü hatasından kaynaklanıyor. Bu nedenle vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını istiyorum."

        Arslan, vatandaşların yola çıkmadan önce yol durumları hakkında bilgi alması gerektiğine işaret ederek, "Vatandaşlarımız, Karayolları Genel Müdürlüğü web sitesinde yer alan güzergah analizi programını kullanabilirler. Bu programla en uygun güzergah ve alternatif yolların yanı sıra kapalı ve çalışma yapılan yolları da öğrenebilecekler. Ücretsiz Alo 159 hattından da yol durumlarına ilişkin bilgi alınabilecekler." ifadelerini kullandı.

        "KİMSENİN BAYRAMINI ACIYA DÖNÜŞTÜRMEYİN"

        Bakanlar Kurulu Kararıyla yap-işlet-devret (YİD) modeliyle yapılan köprü ve otoyollar hariç KGM’nin işlettiği tüm otoyol ve köprülerin bayram tatili süresince ücretsiz olacağı müjdesini veren Arslan, ulaşımdan ve erişimden sorumlu Bakanlık olarak amaçlarının, vatandaşın bölünmüş yollarla, yüksek hızlı trenlerle, Türkiye’nin dört bir yanına yayılmış havalimanlarıyla sevdiklerine kavuşması olduğunu söyledi.

        Arslan, "Ancak vatandaşlarımızdan tek bir isteğimiz var. Her zaman uymamız gereken trafik kurallarına bayram gibi yoğunlaşan zamanlarda daha özen göstersinler. Kimsenin bayramını acıya dönüştürmesinler. Bu vesileyle kazasız, belasız günler diliyor, herkesin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ