Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Açığa alınan öğretmenler

        Bölücü terör örgütü ve uzantılarına destek verici nitelikte faaliyette bulunduğu tespit edilenöğretmenlerin görevlerinden uzaklaştırılması kapsamında açığa almalar devam ediyor... 9 Eylül 2016 açığa alma haberleri...

        GAZİANTEP'TE 407 ÖĞRETMEN AÇIĞA ALINDI

        Gaziantep'te, bölücü terör örgütü ve uzantılarına destek verici nitelikte faaliyette bulunduğu iddia edilen 407 öğretmen açığa alındı. Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Bakanlık tarafından Gaziantep'te 407 öğretmen, bölücü terör örgütü ve uzantılarına destek verici nitelikte faaliyette bulunduğu iddiasıyla görevden uzaklaştırıldı. Personele kararın tebliğ edildiği bildirildi. (AA)

        TUNCELİ'DE 418 ÖĞRETMEN AÇIĞA ALINDI

        Tunceli'de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 418 öğretmen ile 86 memurun görevlerinden uzaklaştırılması yürüyüşle protesto edildi. Milli Eğitim Müdürlüğü önündeki oturma eyleminin ardından protestocular, sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Burada yaklaşık 3 bin kişi tarafından karşılanan öğretmenler, yolu çift yönlü trafiğe kapatıp, hükümet aleyhine sloganlar attı. HDP Tunceli Milletvekili Ali Can Önlü'nün katıldığı basın açıklamasında Eğitim-Sen Tunceli Şube Başkanı Süleyman Güler, eğitim emekçilerin yönelik saldırıları kabul etmeyeceklerini ve haklarını aramak için sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi. Güler, şunları söyledi: "Bugün valilik internet sitesinde yapılan açıklama ile ilimizde görevli 418 öğretmen ve milli eğitimin çeşitli kademelerinde çalışan 86 memur arkadaşımızın görevden alındığı açıklandı. Biz Dersimliler, kamu emekçileri asla bu duruma boyun eğmeyeceğiz. Tunceli'nin eğitim alanındaki başarısı ortada, hep Türkiye standartlarının üzerinde bir eğitim verilmiştir ve eğitim alanında Tunceli, Türkiye'de örnek olmuştur. TEOG sınavlarında son 4 yıldır birinci il durumunda, LYS sınavında hep ilk 10 sırada yer almıştır. Bu yıl Türkiye 6'ıncısı olmuş bir kenttir. Buradaki amaç eğitim alanında Türkiye'de örnek olan Tunceli'de eğitimi bitirmektir. OHAL yasaları ile bize yapılan bu baskı ve şiddeti asla kabul etmeyeceğiz. Bu hukuksuzluğa hükümet derhal dur demelidir." Protestocular daha sonra meydanda 1 saat oturma eyleminde bulunduktan sonda ıslık çalıp, alkışlar eşliğinde dağıldı. (DHA)

        ADIYAMAN'DA 416 ÖĞRETMEN AÇIĞA ALINDI

        Adıyaman'da terör örgütü PKK ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle 466 öğretmen açığa alındı.

        Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 466 öğretmen açığa alındı. PKK terör örgütü ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açığa alınan 11 bin 500 öğretmen içerisinde 466 öğretmen Adıyaman'da görev yapıyor. (İHA)

        MARDİN'DE 700 ÖĞRETMEN AÇIĞA ALINDI

        Mardin'de terör örgütü PKK ile ilişiği olduğu iddiasıyla bin 700 öğretmen açığa alındı.

        Milli Eğitim Bakanlığı dün 11 bin 123 öğretmeni açığa almıştı. Açığa alınan 11 bin 123 öğretmenden bin 700'ünün Mardin'den olduğu öğrenildi.

        BİNGÖL'DE 95 ÖĞRETMEN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

        Bingöl'de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli 95 öğretmen, 1 şoför, 1 hizmetli olmak üzere 97 memurun görevinden uzaklaştırıldı. Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimizde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak görev yapmakta olan 95 öğretmen, 1 hizmetli, 1 şoför olmak üzere toplamda 97 personel hakkında, Milli Eğitim Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırma kararı verilmiştir" denildi. (DHA)

        VAN'DA 733 ÖĞRETMEN AÇIĞA ALINDI

        Van'da terör örgütü ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle 733 öğretmen açığa alındı.Alınan bilgilere göre, Van'da terör örgütü PKK'ya destek verici nitelikte faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen 733 öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığı'nca açığa alındı. Milli Eğitim Bakanlığı, bu kapsamda 11 bin 285 öğretmenin görevden uzaklaştırıldığını açıklamıştı. (İHA)

        DİYARBAKIR'DA 4 BİN 313 ÖĞRETMEN AÇIĞA ALINDI

        Diyarbakır'da, terör örgütü ile ilişiği olduğu iddiasıyla 4 bin 313 öğretmen açığa alındı. Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır ziyaretinde yaptığı açıklamanın ardından dün 11 bin 123 öğretmen açığa alınmıştı. Açığa alınan 11 bin 123 öğretmenden 4 bin 313'ünün Diyarbakır'dan olduğu öğrenildi.Öte yandan, Eğitim-Sen'in Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapacağı eyleme polis izin vermedi. Müdahalede 31'i öğretmen 33 kişi gözaltına alındı.

        MUŞ'TA 155 ÖĞRETMEN AÇIĞA ALINDI

        Muş'ta 155 öğretmen soruşturma kapsamında açığa alındı.Başbakan Binali Yıldırım'ın terör örgütü PKK'ya yakın olan öğretmenlerin açığa alınacağıyla ilgili açıklamasının ardından, Muş'ta haklarında soruşturma açılan 155 öğretmen açığa alındı. Açığa alınanlar arasında Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Demiraydın, eski şube başkanı Necmi Erol ile sendika yöneticilerinin olduğu öğrenildi. (İHA)

        ŞANLIURFA'DA 120 ÖĞRETMEN AÇIĞA ALINDI

        Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli 120 öğretmen açığa alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen inceleme sonrası 657 Devlet Memurları Kanununda belirlenen maddelere uygun davranmadığı ve PKK propagandası yaptıkları iddiasıyla 120 öğretmen görevden alındı. (İHA)

        BATMAN'DA 700 ÖĞRETMEN AÇIĞA ALINDI

        Batman'da, terör örgütü PKK ve uzantılarına destek verici nitelikte faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen 700 öğretmen açığa alındı. Milli Eğitim Bakanlığı'nca, Batman Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 700 öğretmenin açığa alındığı bildirildi. Bakanlık tarafından gönderilen yazıda, bazı memurların, güvenlik kuvvetlerince bölücü terör örgütüne karşı yürütülen iç güvenlik operasyonları ile güvenlik amacıyla alınan diğer tedbirleri ve bazı illerde ilan edilen sokağa çıkma yasağını akamete uğratmak ve eğitim öğretim hakkını engelleyici nitelikte eylemlere katılarak terör örgütüne destek verici nitelikte faaliyetlerde bulunduğunun tespit edildiği bildirildi. Yazıda, "Personelin bu fiilleri ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 6, 7, 8, 10 ve 11'inci maddelerine aykırı hareket ettikleri anlaşıldığından, 21 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanan olağanüstü hal kararı, 23 Temmuz tarihli ve 29779 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname gereğince eyleme katılan ya da destek veren personelin görev başında kalmasında sakınca görüldüğünden aynı kanunun 137'nci maddesi gereğince ilgililer hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri alınmıştır" denildi. Yazıda, söz konusu personellere tebligat işlemlerinin acilen yapılması istendi. Öte yandan, valiliklerin koordinasyonunda yürütülen soruşturma sonuçları ile birlikte açığa alınan öğretmensayısının yükselmesinin beklendiği bildirildi. (İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ