Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Teröre destek veren belediyeler
        1

        İçişleri Bakanlığı, PKK-KCK ve FETÖ'ye yardım ve destek verdiği gerekçesiyle, haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında görevden alınan 28 belediye başkanının yerine kanun hükmünde kararname gereği 28 kişiyi görevlendirdi.

        2

        Teröre destek veren belediyelerde hendek kazma, bombalı ve silahlı saldırı, roketatarlı saldırı, terör eylemleri, belediyeye ait araçların hendek kazma ve barikat kurmak için kullanılması, belediyeye ait araçlarla terör örgütü mensuplarının cenazelerinin taşınması, terör örgütü propagandası gibi olayların yanı sıra yapılan arama çalışmalarında çok sayıda mühimmat ele geçirildi. İşte kayyum kararına 'delil' niteliğindeki olaylar...

        3

        SİLOPİ İLÇESİNDE 10 OCAK TARİHİNDE LOGAR KAPAĞININ ALTINDA ELE GEÇİRİLEN
        MÜHİMMAT VE SİLAHLAR

        - 24 adet kalaşnikof silah,
        - 5 adet anti personel roket başlığı, 6 adet roketatar silahı,
        - 100 adet şarjör,
        - 22 adet anti tank roketatar,

        4

        - 31 adet sevk fişeği,
        - 45 adet el bombası,
        - 7 adet tuzaklanmış el telsizi,
        - 47 adet fünye,
        - 16 adet boru tipi EYB,
        - 3 adet havai fişek,

        5

        - 4 adet gaz maskesi,
        - 1 adet av tüfeği,
        - 2 kg bomba yapılanda kullanılan malzeme,
        - Çok sayıda kalaşnikof mühimmatı,
        - 2 adet gece görüş dürbünü, 1 adet dürbün,
        - Çok sayıda hücum yeleği ve sırt çantası ele geçirilmişti.

        6

        MARDİN - DARGEÇİT

        Dargeçit Belediyesine ait bir traktörün çalındığı yönünde yapılan ihbar doğrultusunda yürütülen çalışmalar kapsamında, Safa Mahallesi Kilise sokak üzerinde bahse konu traktör üzerinde bulunan 3 kişi ile birlikte ele geçirildi. Olayla ilgili 3 şahıs gözaltına alınarak, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandılar. Traktörde ve römorkunda yapılan aramada ise;

        7

        7 adet roketatar,
        2 adet bixi,
        5 adet kalaşnikof
        1 adet kanas,
        1 adet zagros silahı,
        1 adet mp5,

        8

        7 adet el bombası,
        24 adet anti tank roket mermisi,
        19 adet RPG sevk fişeği,
        2 adet telsiz ve 2 adet hücum yeleği,
        Ele geçen silahlara ait 29 adet şarjör,
        8 adet sırt çantası ve çok sayıda fişek ele geçirilmişti.

        9

        Dargeçit ilçesinde 10-12 Ekim 2015 tarihleri arasında meydana gelen barikat, hendek ve silahlı terör eylemleri esnasında Dargeçit Belediyesine ait kepçe hendek kazma ve barikat kurma amacıyla kullanılmıştı.

        10

        MARDİN- ARTUKLU BOMBALI ARAÇ SALDIRISI

        Artuklu ilçesine bağlı Cevizlik Jandarma Karakol Komutanlığına yönelik bombalı araçla saldırı düzenlenmişti. 20 kişi olduğu değerlendirilen terörist grup tarafından ayrıca silahlı saldırı gerçekleştirilmişti.

        11

        Saldırıda Mazıdağı belediyesine ait 47 AS 012 plakalı kamyon kullanılmıştı.


        12

        Saldırıda Astsubay Adem ALGIN, jandarma er Orkun ALPASLAN şehit olmuş, 1 vatandaş hayatını kaybetmiştir. 2’si ağır 23 askeri personel, 1 korucu ve 14 vatandaş olmak üzere toplam 38 kişi yaralanmıştı.

        13

        Mazıdağı Belediyesi Zabıta Amiri İsmail ATLI Jandarma birimlerince 11.07.2016 günü yakalanarak gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan şahısların tahkikatı Jandarma tarafından yürütüldü.

        14

        MARDİN - MERKEZ

        155 polis imdat hattına “Zeynelabidin Mahallesinde Belediye çalışanları teröristlere parke taşlarını söküp duvar örmede yardım ediyorlar. Bu gün sabah saatlerde plakasını alamadığım belediye çalışanlarına ait bir araç Işık Önder’e çakıl döktü. Biz mahalle sakinleri olarak bunlardan çok rahatsızız oluyoruz artık” şeklinde ihbarda bulunulmuştu.

        15

        Konu ile ilgili yapılan çalışmalar neticesinde, Marsu-Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne ait olduğu tespit edilen 47 AL 764 plakalı BMC marka kamyonun Önder Caddesi üzerine ekip araçlarının geçişlerini engelleyecek şekilde çakıl döktüğü ve kamyonun Petek Sokak üzerinden boş olarak çıktığı tespit edilmişti. Olay ile ilgili olarak 3 şahıs gözaltına alınmış olup sevk edildikleri adli makamlarca serbest bırakılmışlardı.

        16

        Mardin Derik'teki Kale Mahallesi Atatürk Caddesi No:9 yakınlarında kepçe ile silahlı şahısların kazı yaptığı bilgisi edinilmesi üzerine olay yerine giden zırhlı ekiplere örgüt mensuplarınca yapılan roketatarlı saldırı sonucu 5 polis memuru yaralanmıştı.

        17

        Söz konusu saldırıyla ilgili toplam 15 kişi Jandarma birimleri tarafından Artuklu ve Mazıdağı ilçelerinde yakalanarak gözaltına alınmışlardı. Gözaltına alınanlar arasında Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Hüseyin PALAY ile İlaçlama Birim Amiri Cengiz ÖZTÜRK de yer alıyordu.

        18

        20.02.2016 günü ekiplerce takibe alınan Beyaz Renkli Kepçenin Kale Mahallesi Atatürk Orta Okulu civarında hendek kazmak ve barikat oluşturmak için malzeme taşıdığının görülmesi üzerine, kepçenin hendek kazması ve barikat kurmasının engellenmesi maksadı ile silahlı müdahalede bulunulmuş, Derik Belediyesine ait kepçe gayri faal hale getirilmişti.

        19

        VAN - MERKEZ

        Ekipler rutin ring görevini ifa ettikleri esnada durumundan şüphelenilen 13 KB 231 plakalı Citroen marka aracı durdurmuş, bu esnada araçtan bir şahıs kaçmış, araç içerisinde bulunan 2 şahıs ise yakalanarak gözaltına alınmıştı. Araçta yapılan aramalarda; 3 adet kaleşnikof silah ve 1 adet tabanca ele geçirilmişti.

        20

        Araçla ilgili yapılan araştırmalarda, ruhsat sahibinin Fehmi AYDIN olduğu, aracın İsa Akar Taşımacılık isimli şirket aracılığıyla 24.08.2015 günü Van Büyükşehir Belediyesine kiralandığı tespit edilmişti.

        21

        VAN YAKALANAN PATLAYICI

        Çatak ilçe merkezinde yapılan yol uygulamasında Çatak Belediyesine ait kamyon içerisinde yapılan aramada 100 kg. gübre, 26 adet ateşleyici fitil ve 20 adet büyük pil ele geçirilmiş, araçta bulunan 2 belediye çalışanı yakalanarak gözaltına alınmıştı.

        22

        VAN - MERKEZ

        İl merkezinde örgüte müzahir gruplarca gerçekleştirilen şiddet içerikli kanunsuz gösteriler esnasında Doğu Caddesinde bir kepçe ile hendek kazıldığının görülmesi üzerine yapılan müdahale sonucu, kepçeye el konularak sürücüsü yakalanmıştı.

        Ayrıca olaylardan sonra hastaneye yaralı olarak 2 yaşı küçük şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştı.

        23

        HAKKARİ - ÇUKURCA

        01.05.2014 günü BDP (Barış ve Demokrasi Partisi) Hakkari İl Örgütü organizesinde, Meskan Tepede yapılacak olan kalekol inşaatını protesto etmek amacıyla yapılacak eylem etkinliklerle ilgili olarak alınan tedbirler kapsamında Depin Polis Kontrol Noktasında yapılan rutin uygulama esnasında il merkezinden Çukurca istikametine giden Hakkari Belediyesine ait 30 AF 001 plakalı Hyundai Santa FE marka araçta yapılan aramalarda;

        24

        16 Kutu torpil olarak tabir edilen patlayıcı malzeme
        15 Adet çakmak gazı tüpü,
        Çok sayıda cam bilye ve çivi,
        7 Adet bant,
        14 Adet kutu kola,
        84 Adet molotof yapımında kullanılan boş şişe,
        2 Bidon benzin,
        2 Adet torpil tüfek rampası,
        4 Adet kalkan olarak kullanılan metal levha,
        10 Adet sapan ele geçirilmişti.

        25

        HAKKARİ - MERKEZ

        Hakkari'de Bulvar Caddesi Belediye önü ve cadde üzerinde HDP (Halkların Demokratik Partisi) koordinesinde yaklaşık 1500-1600 kişinin katılımıyla Kobani'ye destek adı altında düzenlenen miting ve yürüyüş esnasında, belediye karşısı Denizbank önüne gelen Hakkari Belediyesi'ne ait 30 AF 535 plakalı itfaiye aracının vinç kısmında bulunan iki şahıs tarafından PKK/KCK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ve YPG mensubu örgüt mensuplarının resimlerinin bulunduğu iki adet pankart asılmıştı.

        26

        BATMAN - MERKEZ

        Hilal Mahallesi 3716 sokak üzerinde park halinde bulunan 34 UU 4597 plakalı Ssangyong marka aracın örgüt mensuplarınca patlatılması sonucu yan kabini parçalanmıştı. Araç içerisinde yapılan incelemede 1 adet patlamış anti tank roket başlığı, 1 adet patlamamış roket başlığı, Batman Belediyesine ait taşıt görev emri formu ele geçirilmişti.

        27

        Araçla ilgili yapılan araştırmalarda, tescil kayıtlarına göre Er-Şan Turizm Seyahat İnşaat Ticaret Ltd.Şti.ne ait olduğu, ancak aracın Batman Belediyesine kiralandığı tespit edilmiş,
        olayla ilgili 1 firari hakkında yakalama emri çıkarılmıştı.

        28

        IĞDIR-MERKEZ

        Kobani (Ayn El Arap) bölgesinde silahlı olarak faaliyet göstermekteyken hayatını kaybeden NEVAN Dilan ABAY isimli örgüt mensubunun cenazesi babası tarafından Iğdır Merkez Tacirli Köyü mezarlığına defnedilmek üzere teslim alındı.

        29

        Iğdır Belediyesine ait 76 AD 112 plakalı Ford Transit marka Cenaze aracı, Iğdır Belediye Başkanına ait 76 AK 001 plakalı sayılı Audi marka makam aracı, 76 AB 044 plakalı Ford Kuga marka araç, 76 AN 990 resmi plakalı Ford Cmax marka araç ve 76 AE (rakam grubu alınamayan) plakalı Nissan Navara marka araçların söz konusu teröristin cenaze konvoyuna ve cenaze törenine katıldığı tespit edildi.

        30

        IĞDIR - MERKEZ

        Teröristbaşı Abdullah ÖCALAN’ın doğum günü etkinlikleri kapsamında Ağrı/Diyadin İlçesi Tendürek Dağı kırsal alanında bulunan Yukarı Tütek Köyü civarında tedbir alan askeri unsurlara, terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirilen CANFEDA Serhat KIZILAY isimli örgüt mensubunun cenazesinin, Iğdır Konaklı Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi üzerinde bulunan Asrı Mezarlığına götürülürken, cenaze konvoyuna Iğdır Belediyesine ait olan 76 AN 990 resmi plakalı, Ağrı Belediyesine ait 04 DA 580 resmi plakalı ve 04 AY 157 resmi plakalı Mitsubishi Canter marka araçların katıldığı tespit edilmişti.

        31

        ŞANLIURFA - SURUÇ

        Terör örgütünün propagandası amacıyla örgüt içerisinde ölen örgüt mensuplarının isimlerinin Suruç ilçe merkezinde bulunan park ve bahçelere verildiğinin öğrenilmesi üzerine yapılan çalışmalarda;

        32

        PKK/KCK terör örgütünün Suriye uzantısı YPG/YPJ içerisinde faaliyet yürütürken intihar eylemi yapan ARİN MİRKAN Dilar GENCXEMİŞ isimli teröristin isminin Suruç ilçe merkezi Yıldırım Mahallesinde bulunan parka verildiği, parkın çevre düzenlemesinin Suruç Belediyesince yapıldığı, Belediyenin internet sitesinde parkın açılışıyla ilgili resimlerin yayınlandığı, parkın girişindeki bulunan tabelada Suruç Belediyesi ibaresinin yazılı olduğu tespit edilmişti.

        33

        ŞIRNAK - SİLOPİ

        Kobani eylemleri olarak bilinen yasadışı sokak eylemlerinden sonra terör örgütünün talimatları doğrultusunda güvenlik güçlerinin mahallelere girmesini engellemek için Belediyeye ait iş makinalarıyla hendek kazılmış, ara sokaklara park edilerek geçiş engellenmişti.

        34

        MUŞ - VARTO

        Varto ilçe merkezinde terör örgütü mensuplarınca hendek kazma olaylarında Varto Belediyesine ait kepçe kullanılmış, kepçe operatörü yakalanarak sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştı.

        35

        Belediye bünyesinde kurulan Mordem Kültür Merkezi YDG-H mensubu şahıslar tarafından terör örgütüne eleman kazandırma amaçlı kullanıldığı tespit edilmişti.

        36

        DİYARBAKIR - MERKEZ

        HDP organizesinde düzenlenen Fidan Dikimi Etkinliği’ nde belediyeye ait otobüsler içerisinde örgütsel slogan atılarak terör örgütünü simgeleyen bez parçaları açılmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ