Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kamerayla ölümünü çekti!

        Eskişehir'de geçen 4 Eylül'de düzenlenen Türkiye Ralli Şampiyonası'nı izlerken virajı alamayan bir yarış otomobilinin çarpması sonucunda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede kurtarılamayan 18 yaşındaki Sadık Demirkol'un, otomobilin kendisine çarpma anını cep telefonuyla saniye saniye kaydettiği oraya çıktı.

        Olay, Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü (ESOK) tarafından 3-4 Eylül'de gerçekleştirilen Türkiye Ralli Şampiyonası'nın son gününde meydana geldi. Daha önce merkeze bağlı köy olan Hekimdağ Mahallesi yakınlarındaki olayda yarışlara katılan Y.D. yönetimindeki otomobil virajı alamayarak, yarışları izleyen Sadık Demirkol'a çarptı. Ağır yaralanan Demirkol kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.

        Otomobil tutkunu olan Sadık Demirkol'un kaza sırasında kendisine çarpan yarış otomobilini cep telefonuyla saniye saniye kaydettiği görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde otomobilin yoldan savrulup Demirkol'un üzerine gelmesi yer alıyor. Kayıtta, daha sonra da görüntünün yerini sesler alıyor.

        Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı'nın kazayla ilgili yazılı açıklamasında "Tepebaşı Hekimdağ Mahallesi yakınlarında 4 Eylül saat 14.40 sıralarında 3-4 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Ralli Yarışması'nda Y.D. yönetimindeki yarış otomobilinin takla atması sonucunda kaza meydana gelmiş. Kaza esnasında güvenlik şeridi dışında yarışı izlemek maksadıyla bulunan S.D.'ye çarpmıştır. S.D., çarpma neticesinde yaralanarak Eskişehir Özel Acıbadem Hastanesi'ne kaldırılmış olup hayatını kaybetmiştir" denildi.

        Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: "Kulübümüz tarafından organize edilen Eskişehir Rallisi'nin ikinci gününde elim bir kaza meydana gelmiş ve Sadık Demirkol isimli bir seyirci hayatını kaybetmiştir. Tüm güvenlik önlemi alınmış olan seyirci alanı yerine yolun karşı tarafında etabı izleyen Demirkol uyarı ile bulunduğu noktadan güvenli noktaya alınmış ancak kaza anından hemen önce seyir alanından yine yolun karşısına geçmiştir. 25 numaralı yarışmacı söz konusu noktada bir an yol dışına çıkması sonucu üzücü kaza meydana gelmiştir. Yaşanan kaza neticesinde kulübümüz tarafından söz konusu etap iptal edilerek yarış sonlandırılmıştır."

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ