Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ağrı şehitleri Adem Akatay ve Ahmet Tezcan son yolculuğuna uğurlandı
        1

        Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçeleri sınırları arasında bulunan Tendürek Dağı'nın Gökçebulak köyü mevkisindeki korucu noktalarına PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Er Ahmet Tezcan'ın cenazesi, Akhisar'da Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da katıldığı törenle toprağa verildi.

        2

        Şehit Tezcan'ın cenazesi gece getirildiği Akhisar Devlet Hastanesi morgundan alınarak, önce helallik istenmek üzere babaevine, ardından da Yeni Gülruh Camisi'ne götürüldü. Cenaze töreni için Akhisar'a gelen Sağlık Bakanı Akdağ da camide ailenin acısını paylaştı.

        3

        Akhisar Müftüsü Yusuf Eviş'in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin tabutu omuzlarda taşınarak cenaze arabasına konuldu.

        4

        Anne Arefe ve baba Himmet Tezcan ile yakınları, törende şehidin tabutuna sarılarak ağladı.

        5

        Sağlık Bakanı Recep Akdağ, şehidin babası Himmet Tezcan'ın koluna girerek teselli ederken, kadın subaylar da şehidin annesini teskin etmeye çalıştı.

        6

        Cenaze törenine, AK Parti Manisa milletvekilleri Selçuk Özdağ ve Uğur Aydemir, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Foça Jandarma Komando ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Semih Okyar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        7

        Şehit Ahmet Tezcan'ın cenazesi daha sonra cenaze aracıyla Yeni Gülruh Camisi'ne götürüldü. Şehidin öğlende düzenlenen cenaze törenine; ailesi başta olmak üzere Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün,

        8

        Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Belediye Başkanı AK Partili Salih Hızlı, AK Partili Manisa milletvekilleri Selçuk Özdağ, Uğur Aydemir, Murat Baybatur, CHP Manisa milletvekilleri Özgür Özel, Mazlum Nurlu, MHP Milletvekili Erkan Akçay, askeri erkan ve emniyet personelinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Cenaze namazını Akhisar İlçe Müftüsü Yusuf Eviş kıldırdı.

        9

        ADEM AKATAY İÇİN NİKSAR'DA TÖREN

        PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen Uzman Çavuş Adem Akatay'ın cenazesi, memleketi Tokat'ın Niksar ilçesinde defnedildi.

        10

        Şehit Akatay'ın cenazesi, Niksar Devlet Hastanesi morgundan alınarak Bağlar Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.

        11

        Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan annesi Ünzile, babası Kadir ve eşi Zehra Akatay uzun süre ağladı.

        12

        Helallik alınmasının ardından Gaziosmanpaşa Ortaokulunun bahçesinde hazırlanan alana götürülen Akatay'ın naaşı, kılınan cenaze namazının ardından şehitlikte toprağa verildi.

        13

        Törende, asker kıyafeti giyen anne Ünzile Akatay, uzun süre oğlunun fotoğrafı ve tabutuna sarıldı.

        14

        Anne Akatay, "Oğlum yaktın beni, sana Ağrı'ya gitme dedim. İstifa et dedim. Sen 'Ben çalışacağım sen yiyeceksin' dedin. Sen oraya yakışmıyorsun kalk da ben yatayım." şeklinde ağıt yaktı.

        15

        Şehidin eşi ise cenaze törenine sedyede katıldı. Şehidin oğlu Berat Hakan da uzun süre gözyaşı döktü. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ