Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MİT TIR'ları davası 16 Kasım'a ertelendi

        MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin görüntü ve haber yayınladıkları gerekçesiyle 5 yıl hapis cezasına çarptırılan Cumhuriyet Gazetesi'nin eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün, "Silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan ayrılan dava dosyasının görülmesine başlandı. Mahkeme, MİT TIR'larının görüntülerini verdiği iddiasıyla CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında açılan dava ile Dündar ve Gül'ün yargılandıkları davanın birleştirilmesine karar verdi.

        DURUŞMAYA ERDEM GÜL KATILDI

        İstanbul 14. Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya sanık Erdem Gül avukatlarıyla katıldı. Erdem Gül'ün eşi Aslı Gül ve yurt dışında bulunan sanık Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar da duruşmaya izleyici olarak katıldı. Duruşmada gizlilik kararı bulunduğu için CHP milletvekilleri Enis Berberoğlu, Sezgin Tanrıkulu ve Barış Yarkadaş ile davayı izlemek için gelenler salona alınmadı.

        DAVALAR BİRLEŞTİRİLDİ

        Mahkeme heyeti, MİT TIR'ları görüntülerini yayınlaması için Can Dündar'a verdiği iddiasıyla hakkında "Devletin gizli kalması gereken bilgi ve belgelerini askeri ve siyasal casusluk amacıyla temin etme" ve "FETÖ/PDY'ye bilerek ve isteyerek yardım etme" suçlarından dava açılan CHP'li vekil Enis Berberoğlu'nun dosyası ile Dündar ve Gül hakkındaki dava dosyası arasında hukuki ve fiili irtibat bulunduğu gerekçesiyle birleştirdi. Heyet, Dündar ve Gül'ün avukatlarının gizlilik kararının kaldırılmasını, birleştirme kararının reddedilerek müvekkillerinin beraatlarına karar verilmesi talebini de reddetti.

        MİT'E DURUŞMA GÜNÜ BİLDİRİLECEK

        Enis Berberoğlu'nun gelecek celse savunmasının alınması için davetiye çıkarılmasına karar veren mahkeme heyeti, suçtan zarar görme ihtimalini dikkate alarak Başbakanlık Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı'nın usulen duruşmalardan haberdar edilmesi için davetiye gönderilmesine karar vererek duruşmayı 16 Kasım'a erteledi.

        Serdar KULAKSIZ - İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ