Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim AÖF güz dönemi kayıt yenileme ne zaman yapılacak? 2017

        Örgün eğitim görme imkanı olmayan veya çalışırken okumak isteyenöğrencilerin eğitim aldığı Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF), 2016-2017 güz eğitim dönemi için kayıt yenileme otomasyonlarınıaçıyor.

        AÖF KAYIT YENİLEME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

        2milyona yakın öğrencinin eğitim hayatını sürdürdüğü Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, 2016-2017 güz dönemi için kayıt yenileme işlemlerini başlatıyor. Akademik takviminde yer alan bilgilere göre 26 Eylül saat 09:00 itibariyle başlayacak işlemler,07 Ekim Cuma17.00'akadar devam edecek. Mazeretli başvurular ise yine07 Ekim tarihindealınacak.

        http://aof.anadolu.edu.tr http://aof.anadolu.edu.tr

        ANADOLU ÜNİVERSİTESİ KAYIT YENİLEME YÖNETMELİĞİ

        Yeni kayıt ve kayıt yenileme tarihleri, süreleri, usulleri, kayıtta istenecek belgeler ve kayıt koşulları Üniversite Yönetim Kurulunun belirleyeceği genel ilkeler çerçevesinde, ilgili birim yönetim kurulları tarafından ortak olarak belirlenir. Öğrenci kayıt yaptırmak için belirlenen bu koşullara uymak, ilgili mevzuat ve birim yönetim kurulunca belirlenen bedelleri süresi içinde ödemek zorundadır.

        *Yeni kayıtta, kayıt koşullarını yerine getirmeyen ve kaydını süresi içinde yaptırmayan öğrenci kayıt hakkını kaybeder.

        *Merkezî Açıköğretim ve Uzaktan Öğretim Sistemine göre eğitim-öğretim yapan fakültelere yeni kayıt yaptıracak öğrenci, varsa bu sistemdeki önceki kaydını sildirmekle yükümlüdür. Bu yükümlülüğünü yerine getirmeyen öğrencinin eski kaydı tespit edildiği tarihte silinir ve yeni kayıt ile öğrenciliği devam eder. Bu durumdaki öğrencinin önceki kaydına ilişkin hakları sona erer.

        *Merkezî Açıköğretim ve Uzaktan Öğretim Sistemine göre öğretim yapan fakültelere kayıtlı öğrenci, öğrenimine devam etmek istediği dönemin başında, kayıt yenileme tarihleri arasında kaydını yenilemek zorundadır. Kaydını yenilemeyen öğrenci, o dönemde sınavlara giremez ve öğrencilik haklarından yararlanamaz.

        AÖF KREDİ KARTI ÖDEME İMKANI NASIL KULLANILIR?

        Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin önlisans ve lisans programlarında öğrenim gören öğrenciler, geçmiş dönem borçlarını online kredi kartı ile kolay yoldan ve hızlı bir şekilde www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinin Öğrenci Girişi bölümüne T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak ödeyebilirler.

        AÖF HARF NOTUDERECELENDİRME SİSTEMİ

        Harf notları ve katsayıları şunlardır:

        Harf Notu Katsayısı
        AA 4,00
        AB 3,70
        BA 3,30
        BB 3,00
        BC 2,70
        CB 2,30
        CC 2,00
        CD 1,70
        DC 1,30
        DD 1,00
        FF 0,00
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ