Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Binali Yıldırım, Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi

        AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın, partisinin genel merkezinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesisona erdi. Görüşme 1 saat 45 dakika sürdü. Görüşmede, Kanun Hükmünde Kararnameler başta olmak üzere mini anayasa paketi ele alındı.

        Görüşmede anayasa çalışmalarının sonuçlandırılması benimsendi, Kılıçdaroğlu'na Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili bilgi verildiveFETÖ soruşturması ele alındı. Başbakan ve Kılıçdaroğlu mini anayasa konusunda mutabık kaldı.

        "OHAL KESİNLİKLE UZAMAMALI"

        CHP kaynaklarından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada Başbakan'ın OHAL'in uzayabileceği mesajını verdiğini, Kılıçdaroğlu'nun "OHAL kesinlikle uzatılmamalı" dediğini aktardı.

        12 Eylül'de imzasız ihbar mektuplarının işleme konulmamasına yönelik genelge olduğunu hatırlatan CHP lideri, "Benzer bir genelge 15 Temmuz için de hazırlanmalı" dedi. Açığa alınanların mağduriyetlerinin bu yolla giderilebileceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, akademisyenlerin durumunu da gündeme getirdi.

        Başbakan'ın akademisyenlerle ilgili YÖK'ten gelen listeler doğrultusunda çalışma yürütüldüğünü ancak yeniden gözden geçireleceği sözünü verdiğini söyleyen CHP kaynakları, Başbakan'ın düzenleme için MİT'ten gelecek raporların beklendiği bilgisini aktardığını söyledi.

        Kılıçdaroğlu görüşmede er ve erbaşların tahliye edilmesi talebini ve gözaltındaki gazetecileri de gündeme getirdi.

        Suriye konusunun da konuşulduğu görüşmede CHP lideri bilgilendirildi.

        Anayasa konusunun da gündeme geldiği görüşmede Başbakan, "Bir şeyler yaptık demek için değil, kalıcı somut bir değişiklik yapılmalı" dedi.

        İLK KEZ AK PARTİ GENEL MERKEZİ'NDE

        Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nu kapıda karşıladı. Kılıçdaroğlu ve Yıldırım, tokalaşarak basın mensuplarına poz verdi. Parti genel merkezine saat 10.00'da gelen Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Merkezi'ni ilk kez ziyaret etmiş oldu.

        İki isim, başbaşa üçüncü görüşmesini gerçekleştirdi.

        BAHÇELİ'DEN DE RANDEVU İSTENDİ

        Başbakan Yıldırım, MHP lideri Devlet Bahçeli'den de bugün için randevu talep etti. MHP, yanıt için Anayasa Komisyonu toplantısını bekleyecek.Toplantı yarın saat 14.00'te yapılacak.

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, liderlerin görüşmesinin olumlu geçtiğini ve bu görüşmenin 'Yenikapı Ruhu'nun devamı olduğunu söyledi. CHP'nin kanun hükmünde kararnameler ve FETÖ soruşturması kapsamında yaşanan mağduriyetlere ilişkin eleştirileerinin ve şikayetlerinin titizlikle inceleyeceğini belirtti.

        CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "15 Temmuz gecesi ve daha sonra 'Yenikapı Ruhu' ile başlayan gelişmelerde, iktidar partisinin OHAL'i ilan etmesi ile birlikte çıkardığı kanunhükmünde kararnamelerle bu ruha uygun davranmadığını üzülerek görüyoruz. Parlamentonun devre dışı bırakılmasıyla bir başka anlayışa girildi. İtirazlarımız bunlara. Genel başkanımızın görüşme talebinin içeriğinde Meclisin baypas edilmemesi vardı. Genel başkanımız mağduriyetlere ilişkin bir dosya verdi." diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ