Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yaralı 62 Peşmerge Türkiye'ye sevk edildi

        Sağlık Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığının koordinasyonunda Irak'tan Türkiye'ye getirilen yaralı 62 Peşmerge, Ankara'daki 6 hastaneye sevk edildi.

        AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Irak'ta, terör örgütü DAEŞ ile mücadele sırasında yaralanan 62 Peşmerge tedavileri için Türkiye'ye gönderildi.

        Ankara Esenboğa Havalimanına tarifeli uçakla gelen yaralılar, daha sonra ambulans ve minibüslerle tedavilerinin yapılacağı hastanelere sevk edildi.

        Yaralıların, Dışkapı, Numune, Yüksek İhtisas, Atatürk, Yenimahalle Eğitim Araştırma Hastaneleri ve Ulucanlar Göz Hastanesi'nde tedavi edilecekleri bildirildi.

        Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) Erbil Uluslararası Havalimanından yaralı 62 Peşmerge'yi uğurlamaya ailelerinin yanı sıra Türkiye Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam, Peşmerge Bakanlığında Sağlık İşlerinden Sorumlu Dr. Muhsin Muhammed Reşid ve diğer hükümet yetkilileri katıldı.

        Peşmergelerin Türkiye'ye gönderilmesine ilişkin havalimanında gazetecilere açıklama yapan Başkonsolos İnam, "DAEŞ ile mücadelede yaralanan 62 Peşmergeyi beraberlerindeki bazı refakatçilerle birlikte Türkiye'ye gönderiyoruz." dedi.

        İnam, Türkiye olarak IKBY'ye her alanda destek çıkmaya gayret ettiklerini belirtti. İnam, DAEŞ ile mücadelenin bunlardan biri olduğunu söyleyerek, "Peşmerge DAEŞ ile mücadelede çok değerli bir hizmet veriyor. Bizler Türkiye olarak, hem dost hem de kardeş bir ülke olarak bu tedavileri üstlenmemiz yapabileceğimizin en asgarisidir." diye konuştu.

        İnam, Türkiye'ye gidecek Peşmergelerin en kısa zamanda iyileşmesi temennisinde bulundu.

        Peşmerge Bakanlığında Sağlık İşlerinden Sorumlu Dr. Reşid de Türkiye'nin Peşmerge güçlerine ilk defa yardım etmediğini hatırlatarak son iki yılda 450 Peşmerge'nin farklı tarihlerde Türkiye'de tedavi edildiğini dile getirdi.

        "PEŞMERGE'NİN EN ÇOK TEDAVİ GÖRDÜĞÜ ÜLKE TÜRKİYE'DİR"

        Türkiye'nin tüm yaralı Peşmergelerin yol masrafları dahil olmak üzere her şeyini üstlendiğini dile getiren Reşid, "Türkiye Peşmergelerin tedavi edilmesi konusunda bize çok yardımcı oluyor. Kendilerine halkımız adına teşekkür ediyoruz. Son iki yılda Peşmerge'nin en çok tedavi edildiği ülke Türkiye'dir." diye konuştu.

        "TÜRKİYE BİZİ UNUTMADI"

        Musul'un doğusundaki Keske bölgesindeki bir çatışmada ayağından yararlanan, bu nedenle yürümekte zorluk çeken Karwan Hasan da ikinci kez tedavi olmaya gittiği Türkiye'nin kendilerini unutmadığını söyledi.

        Diyala'nın Celavla kasabasında iki yıl önce ayağından yaralanan ve koltuk değneği yardımıyla yürüyen Muhammed Kasım ise daha önce tedavi için Yunanistan'a gönderildiğini ancak orada tam olarak iyileşemediğini,Türk doktorların ellerinde şifa aradığını aktardı.

        Yaralı Peşmergeler, Erbil Uluslararası Havalimanından tarifeli uçakla Ankara Esenboğa Havalimanına hareket etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ