Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim AÖF kayıt yenileme nasıl yapılır? AÖF Ders/ekle sil ve kredi kartı ödeme işlemleri detayları

        Açıköğretim fakülteleri için kayıt yenileme işlemleri başladı. Peki Atatürk Üniversitesi (ATA) AÖF ve Anadolu Üniversitesi AÖF kayıt yenileme işlemlerinasıl yapılacak? Ders ekle/sil ne zaman başlayacak? İşte AÖF ile ilgili tüm detaylar...

        ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ (ATA) AÖF KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ

        ATA AÖF'e kayıtlı olan 2. 3. ve 4. sınıf öğrencileri kayıtlı oldukları programa ait materyal ücretini yatırdıktan sonra Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden ders kaydını yaparak kayıt işlemlerini tamamlayacaklardır.

        2. 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin ders kayıt işlemleri kendileri tarafından yapılacaktır.

        YATIRACAĞINIZ ÜCRETLERİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

        Öğrenciler ücretiyatırdıktan sonra Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden ders kaydını yaparak kayıt işlemlerini tamamlayacaklardır. Öğrenci bilgi sistemine (OBS) http://obs.atauni.edu.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

        Ders kayıtları Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden yapılacaktır. Kullanıcı adı ve şifrenizle sisteme giriş yaptıktan sonra “Öğrenim” menüsü altında yer alan “Ders Alma” başlığını kullanarak ders kaydınızı yapabilirsiniz. Bulunduğunuz yarıyıl içerisinde almanız gereken dersleri seçerek “seçilen dersleri al” butonuna tıklayıp ders kaydınızı yapmalısınız. Seçtiğiniz dersler ATA AÖFtarafından onaylandıktan sonra ders kayıt işlemleriniz tamamlanmış olur.

        Alt dönemden kalan dersleriniz sisteme otomatik olarak yüklenecektir. Geriye kalan dersler öğrencinin kendisi tarafından seçilecektir. Aynı dönem içerisinde en fazla 30 kredilik ders seçimi yapılabilir.

        Kayıt yenileme işlemlerini akademik takvimde belirlenen tarihler arasında yapamayan öğrenciler mazeretli ders kayıt döneminde kayıtlarını yapabilirler. Bu tarihlerde de kayıtlarını yaptıramayan öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri yapılmamış olur ve öğrenci pasif duruma düşer.

        ATA AÖF SINAV VE DERS EKLE/SİL KAYIT TARİHLERİ

        2016 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÖF KAYIT YENİLEME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

        2milyona yakın öğrencinin eğitim hayatını sürdürdüğü Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, 2016-2017 güz dönemi için kayıt yenileme işlemlerini başlatıyor. Akademik takviminde yer alan bilgilere göre 26 Eylül saat 09:00 itibariyle başlayacak işlemler,07 Ekim Cuma17.00'akadar devam edecek. Mazeretli başvurular ise yine07 Ekim tarihindealınacak.

        http://aof.anadolu.edu.tr http://aof.anadolu.edu.tr

        DERS/EKLE SİL İŞLEMLERİ NE ZAMAN?

        Kayıt yenileme, Ders Ekle-Sil işlemi ve Kayıt Yenileme Bedelinin Ödenmesiyle gerçekleşecektir.

        KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ NE ZAMAN KADAR DEVAM EDECEK?

        Kayıt yenileme tarihleri içinde kayıt yenileme bedelini ödeyen, ancak tekrar ders ekle işlemi yapmak isteyen öğrenciler 06-07 Ekim 2016 tarihlerinde http://aof.anadolu.edu.tr adresi Kayıt Otomasyonu bağlantısı Mazeretli Ders Ekleme İşlemleri linkinden ders ekle işlemi yapabilirler. Fakülte tarafından yapılan ders ataması sonucu, atanmayan dersi kalan ve bu dersleri alması halinde mezun olabilecek durumdaki öğrencilerin 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders ekle işlemi yapmaları gerekmektedir.

        07 Ekim 2016 tarihinden sonra mazeret kabul edilmeyecek ve Güz Dönemi kayıt yenileme işlemi yapılmayacaktır. Güz Dönemi kayıt yenileme süresi kesinlikle uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun, Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemelerini yapmayan öğrenciler, 2016-2017 Öğretim Yılı Güz Dönemi kayıt yenileme hakkını kaybederler.

        ANADOLU AÖF SINAV TARİHLERİ

        Sınav Türü Sınav Tarihi
        Güz Dönemi Ara Sınavı 26 - 27 Kasım 2016
        Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 14 - 15 Ocak 2017
        Bahar Dönemi Ara Sınavı 15 - 16 Nisan 2017
        Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 27 - 28 Mayıs 2017
        2016-2017 Öğretim Yılı Tek Ders Sınavı 15 Temmuz 2017

        KREDİ KARTI ÖDEME İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

        Anadolu Üniversitesi AÖF kayıt işlemleri için yapmanız gereken ödemeleri VakıfBank aracılığıyla aşağıdaki ödeme yöntemlerinden biriylegerçekleştirebilirsiniz, ATA AÖF başvuru detaylarında ise ücretlerin T.C. Kimlik numaraları ile Halkbank veya Vakıfbank şubeleri ya da internet bankacılığı aracılığıyla ödenmesi gerektiği yer almaktadır:

        *Kredi Kartı/Banka Kartı İle Ödeme

        (Ders ekle-sil işlemlerinizi yaptıktan sonra herhangi bir bankanın kredi kartı/banka kartı ile onlineödeme yapabilirsiniz. Ancak, kayıt yenileme tarihinin son günü provizyon işlemleri nedeni ile kredikartı/banka kartıyla ödeme yapamazsınız.)

        *Şubeden Ödeme

        *İnternet Bankacılığından Ödeme

        *ATM’den Ödeme (Kartla/Kartsız)

        *Telefon Bankacılığı ile Ödeme

        *Kayıt yenileme ile ilgili ödemelerin zamanında yapılmamasından veya yanlış yapılmasından doğacaksonuçlardan Anadolu Üniversitesi sorumlu değildir. Yanlış yapılacak bir ödemenin sorumluluğuöğrenciye aittir.

        *Ödemelerini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Ziraat Bankası aracılığıyla yapan öğrenciler, kayıtyenileme tarihleri içinde banka dekontunu AÖF Lefkoşa Bürosuna teslim etmek zorundadır.

        *Banka dekontunu öğrenim süresince saklayınız. Dekont daha sonra Üniversite yetkililerinceistenebilir.

        Kayıt yenilemenin son günü olan 07 Ekim 2016 tarihinde İnternet, ATM ve Telefon Bankacılığından saat23.30’a kadar, şubelerden ise mesai saati bitimine kadar ödeme yapılabilecektir.

        Posta havalesi, banka havalesi ve EFT gibi yollarla yapılan ödemeler kabul edilmemektedir.

        ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YENİ DÖNEM İÇİN TANITIM FİLMİ YAYINLADI

        Anadolu Üniversitesi, yeni dönem açılışı öncesi tanıtım filmini yayınladı. Birçok meslek dalından öğrencilerin yer aldığı filmde, uzaktan eğitim sisteminin vurgusu yapıldı. İşte AÖF'ün yeni tanıtım filmi:

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ