Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Üsküdar'da yapılan kazıda çok sayıda tabanca bulundu

        Üsküdar'da ihbar üzerine boş bir arazide iş makineleriyle yapılan kazıda, toprağa gömülü vaziyette çok sayıda tabanca bulundu. Büyük çoğunluğu kuru sıkı olan ve paslanan tabancaları 6-7 yıl önce organize suç çetelerinin gömmüş olabileceği ihtimali araştırılıyor.

        TOPRAK ALTINDAN YÜZLERCE TABANCA ÇIKTI

        Üsküdar Burhaniye Mahallesi 4'ncü Murat Sokak üzerinde bulunan boş bir arazide, akşam saatlerinde ihbar üzerine polis ekipleri, iş makineleriyle kazı çalışması yaptı. Yapılan kazıda toprağa gömülü yüzlerce tabanca bulundu. Sokak yaya ve araç trafiğine kapatılırken, olay yerine de güvenlik şeriti çekilerek kimse yaklaştırılmadı. toprak altından çıkarılan tabancalar, incelenmek ve sayılmak üzere yere dizildi. Polisin kontrolünde iş makinelerinin kazı çalışmaları devam ediyor.

        6-7 YIL ÖNCE GÖMÜLMÜŞ OLABİLİR

        Olay yerinde yapılan ilk incelemede toprak altından 240 tabancanın çıktığı belirtildi. Çürümek üzere olan ve paslanan tabancaların büyük çoğunluğunun kuru sıkı olduğu, bazılarının da namlusunun değiştirildiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, tabancaların organize suç örgütleri tarafından toprak altına gömülmüş olabileceği ihtimalini araştırıyor. Tabancaların 5-6 yıl önce gömülmüş olabileceği değerlendiriliyor.

        ÇALIŞKAN: "TERÖR BAĞLANTISI YOK"

        İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan olay yerinde incelemelerde bulundu. Gazetecilere kısa bir açıklama yapan Emniyet Müdürü Çalışkan, "Silahlar kuru sıkı, şimdilik terör bağlantısı yok" dedi.

        Uzay KESMEN/ İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ