Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ayşegül Terzi'ye saldıran Abdullah Çakıroğlu için istenen ceza

        İstanbul Çekmeköy'de, Kurban Bayramı'nın birinci günü otobüsle yolculuk eden hemşire Ayşegül Terzi'ye (23) şort giydi diye tekme atan ve ikinci kez yakalanıp tutuklanan Abdullah Çakıroğlu hakkındaki soruşturma tamamlandı.

        Soruşturmayı yürüten Anadolu Cumhuriyet Savcısı Sadettin Ulusoy, "İnanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" , "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve "hakaret" suçlarından, 2 yıl 3 aydan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenledi. İddianame, onay için Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi.

        İstanbu Çekmeköy'de 12 Eylül 2016 tarihinde meydana gelen olayda, hemşirelik yapan 23 yaşındaki Ayşegül Terzi, çalıştığı hastaneden çıkıp evine giderken bindiği otobüste, şort giydiği iddiasıyla kimliği belirsiz bir erkeğin tekmeli saldırısına uğradı.

        Gasp Büro Amirliği ekipleri, otobüsün güvenlik kameralarına saniye saniye yansıyan görüntülerden saldırganın kimlik ve adresini belirledi. Ardından da akşam saatlerinde Üsküdar'da düzenledikleri operasyonda, özel güvenlik görevlisi olan saldırgan Abdullah Çakıroğlu'nu yakalayarak gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorguya alınan Çakıroğlu, buradaki işlemlerin ardından çıkartıldığı Anadolu Adliyesi'nde savcılıkça serbest bırakıldı.

        ÖNCE SERBEST BIRAKILMIŞTI

        Karar sosyal medyada büyük tepki gördü. Bunun üzerine nöbetçi savcılık tarafından bu kez Çakıroğlu için "Halkı kin ve düşmanlığa teşvik etmek" suçlamasıyla yakalama kararı çıkartıldı. Çakıroğlu, evinde tekrar gözaltına alındı. Yeniden adliyeye çıkartılan şüpheli, savcılık tarafından sevk edildiği nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        3 SUÇTAN 8 YIL

        Soruşturmayı yürüten Anadolu Cumhuriyet Savcısı Sadettin Ulusoy tarafından, olaydan yaklaşık 2 hafta sonra şüpheli Abdullah Çakıroğlu hakkında, "İnanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve "hakaret" suçlarından, 2 yıl 3 aydan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. Hazırlanan iddianame Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilirse, Çakıroğlu'nun yargılanmasına başlanacak.

        Kurthan DEMİR / İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ