Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İstihbarat, PKK’nın katliam planını deşifre etti
        2

        PKK’nın Suriye kolu PYD/YPG kanadında olduğu belirlenen Hamza, Kawa, Hakkı, Ali ve Şoreş kod adlı terör örgütü mensuplarının, Kobani bölgesinde patlayıcı eğitimi aldıkları tespit edildi.

        3

        Önümüzdeki günlerde Türkiye’ye gönderilmesi planlanan bu teröristlerin eylemleri terör örgütü DAEŞ’in yaptığı yönünde izlenimler vermeye çalışacağını tespit eden istihbarat birimleri, 6 Eylül 2016’da tüm birimleri uyardı.

        4

        VUR-KAÇ TAKTİĞİ

        PKK’nın 2’şerli ve 3’erli gruplar halinde sabotaj eylemi yapmayı planladığını belirleyen istihbarat birimleri, terör örgütünün silahlı kanadının AK Parti yöneticilerini hedefe koyduğunu ve vur-kaç taktiği ile saldıracağını saptadı.

        5

        Bu tespitlerin ardından 81 kent alarma geçirildi. Özellikle yaptığı açıklamalarla örgütün hedefinde olan kentlerin parti yöneticileri için teyakkuza geçildi. AK Parti binalarının çevre güvenlik tedbirleri güçlendirildi.

        6

        'BÜROKRATLARI HEDEF ALIN' TALİMATI

        kırsalında bulunan örgüt üyeleriyle Trabzon’un Maçka İlçesi Altındere Köyü kırsalındaki, Tunceli’dekilerle de Tokat kırsalındaki teröristlerin şifreli konuşmalarına ulaşıldı.

        7

        Görüşmelerde, örgütün üst düzey yöneticileri ve Kandil’deki PKK elebaşısı Cemil Bayık’ın değerlendirmeleri kırsalda örgüt üyelerine aktarıldı.

        8

        BATI’YA MÜHİMMAT!

        Terör örgütü üst yönetimi, kitlesel eylemlerin artırılması, cezaevleri de dahil olmak üzere her alanda ‘direniş’ geliştirilmesi, sadece polis-askerin değil, vali ve kaymakam gibi bürokratlarla ‘işbirlikçilerinin’ hedef alınması talimatını verdi.

        9

        Telsizden, Batı illerine çeşitli maskeleme teknikleri kullanılarak madde ve mühimmat aktarılması da istendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ