Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (29 Eylül 2016 Perşembe)

        FETÖ operasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında 29 Eylül 2016 Pazar gününe dair haberler.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        AFYONKARAHİSAR'DA 12 KİŞİ TUTUKLANDI

        Afyonkarahisar'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 15 öğretmenden 12'si tutuklandı. Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 15 öğretmenin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 12'si tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Afyonkarahisar'da 22 Eylül'de, FETÖ'nün darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 70 öğretmen gözaltına alınmış, adliyeye sevk edilen 16 öğretmenden 10'u tutuklanmıştı. 39'unun emniyetteki işlemlerinin sürdüğü şüphelilerin, cep telefonlarında yapılan incelemede kriptolu mesajlaşma sistemi "ByLock" yüklü olduğu anlaşılmıştı. (AA)

        REKLAM

        ORDU'DA 8 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Ordu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 8 öğretmen gözaltına alındı.

        FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

        Bu kapsamda, FETÖ/PDY adına faaliyette bulundukları iddiasıyla 8 öğretmen, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.

        Ordu Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

        Öte yandan, soruşturma kapsamında 36 ayrı adreste de arama yapıldı. Aramada şüphelilere ait bilgisayar ve bazı evraklara da el konuldu. (AA)

        AFYONKARAHİSAR'DA ESKİ AKADEMİSYENLERE 18 GÖZALTI

        REKLAM

        Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 18 kişi adliyeye sevk edildi.

        Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz Salı günü Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü (KOM) görevlileri tarafından yapılan operasyonda 18 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınan şahıslar arasında Afyon Kocatepe Üniversitesinden (AKÜ) geçtiğimiz aylarda tamamı açığa alınan profesör ve doçent gibi akademik unvanlı kişiler ile birlikte idari kadro personelinin bulunduğu aktarıldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıslar arasında kadınların ve koltuk değnekli bir erkek şahsın da olması dikkatlerden kaçmadı.

        Gözaltına alınan şahıslar geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilirken, sanıkların yakınlarının adliye bahçesine girilmesine ve görüşmelerine izin verilmedi. 2 minibüs ile adliyeye getirilen sanıklar elleri kelepçeli bir şekilde savcılık sorgusuna götürüldü. Şahısların savcılık sorgusunun ardından gece geç saatlerde mahkemeye sevk edilmeleri bekleniyor. (IHA)

        REKLAM

        "BYLOCK"UN YAZILIMCISI GÖZALTINDA

        FETÖ'nün örgüt içi haberleşme programı ‘ByLock' ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada, ‘ByLock' programının hazırlanmasında bulunduğu iddia edilen, TÜBİTAK'ta 7 yıl çalışan, bilişimci üniversite öğretim üyesi İ.T. gözaltı alındı. İ.T.'nün gözaltı işlemleri ve ByLock programını hazırlayan ekibin ortaya çıkarılması çalışmaları devam ediyor.

        Tahşiyecilere kumpası ve 25 Aralık Kumpası davasında yargılanan emniyet müdürü Erol Demirhan, Kazım Aksoy, Ömer Köse ile Hidayet Karaca'nın da aralarında bulunduğu 20 sanığın 'ByLock' kullandığı tespit edildi.

        ASKERLER'DE BYLOCK KULLANAN ÇIKMADI

        15 Temmuz darbe girişimi sonrasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan yaklaşık 5 bin kişi ve tutuklanan 1965 kişi arasında yeralan hiçbir askeri personelinin 'By Lock ' kullandığı tespit edilemedi. ' By Lock' programı kullanan asker tespit edilemedi. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        REKLAM

        ÇORUM'DA GÖZALTINA ALINAN 34 KİŞİDEN 23'Ü ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Çorum'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 34 kişiden 23ü adliyeye sevk edildi.

        Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında polis ekiplerince gözaltına alınan şüphelilerden M.E, M.Y, R.A, B.Ö, S.T, İ.E.E, Ş.K, Y.A, H.E, A.T, S.S, S.K, İ.B, M.G, A.A, Ş.K, M.B, A.D, E.Ş, M.T, T.N.T, S.Y. ve A.Enin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Şüpheliler, Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

        Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Ankara ve Çorum ile İskilip ve Oğuzlar ilçelerinde düzenlediği eş zamanlı operasyonda haklarında yakalama kararı bulunan 34 kişi gözaltına alınmıştı.

        REKLAM

        Aralarında kamu çalışanları ve iş adamları ile esnafların da bulunduğu şüphelilerin terör örgütüne üye oldukları ve örgüte finans sağladıkları iddia ediliyor. (AA)

        KARAMAN'DA 16 SAĞLIK ÇALIŞANI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Karaman'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan, aralarında doktorların da bulunduğu 4'ü kadın 16 sağlık çalışanı adliyeye sevk edildi.

        Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalar kapsamında, Karaman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri, Karaman merkezli Bursa, Nevşehir ve Gaziantep'te eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlarda haklarında gözaltı kararı çıkarılan eski Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri N.U.'nun da aralarında bulunduğu 16 kişi sabaha karşı evlerinde gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 16 sağlık çalışanı öğleden sonra Karaman Adliyesine sevk edildi. (IHA)

        REKLAM

        TUTUKLU BOLU ESKİ İL JANDARMA KOMUTANI SERBEST BIRAKILDI

        Bolu'da, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan İl Jandarma Komutanı Albay Türker Yılmaz, avukatının itirazı üzerine tahliye edildi.

        Darbe girişimi sırasında İstanbul'da şehit olan polis memuru Ozan Özen'in Bolu'daki cenaze töreninde şehidin annesi Emine Özen'in elini öpen Albay Türker Yılmaz, bir hafta sonra 24 Temmuz'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırılıp gözaltına alınarak tutuklandı. Albay Yılmaz'ın avukatı Ferit Atalay, darbe girişimi gecesinde Vali Aydın Baruş'un telefonlarına çıkmadığı iddia edilen müvekkilinin eyleminin, 'Görevi ihmal' veya 'Görevi kötüye kullanma' suçunu düzenleyen TCK maddesi kapsamında değerlendirilmesi gerektiği, FETÖ/PDY ile bir bağlantısının bulunmadığı gerekçesiyle tutuklu yargılamaya itiraz etti.

        İtirazı değerlendiren mahkeme, Albay Türker Yılmaz'ın tahliyesine karar verdi. Albay Yılmaz, dün geç saatlerde cezaevinden tahliye edildi. (DHA)

        REKLAM

        KONYA'DA BİN 676 KİŞİ MEMURLUKTAN ATILDI

        Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle bin 676 kişinin devlet memurluğundan atıldığı açıklandı.

        Konya Valiliği, 29 Eylül 2016 tarihi itibariyle FETÖ/PDY bağlantısı gerekçesiyle yasal işlem yapılan kişi sayısını açıkladı. Yapılan yazılı açıklamada, "15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ/PDY bağlantısı gerekçesiyle ilimizde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel ile ilgili olarak, açığa alınan kişi sayısı toplamı 3 bin 146, tutuklanan kişi sayısı toplamı bin 1, devlet memurluğundan çıkarılan bin 676'dir. İlgililer hakkında yasal işlemlere hassasiyetle devam edilmektedir" denildi. (IHA)

        KASTAMONU'DA BİR ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan bir öğretmen, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        REKLAM

        Edinilen bilgiye göre, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında Kastamonu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerince gözaltına alınan Harun Reşat Eski, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasıyla adliyeye sevk edildi. Burada çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Harun Reşat Eski, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Harun Reşat Eski'nin, daha önce Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açığa alındığı ve Kastamonu Özlem Burma Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde görev yaptığı öğrenildi. (IHA)

        SALİHLİ'DE 15 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Manisa'nın Salihli ilçesinde FETÖ/PDY operasyonu kapsamında gözaltına alınan 18 öğretmenden 15'i tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

        Edinilen bilgiye göre; Salihli'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik operasyonları kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevli 18 öğretmen göz altına alındı. Emniyette yapılan sorgulamanın ardından Salihli Adliyesine sevk edilen öğretmenlerden Ali A., Ali Ü., Erdoğan A., Ertan Y., Hasan Ç., Mehmet A., Mehmet K., Muammer K., Mustafa Ş., Mustafa Ü., Özgür D., Sezi I., İbrahim D., Fatih A. ve Mustafa U. tutuklanarak Salihli T Tipi Kapalı Cezaevine gönderilirken, Ali S. ve İbrahim U. mahkemece adli kontrolle serbest bırakıldı. Nuray Ü. ise Cumhuriyet Başsavcılığınca serbest bırakıldı.

        REKLAM

        Öte yandan, 18 öğretmenin daha önce Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açığa alınarak meslekten ihraç edildiği öğrenildi. (IHA)

        GİRESUN MERKEZLİ 3 İLE YÖNELİK OPERASYONDA 9 KAMU GÖREVLİSİ GÖZALTINA ALINDI

        Giresun merkezli 3 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 9 kamu görevlisi gözaltına alındı.

        Giresun Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖnün 15 Temmuzdaki darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Giresun, Ordu ve Yozgatta 13 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda örgütün kriptolu iletişim programı "ByLock"u kullandıkları belirlenen 9 kamu görevlisi gözaltına alındı.

        Öte yandan, FETÖnün esnaf yapılanmasında yer aldığı iddia edilen şüpheli, Doğankent ilçesinde yakalandı. (AA)

        EDİRNE'DE 41 MEMUR GÖREVİNE İADE EDİLDİ

        Edirne'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açığa alındığı itirazdan bulunan aralarından öğretmen ve polis memurlarında bulunan 125 kişiden 41'i yapılan inceleme ardından görevlerine iade edildi.

        REKLAM

        İçişleri Bakanlığı tarafında valilik OHAL bürolarına kurulan itiraz masalarına Edirne'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görevinden ihraç edilen 65 kişi, açığa alınan 60 kişi başvuruda bulundu. İtirazların değerlendirilmesi ardından FETÖ/PDY soruşturmasıyla ilgileri olmadığı belirlenen aralarında polis ve öğretmenlerin de bulunduğu 41 kişinin görevlerine iade edilmesine karar verildi. (DHA)

        ERZURUM'DA 17 ESNAF VE İŞ ADAMI GÖZALTINA ALINDI

        Erzurum'da, "Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) adına himmet verip toplanması faaliyetlerini yürüttükleri" iddia edilen sözde mütevelli heyeti üyesi 17 esnaf ve iş adamı gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, soruşturmayı yürüten Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, kent merkezinde farklı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda, kentte "FETÖ adına himmet verip toplanması faaliyetlerini yürüttükleri" öne sürülen sözde mütevelli heyeti üyesi 17 esnaf ve iş adamı yakalandı.

        Bu kişilerin ev ve iş yerlerindeki aramada, çok sayıda örgütsel doküman ve "himmet" toplamada kullanıldığı tespit edilen zarflar ele geçirildi.

        REKLAM

        Zanlılar, ifade işlemleri için emniyete götürüldü. (AA)

        BOLU'DA ARANAN İKİ FETÖ'CÜ YAKALANDI

        Bolu'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik düzenlenen operasyonlarda haklarında yakalama kararı bulunan biri öğretim görevlisi iki kişi, Bolu Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesine bağlı ekiplerin çalışması sonrasında yakalandı.

        Edinilen bilgiye göre, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü operasyonlarda haklarında yakalama kararı çıkartılan Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Öğretim Üyesi Ebubekir Ç. ve FETÖ'ye bağlı Polat A.Ş. çalışanlarından Tahsin Ö. Bolu Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesine bağlı ekiplerin teknik çalışması, Terörle Mücadele Şubesi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin operasyonuyla, Bolu'da ki ikametlerinde gözaltına alındı. AİBÜ Öğretim Üyesi Ebubekir Ç.'nin cep telefonunda örgütün haberleşmek için kullandığı "ByLock" programının çıktığı ifade edildi. İki kişi ifadeleri alınmak üzere Bolu Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

        REKLAM

        Öte yandan, Bolu Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi ekipleri firari olan FETÖ üyelerinin yakalanması için çalışmalarına devam ediyor. (IHA)

        ERZİNCAN'DA 15 TEMMUZ'DAN İTİBAREN 189 KİŞİ TUTUKLANDI

        Erzincan'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 15 Temmuzdan itibaren 189 kişi tutuklandı.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kentte FETÖnün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında, 2si valilik, 67si emniyet, 26sı çeşitli askeri birimler, 5i İl Jandarma Komutanlığı, 8i adliye, 17si il milli eğitim müdürlüğü, 2si il müftülüğü, 11i Erzincan Üniversitesi, biri SGK İl Müdürlüğü, 2si Kamu Hastaneler Birliği, biri Türk Telekom İl Müdürlüğü, biri PTT Baş Müdürlüğü, biri İl Sağlık Müdürlüğü, 4ü askeri hakim, 3ü askeri savcı, biri adli hakim, 2si adli savcı ve 35i sivil olmak üzere toplam 189 kişinin tutuklandığı belirtildi.

        REKLAM

        Soruşturmada aynı süreçte 617 kamu çalışanının da görevden uzaklaştırıldığı kaydedildi. (AA)

        BALIKESİR'DE 24 KİŞİ TUTUKLANDI

        Balıkesir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ-PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 24 kişi tutuklandı.

        Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla FETÖ/PDY'nin emniyet ve sivil mensuplarına yönelik operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı. FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile irtibatlı oldukları ve kendilerine daha önceki yıllarda Emniyet Genel Müdürlüğünce yapılan komiser yardımcılığı sınavı sorularının verildiği tespit edilen 11'i muvazzaf, 6'sı ihraç edilmiş ve 3'ü açığa alınmış olan 20 komiser yardımcısı ile 5'i muvazzaf, 3'ü açıkta ve biri ihraç edilmiş 9 polis memuru ve 5 sivil örgüt imamı olmak üzere toplam 34 şahıs hakkında işlem yapıldı. Mahkemeye çıkarılan şahıslardan 24'ü tutuklanırken, 8 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 2 şüphelinin firari olduğu öğrenildi. (IHA)

        REKLAM

        AYDIN'DA 4 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

        Aydın'ın Karacasu ve Efeler ilçelerinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 4 şüpheli gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra mahkemece serbest bırakılan iş adamı T.Ç, savcılığın itirazı üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince yeniden gözaltına alındı.

        T.Ç'nin oğlu E.Ç de ekiplerce gözaltına alınıp ilçe emniyet müdürlüğüne götürüldü.

        Merkez Efeler ilçesinde de kapatılan özel bir okulda çalışan 2 şüpheli, gözaltına alındı. (AA)

        SAMSUN'DA 1 ASTSUBAY TUTUKLANDI

        Samsun'da FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınıp mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ancak savcının itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan astsubay tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

        REKLAM

        Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında Samsun Sahra Sıhhiye Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda görevli 1 üsteğmen ve 6 astsubayı gözaltına aldı. Gözaltına alınan rütbeli askerlerin ByLock programını kullandıkları iddia edildi. TEM Şube Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan Tabip Üsteğmen C.C. ile Astsubaylar S.M., S.K., S.B., Ö.D., İ.K. ve M.D. Samsun Adliyesi'nde çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından yurt dışına çıkış yasağı getirilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Soruşturmayı yürüten savcı adli kontrol şartıyla serbest bırakılan askeri personelin tutuklanmaları için bir üst mahkemeye itirazda bulundu. Üst mahkeme tutukluluk talebini inceledi ve 1'i üsteğmen ile 3 astsubay hakkında tutuklama ve yakalama kararı verdi.

        TEM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yeniden gözaltına alınan Üsteğmen C.C. ile Astsubaylar İ.K. ve M.D. adliyeye sevk edilip tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderilirken, il dışında olduğu öğrenilen Astsubay S.K. da Samsun'a gelerek polise teslim oldu.

        Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan şahıslar Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alınarak Samsun Adliyesi'ne sevk edilen Astsubay S.K, adli işlemlerin ardından tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. (IHA)

        ADİL ÖKSÜZ'ÜN AMCASININ OĞLU ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        REKLAM

        Muğla'da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen ve 'Beyin Takımı' adı verilen operasyonda, aralarında, FETÖ'nün 'Hava Kuvvetleri İmamı' Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz'ün amcasının oğlu İ.Ö. ve bir cemaat ablasının da bulunduğu toplam 7 öğretmen adliyeye sevk edildi.

        Muğla İl Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY'ye yönelik geçen 27 Eylül'de 'Beyin Takımı' adı verilen operasyon düzenledi. Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri ekipleri de operasyona destek verdi. Günün ilk ışıklarına kadar il merkezindeki çok sayıda adrese yapılan baskınlarda, Muğla genelindeki bazı ilk ve ortaöğretim kurumlarında öğretmenlik yapan O.Ç., H.C., B.T., C.K., İ.Ö., S.C., ve S.Ö. gözaltına alındı. 7 öğretmenin, 'suç işlemek için örgüt kurma ve üye olma', 'örgüte finansal destek sağlamak', 'milli, dini ve insani istismar etmek suretiyle 'himmet' adı altında yardım toplama' suçlamalarıyla gözaltına alındıkları bildirildi.

        Aralarında, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra serbest kalan ve sonra sırra kadem basan FETÖ'nün 'Hava Kuvvetleri İmamı' Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz'ün amcasının oğlu İ.Ö. ve örgütünün 'Muğla Ablası' olduğu ileri sürülen S.C.'nin de aralarında yer aldığı 7 kişi, bugün Muğla Adliyesi'ne sevk edildi. (DHA)

        REKLAM

        FETÖ SORUŞTURMASINDA ARANAN ASKERİ HAKİM BİNBAŞI GÖZALTINA ALINDI

        FETÖ soruşturması kapsamında aranan askeri hakim binbaşı Özgür Tüfekçi, gözaltına alındı. Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından dün akşam Ataşehir'de babasının evinde gözaltına alınan Tüfekçi'nin, Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu'nda askeri hakim olarak görev yaptığı öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Tüfekçi, Çağlayan Adliyesi'ne sevk edildi. (DHA)

        FETÖ'NÜN İŞ DÜNYASI YAPILANMASINA YÖNELİK SORUŞTURMA

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında serbest bırakılmalarına savcılıkça yapılan itiraz mahkemece kabul edilen ve haklarında yakalama kararı çıkarılan 9 şüpheli arasında bulunan restoran zinciri sahibi Ahmet Tuzlu tutuklandı.

        REKLAM

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcıvekili İsmail Uçar tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Tuzlu'nun, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda çıkarıldığı nöbetçi İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği'nde, hakkındaki yakalama kararı yüzüne okunarak tutuklandığı öğrenildi.

        Yakalaması olan şüphelilerden Cahit Durmaz, Özlem Rukiye Kartal Üçüncü ve TUSKON Başkan Yardımcısı Rana Tezcan Açıkgöz bir süre önce tutuklanmış, şüphelilerden Güllüoğlu baklavalarının sahibi Nejat Güllü ise delil durumunun lehine değişme ihtimali göz önüne alınarak adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

        Soruşturma kapsamında 40'a yakın şüpheli, tutuklu bulunuyor.

        SÜREÇ

        FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından örgütün iş dünyası yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgütle bağlantısı bulunduğu tespit edilen TUSKON'a yönelik operasyonda 196 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş, gözaltına alınan aralarında Ömer Faruk Kavurmacı, Faruk Güllü, Nejat Güllü, Rena Tezcan Açıkgöz'ün de bulunduğu 65 şüpheli tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edilmişti.

        REKLAM

        Mustafa Şevki Kavurmacı'nın da içinde yer aldığı 17 şüpheli savcılıkça serbest bırakılmıştı. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, 65 şüpheliden Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de bulunduğu 27'sinin silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanmasına karar vermişti. Hakimlik, Nejat Güllü ve Açıkgöz'ün de içinde bulunduğu 38 kişiyi adli kontrol hükümleri uygulayarak serbest bırakmıştı.

        Soruşturmayı yürüten savcılık, bu şüphelilerin serbest bırakılmasına itiraz ederek, şüpheliler hakkında ''Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek'' ve ''Silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasını talep etmişti.

        Bu talebi değerlendiren nöbetçi İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği 3, İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği 4 ve İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği ise 2 şüpheli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına hükmetmişti. Hakimlikler, diğer 29 şüpheli hakkında tutuklanmaya yönelik yakalama kararı talebini ise reddetmişti.

        Soruşturma kapsamında ayrıca, haklarında gözaltı kararı verilen ancak adreslerinde bulunmayan, TUSKON Başkanı Rızanur Meral'in de aralarında bulunduğu 114 şüpheli hakkında ise tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı. (AA)

        REKLAM

        MUĞLA'DA GÖZALTINA ALINAN 15 ZANLIDAN 7'Sİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Muğla'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında 15 öğretmen gözaltına alındı.

        Muğla Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, il merkezi ile ilçelerde düzenlenen operasyonda, haklarında yakalama kararı çıkarılan 15 öğretmeni gözaltına aldı.

        Şüphelilerden O.Ç, H.C, B.T, C.K, S.C, S.Ö. ve FETÖ'nün firari "hava kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen Adil Öksüz'ün yeğeni olduğu iddia edilen İ.Ö. emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

        Zanlıların bazılarının kriptolu mesajlaşma sistemi "ByLock" kullandıkları öğrenildi. (AA)

        "EREĞLİ İLÇE İMAMI" OLDUĞU İDDİA EDİLEN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        REKLAM

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında örgütün sözde "Ereğli ilçe imamı" olduğu iddia edilen kişi Vanda gözaltına alındı.

        Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonlarda gözaltına alınan ve tutuklanan zanlıların ifadeleri doğrultusunda, "Ereğli ilçe imamı" olduğu belirlenen Ü.Anın, Vanda bulunduğu tespit edildi.

        Ekiplerin, Ü.Anın yakalanması için Van İl Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçmesinin ardından şüpheli gözaltına alındı.

        Van'dan ilçeye getirilen zanlının emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        KARABÜK'TE 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Karabük'te, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve şifreli mesajlaşma sistemi 'ByLock' programı kullanan biri öğretmen, 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Karabük Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü soruşturma kapsamında polis ekiplerince düzenlenen operasyonda öğretmen Sezgin Kaya ile örgütle bağlantılı Mars Eğitim Hizmetleri A.Ş çalışanı Avni Akar ve Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı hemşire S.G.K gözaltına alındı. Emniyette ifadeleri 3 kişi daha sonra sağlık kontrolünden geçirilerek Adliyeye sevk edildi.

        Savcılık tarafından ifadesi alınan şahıslardan hemşire S.G.K. adli kontrol ile serbest bırakılırken, diğer iki kişi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

        Örgütün şifreli mesajlaşma sistemi 'ByLock' uygulamasını kullandığı belirlenen öğretmen Sezgin Kaya ve Mars Eğitim Hizmetleri çalışanı Avni Akar, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Karabük T Tipi Cezaevine gönderildi. (IHA)

        REKLAM

        ZONGULDAK'TA GÖZALTINDA ALINAN BİRİ KADIN 5 ZANLI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan biri kadın 5 zanlı adliyeye sevk edildi.

        Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, darbe girişimiyle ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ev hanımı H.K, memurlar M.A. ve M.A. ile M.K. ve Ş.Bnin jandarmadaki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

        Bu arada adliye sevk edilenler arasında bulunan kadının "abla" olduğu öğrenildi. (AA)

        BURSA VALİ YARDIMCISI BULGURLU GÖZALTINA ALINDI

        Bursa Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında vali yardımcısı Emir Osman Bulgurlu gözaltına alındı. 28.06.20015 tarih ve 2015/398 sayılı müşterek kararname ile Antalya Manavgat Kaymakamlığından Bursa Vali Yardımcılığına atanan 2 çocuk babası Emir Osman Bulgurlu (55) gözaltına alındı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olan Bulgurlu, Konya Selçuk Üniversitesi'nde İktisat Ana Bilim dalında Yüksek Lisans yaptı.Bulgurlu daha önce İçişleri Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı'nda çeşitli görevlerde bulundu.

        21 TUTUKLUNUN 5'İ SOHBET ABLASI

        Öte yandan dün tutuklanan 21 kişiden 5'inin sohbet ablası olduğu öğrenildi. Geri kalan 16 kişinin ise, Aktif-Sen sendikasına üye olduğu açıklandı. (IHA)

        REKLAM

        AKHİSAR'IN MHP'Lİ MECLİS ÜYESİ TUTUKLANDI

        Manisa'nın Akhisar Belediyesi'nin MHP'li meclis üyesi olan, aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclisinde de yer alan Feza Yavuzkasap, FETÖ operasyonunda gözaltına alındı. Adliye sevk edilen Yavuzkasap, tutuklandı.

        Akhisar Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla yürütülen soruşturma kapsamında MHP'li Akhisar Belediye Meclis üyesi Feza Yavuzkasap, dün sabah polis tarafından gözaltına alındı. Akhisar'da muhasebecilik yapan Feza Yavuzkasap, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı. Yerel seçimde AK Parti'den meclis üyesi seçilen Yavuzkasap, daha sonra MHP'ye geçmişti.

        MHP Akhisar İlçe Başkanı İsmail Uğurlu olayı yeni öğrendiklerini ifade ederek, "Avukatlarla görüşmelerin ardından gerekli prosedürler izlenecektir. Bu konuda İlçe Seçim Kurulu'nun kararını bekleyeceğiz" dedi. (DHA)

        REKLAM

        MANİSA BASIN İLAN KURUMU MÜDÜRÜ GÖZALTINA ALINDI

        Manisa Basın İlan Kurumu Müdürü Kenan Tokgöz, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alındı.

        Manisa'da 6 yıl önce kurulan Basın İlan Kurumu'nun müdürü Kenan Tokgöz, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bu sabah gözaltına alındı. 15 Temmuz sonrası meydanlarda tutulan demokrasi nöbetlerinde 'darbe karşıtı' açıklamalar yapan Tokgöz, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. (DHA)

        SAKARYA'DA İHRAÇ EDİLEN 12 ÖĞRETMEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında kamudan ihraç edilen 12 öğretmen adliyeye sevk edildi.

        Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyon devam ediyor. Soruşturma kapsamında kamudan ihraç edilen 12 öğretmen, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince gözaltına alındı. Şahıslar emniyetteki işlemlerinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. (IHA)

        REKLAM

        ESKİŞEHİR'DE 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Eskişehir'de, FETÖ / PDY Terör Örgütü soruşturması kapsamında 5 kişi gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğünde görevli 2 müdür yardımcısı, 2 memur, İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli 1 memur olmak üzere toplam 5 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerle ilgili soruşturmalar sürüyor. (IHA)

        AKSARAY MERKEZLİ 12 İLDE OPERASYON: 9 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ GÖZALINA ALINDI

        Aksaray merkezli 12 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda 9 üniversite öğrencisi gözaltına alındı.

        Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde Aksaray, Hatay, Ankara, Kocaeli, Niğde, Tokat, Yozgat, Uşak, Manisa, Konya, Adana ve Balıkesir'de belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        REKLAM

        Operasyonda haklarında gözaltı kararı bulunan 22 üniversite öğrencisinden 9'u yakalandı.

        Ananan şüphelilerden birinin daha önce FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklandığı, adreslerinde bulunamayan diğer zanlıların yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

        Şüphelilerden bazılarının ByLock programını kullandıkları ileri sürüldü.

        Aksaray Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, emniyete götürüldü. (DHA)

        GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ'NDE 90 ŞÜHELİ GÖZALTINA ALINDI

        Gaziantep'te, FETÖ soruşturması kapsamında Gaziantep Üniversitesinde görevli memur ve akademisyenlerin de aralarında bulunduğu 90 kişi gözaltına alındı.

        FETÖ soruşturması kapsamında adları belirlenen ve Gaziantep Üniversitesinde görevli memurlar ile akademisyenlerden oluşan 90 kişinin evine polis tarafından eş zamanlı operasyon düzenlendi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ve özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonda evlerinde arama yapılan 90 şüpheli gözaltına alındı.

        REKLAM

        Gözaltına alınan şüphelilerin, Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanmalarına başlandı. (DHA)

        AFYONKARAHİSAR'DA 12 KİŞİ TUTUKLANDI

        Afyonkarahisar'da yürütülen Fettullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında 'ByLock' isimli mesajlaşma programını kullanan ve çoğunluğunu öğretmenlerin oluşturduğu 12 kişi tutuklandı.

        Edinilen bilgilere göre, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hafta başında yapılan FETÖ operasyonunda aralarında öğretmenlerinde bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Şahıslardan 15'i dün adliyeye sevk edilirken, şahıslardan 12'sinin çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandığı 3'nün ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı belirtildi.

        Öte yandan, tutuklanan şahısların büyük çoğunluğunu öğretmenlerin oluşturduğu ve yurt genelinde olduğu gibi örgüte ait olduğu iddia edilen 'ByLock' isimli mesajlaşma programının cep telefonlarında bulunduğu öne sürüldü. (IHA)

        REKLAM

        BİLECİK'DE 2 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 2 öğretmen gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında esnaf ve öğretmenlerin de bulunduğu 21 kişinin evlerinde ve araçlarında arama yaptı.

        Aramalar sonucu bazı dokümanlara el konuldu, 2 öğretmene gözaltı işlemi uygulandı. (AA)

        ISPARTA'DA 5 RÜTBELİ ASKER TUTUKLANDI

        Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkez Komutanlığında görevli 1'i albay 5 subay tutuklandı.

        Isparta'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkez Komutanlığında görevli Albay A.Y., Yarbay M.Ö., Yüzbaşı C.Ö., üsteğmenler A.K.M. ve Ç.K. gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs ve darbe girişimi gerekçesiyle tutuklandı.

        REKLAM

        Öte yandan, Isparta'da 2'si emekli 3 emniyet personelinin de FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi. (IHA)

        SİVAS'TA 12 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan öğretmenlerden 12si tutuklandı.

        Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin yaptığı operasyonda gözaltına alınan 23 öğretmenin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk zanlılardan 12si tutuklandı, 11i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Sivasta, 25 Eylülde, 20 öğretmen gözaltına alınmış daha sonra bu sayı 23e yükselmişti. (AA)

        DÜZCE MERKEZLİ 8 İLDE OPERASYON: 13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Düzce merkezli 8 ilde FETÖ'ye yönelik yapılan operasyonlarda 13 kişi gözaltına alındı.

        REKLAM

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan FETÖ soruşturması kapsamında, Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Düzce merkezli olarak İstanbul, Balıkesir, İzmir, Çankırı, Edirne, Ankara ve Şanlıurfa illeri ile Akçakoca ilçesinde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi. Operasyonlarda örgütün Düzce bölge sorumluları, talebe sorumluları ve bayan bölge sorumlularının da aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı. (IHA)

        KAHRAMANMARAŞ'TA 40 ŞÜPHELİDEN 4'Ü TUTUKLANDI

        Kahramanmaraş merkezli 10 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 40 şüpheliden 4'ü daha tutuklandı.

        Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla terör örgütü FETÖ/PDY'ye finans sağladıkları ve kara para akladıkları öne sürülen kişilere yönelik geçen cumartesi günü polis tarafından Kahramanmaraş, Gaziantep, Ankara, Şanlıurfa, İstanbul, Malatya, Osmaniye, Aydın, Samsun ve Kastamonu'da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda gözaltına alınan 40 şüpheliden 10'unun daha Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı. Hastanede sağlık kontrolünden geçirilip adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen 7 kişiden 4'ü tutuklanırken, 3'ü ise adli kontrol kararıyla serbest bıraktı.

        REKLAM

        Aynı operasyonda adliyeye sevk edilen 30 şüpheliden 10'u tutuklanmış, 12'si adli kontrol kararıyla, 8'i de Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulandıktan sonra serbest bırakılmıştı. (DHA)

        KARACABEY'DE 12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Bursa'nın Karacabey ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 12 kişi gözaltına alındı.

        Karacabey'deki soruşturma kapsamında 12 eve operasyon düzenlendi. Operasyonda Ayşe S., Münire K., Gonca Y., Yurdanur U., Züleyha A., Hülya Ü., Handan S., Ayşe G., Özen Ü. K., Hatun A., İhsan A. ve Yalçın K. 'terör örgütüne üye olmak' suçlamalarıyla gözaltına alındı.

        Operasyonlar sonucunda Hülya Ü., Handan S., Ayşe G., Özen Ü. K., Hatun A., İhsan A. ve Yalçın K. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, gözaltında bulunan Ayşe S., Münire K., Gonca Y., Yurdanur U., Züleyha A.'nın ise sorgulanmasına devam ediliyor. (IHA)

        ANTALYA'DA 15'İ KADIN 65 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        REKLAM

        Antalya'da Fetulahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sözde 'abi' ve 'abla'larına yönelik yapılan operasyonda 15'i kadın 65 kişi gözaltına alındı.

        15 Temmuz darbe girişiminin ardından terör örgütü FETÖ'nün sözde 'abi' ve 'abla'larına yapılan operasyonlar sürüyor. Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğü (TEM) ekipleri Antalya merkez, Alanya, Manavgat, Demre, Serik, Gazipaşa ve Finike ilçelerinde FETÖ'ye ait İrfan, Toros ve Işık isimli şirketlerin eğitim kadroları içinde ve bazı kamu kuruluşlarında çalışıp örgüt içinde sözde 'abi' ve 'abla' konumunda olanlara yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Bu sabaha karşı TEM operasyon ekipleri tarafından farklı adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 15'i kadın 65 kişi gözaltına alındı. Aramalarda ise 1 dolarlar, FETÖ'ye ait kitap ve dokümanlar ile flash bellek, hardisk, dijital materyaller ve gizli haberleşme programları elde geçirildi. Antalya merkez ve 6 ilçede gözaltına alınan sözde 'abi' ve 'abla'lar sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere TEM Şube Müdürlüğü'ne getiriliyor. (IHA)

        REKLAM

        KIRIKKALE'DE 7 POLİS TUTUKLANDI

        Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 7 polis tutuklandı.

        Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda, 3. sınıf emniyet müdürü A.Ş. ile polis memurları E.H, O.Ç, M.F, F.K, D.B ve N.T. gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 7 şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (AA)

        KONYA'DA 13 İNFAZ KORUMA MEMURU YAKALANDI

        Konya'da Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 13 infaz koruma memuru yakalandı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

        REKLAM

        Bu kapsamda gözaltına alınan 13 infaz koruma memuru Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.

        Operasyonun devam ettiği, gözaltı sayısının artabileceği bildirildi. (AA)

        KİMSE YOKMU DERNEĞİ'NDEN 15 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kayseri'de sürdürülen FETÖ/PDY operasyonları çerçevesinde gözaltına alınan Kimse Yokmu Derneği'nden 15 kişi sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

        Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından sürdürülen FETÖ/PDY operasyonları çerçevesinde Kimse Yokmu Derneği'ne yönelik çalışma yapılmıştı. Yapılan operasyonda Kimse Yokmu Derneği'nden Adem C., Aslan D., Aziz C., Erhan G., Kamil E., Mahmut A., Mehmet A., Mehmet Zahid G., Mustafa A., Osman Ö., Sami D., Süleyman Başak B., Şerafettin B., Teksel A., Ümit Ö. yakalanarak gözaltına alınmıştı.

        Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan 15 kişi bu gün doktor kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. (IHA)

        REKLAM

        MİLLİ EĞİTİM'DE GÖREV YAPAN 34 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Eskişehir'de, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ), Parelel Devlet Yapılanması'na (PDY) ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, Milli Eğitim görevlisi 34 kişi adliyeye sevk edildi.

        Edinilen bilgiye göre, Eskişehir merkezli ve Ankara ile İzmir illerini de kapsayan soruşturmada eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, toplamda 37 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan şüphelilerde 3'ü emniyetteki işlemlerinin ardından serbest kalırken, aralarında eski il milli eğitim şube müdürü ve eski okul müdürünün de bulunduğu toplam 34 kişi adliyeye sevk edildi.

        Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (IHA)

        KÜTAHYA VE BALIKESİR'DE GÖZALTINA ALINAN 12 KİŞİDEN 4'Ü TUTUKLANDI

        Kütahya ve Balıkesir'de, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 12 kişiden 4ü tutuklandı.

        REKLAM

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda yakalanan, aralarında örgüte finans sağlayan iş adamlarının da olduğu 11 kişi adliyeye sevk edildi.

        Zanlılardan inşaat şirketi sahibi Mustafa A, Hüseyin K. ve Salih Y, tutuklandı, 8i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Bu arada, FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla Balıkesirde gözaltına alınan örgüte ait bir dershanenin eski müdürü Naci A, Kütahyanın Emet ilçesinde çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. (AA)

        UŞAK'TA 13 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 13 öğretmen tutuklandı.

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından tarafından gözaltına alındıktan sonra dün adliyeye sevk edilen 2'si kadın 15 öğretmen, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

        REKLAM

        Zanlılardan Osman K, Vedat Ş, Süleyman Ç, Osman Ç, Erol D, Ümut D, Ahmet D, Halil K, Murşit Ç, İsmail S, Osman B, Aysel B ve Umut B. "terör örgütüne üye olmak", "terör örgütüne yardım" suçlarından tutukalndı. İ.Y. ile H.D. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        İl merkezinde 23 Eylül'de çok sayıda adreste yapılan aramaların ardından 2'si kadın toplam 15 öğretmen gözaltına alınmıştı. (AA)

        ADANA'DA 24 DOKTOR, DİŞ HEKİMİ VE ECZACI GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Adana merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda 24 doktor, diş hekimi ve eczacı gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, ekipler Adana, Şanlıurfa, Mersin ve Kiliste 32 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda Adana Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) ve Küresel Doktorlar Derneğine üye 24 doktor, diş hekimi ve eczacı gözaltına alındı.

        Şüpheliler, Adana Adli Tıp Birimine getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler, işlem yapılmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        REKLAM

        BURSA'DA GÖZALTINA ALINAN 30 KİŞİDEN 21'İ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Aktif Eğitim-Sen Bursa Şubesine yönelik operasyonda gözaltına alınan 30 kişiden 21i tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 30 şüphelinin savcılık sorguları tamamlandı. Zanlılardan 29u mahkemeye gönderildi, biri ise salıverildi.

        Şüphelilerden 21i mahkeme tarafından tutuklandı. Diğer 8 kişi ise adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

        Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında polisin Aktif Eğitim-Sen Bursa Şubesine yönelik operasyonunda 30 kişi gözaltına alınmıştı. Bu kişilerden bazılarının şifreli mesajlaşma sistemi "ByLock" kullandığı, kimilerinin de FETÖ elebaşı Fetullah Gülenin destek talimatının ardından Bank Asyaya para yatırdığı belirlenmişti. Sendika şubesinin bazı yönetici ve üyelerinden oluşan zanlılar, dün sabah adliyeye sevk edilmişti. (AA)

        REKLAM

        SAMSUN'DA 25 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Canik Başarı Üniversitesinin bağlı olduğu Başarı Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfının mütevelli heyeti üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 25 kişi adliyeye sevk edildi.

        Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, kapatılan Canik Başarı Üniversitesinin bağlı olduğu Başarı Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfının mütevelli heyeti üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan üniversitenin eski rektörü Prof. Dr. Yunus B, eski Samsunspor yöneticisi ve diş hekimi Tarık K, eski Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Mehmet K. ile avukat Ümit Ö'nün yanı sıra iş adamları Kemal S, Mehmet T, Mahmut Naim D, Yaşar Şaban G, Gökmen A, Burhan E, Mehmet Nimet İ, Fatih V, Mehmet Ali Ö, Ahmet K, Nihat Y, İbrahim K, Nurettin A, Ahmet Ziya B, Ali T, Recep A, Hakan Ç, Ersin Y, Murat G, Murat İlyas E. ve Ahmet Hamdi G'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        REKLAM

        Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, 23 Eylül'de "FETÖ üyesi oldukları, örgüte finans ve eleman sağladıkları" iddiasıyla 40 adrese 125 polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, 25 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        MANİSA'DA GÖZALTINA ALINAN 7 KİŞİDEN 6'SI TUTUKLANDI

        Manisa'nın Turgutlu ve Kula ilçelerinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 kişiden 6sı tutuklandı.

        Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma doğrultusunda geçen hafta gözaltına alınan Ahmet U, Hüseyin K, Aynur T, Mukadder K. ve Memduh Z, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

        Savcılıkça sorgulandıktan sonra mahkemeye çıkarılan bu kişiler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        REKLAM

        Kula ilçesinde ise yine geçen hafta gözaltına alınan öğretmenler Alaettin T. ve Mehmet K, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Alaettin T. tutuklandı, Mehmet K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        BURSA'DA 16 KİŞİ TUTUKLANDI

        Bursa'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınıp sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen 19 Aktif Eğitim Sendikası yöneticisinden 16'sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 3 kişi için ise yurt dışına çıkma yasağı getirildi. (DHA)

        KOCAELİ'DE 5 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Kocaeli'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 10 öğretmenden 5'i tutuklandı, 5'i ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ