Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Her gün 75 beton blok Suriye sınırına gönderiliyor
        1

        Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde, 3 metre yüksekliğinde her biri 7 ton ağırlığındaki beton bloklar Suriye sınırına örülüyor. Yoğun çalışmanın yürütüldüğü şantiyede günde 75 blok hazırlanıyor ve sınıra sevk ediliyor.

        2

        Fırat Kalkanı harekatının sürdüğü Suriye'den gelecek olası tehditler ve kaçak geçiş ile sızmaların önlenmesi amacıyla sınır hattına duvar örme çalışmaları devam ediyor.

        3

        Harekat ile birlikte duvar örme çalışmalarının da hız kazandığı sınır hattına, her biri 7 ton ağırlığındaki beton bloklar günlük olarak gönderiliyor.

        4

        Karkamış sınırındaki 21 kilometrelik alanda yapılacak duvar örme çalışmasında kullanılacak beton bloklar ise Nizip ilçesindeki bir tesiste üretiliyor.

        5

        Yoğun çalışmanın yapıldığı tesiste, her biri 7 ton ağırlığında olan 2 metre kalınlığında 3 metre boyunda ve eninde, toplam 325 kilo demirin kullanıldığı günde 75 blok üretiliyor.

        6

        Hazır hale getirilen beton bloklar, vinçlerle TIR'lara yüklenerek sınır hattına gönderiliyor.

        7

        Beton blokların üretildiği tesisin sorumlusu İsmail Batu, Karkamış ile Suriye arasındaki sınır hattına örülecek beton blokların üretimini yaptıklarını ve her gün düzenli olarak yerleştirilecekleri alana taşıdıklarını ifade etti.

        8

        Üretimi titizlikle yaptıklarını ve günde 75 beton bloğu sınıra ulaştırdıklarını anlatan Batu şunları söyledi:

        9

        "Hazır kalıplarla üretilen, içerisinde 325 kilogramlık demir olan beton bloklardan günde 75 tane üretiyoruz. 24 saat çalışıyoruz ve hazırladığımız beton blokları vinçlerle TIR'lara yükleyerek yerleştirileceği sınıra gönderiyoruz. Tahmini olarak 8 bin 500 civarında olacak beton bloklarının üretimini 3 ay içerisinde bitirmeyi planlıyoruz." (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ