Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ tutuklananlar, gözaltına alınanlar ve görevden uzaklaştırılanlar 02.10.2016

        FETÖoperasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında 02 Ekim Pazargününe dair haberler.

        YALOVA MERKEZLİ 5 İLDE FETÖ OPERASYONU: 22 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Yalova merkezli 5 ilde, FETÖ/PDY soruşturması kapmasında gerçekleştirilen operasyonda 22 kişi gözaltına alındı.

        Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri Yalova, İstanbul, Zonguldak, İzmir ve Trabzon'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Dün saat 07.00'de eş zamanlı yapılan operasyonda,FETÖ/PDY örgütüne insan ve finans kaynağı sağladığı iddia edilen aralarında örgütün yöneticileri ve işadamlarının da olduğu 22 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin ifadelerinin alınmasından sonra adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

        Yalova Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin bu operasyon dışında yaptığı çalışma ile FETÖ'nün kentteki yapılanmasında yer alan ve örgüte finansal kaynak sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan Mehmet G. (30), Osman R. (54) Regaip Y. (29) ile M.S. (25), Emniyet Müdürlüğü'nde işlemlerinin tamamlanması ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Mehmet G., Osman R., ve Regaip Y., sevk edildikleri mahkemede tutuklandı. M.S. ise adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı. (DHA)

        FETÖ OPERASYONLARI KAPSAMINDA ALANYA'DA BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik İstanbuldaki soruşturma kapsamında aranan şüpheli, Antalyanın Alanya ilçesinde gözaltına alındı.

        Alanya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Amirliği ekipleri, İstanbulda yürütülen darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında aranan gemi mühendisi Bilal Dnin, Alanyada bir otelde kaldığını belirledi.

        Operasyonla gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. (AA)

        ISPARTA'DA FETÖ OPERASYONU

        Ispartada Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 emniyet personelinden 4ü tutuklandı.

        Isparta Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 7 emniyet personelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 4ü çıkarıldıkları mahkemece "terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı. 2 zanlı adli kontrol şartıyla, bir zanlı ise savcılıkça serbest bırakıldı. (AA)

        ERZURUM'DA BUGÜNE KADAR 399 KİŞİ TUTUKLANDI

        15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında Erzurum il genelinde FETÖ/PDY operasyonları kapsamında toplamda 804 kişi görevden uzaklaştırıldı, 399 kişi tutuklandı.

        Erzurum Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ayrıca, 62 kişinin gözaltında olduğu, 102 kişinin serbest bırakıldığı, 383 kişinin de adli kontrolde olduğu belirtildi.

        Görevden uzaklaştırılanlar hakkında adli ve idari soruşturmaların devam ettiği kaydedildi. (İHA)

        İZMİR'DE 50 ADLİYE ÇALIŞANININ GÖZALTI SÜRESİ DEVAM EDİYOR

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alınan İzmir Adliyesi personellerinden 52 kişi serbest kaldı, 2 kişi tutuklandı. 50 adliye çalışanının gözaltı süresi devam ediyor.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve sorgusu tamamlanan 104 İzmir Adliyesi personelinden 54'ü dün adliyeye sevk edildi. Yazı işleri müdürleri, katip ve mübaşirlerin bulunduğu 54 kişi akşam saatlerinde soruşturma savcısına ifade verdi. Şüphelilerin bir kısmı adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 12 kişi tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi. ByLock kullandıkları tespit edilen 2 kişi tutuklanırken, 10 kişiye yurt dışı yasağı getirilerek serbest bırakıldı. Gözaltında tutulan 50 kişi için polis ek gözaltı süresi aldı. Bu şüphelilerin adliyeye ne zaman sevk edilecekleri açıklanmadı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, gözaltına alınan 104 şüpheliyi 2 ay görevden uzaklaştırma kararı verdi. (İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ