Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Şehit er Orhan İrkarlı son yolculuğuna uğurlandı

        Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan er Orhan İrkarlı, memleketi Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde toprağa verildi.

        Şehit İrkarlı'nın (21) naaşı, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığında düzenlenen törenin ardından havayoluyla Diyarbakır'a, ardından da karayoluyla doğduğu Siverek ilçesine bağlı Güzelpınar Mahallesi'ne getirildi.

        Cenazeyi konvoyla karşılayan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları taşıyarak "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attı.

        Şehidinin cenazesinin evinin önüne getirilişi sırasında ailesi ve yakınları Kürtçe ağıtlar yaktı. Şehidin bir yaşındaki oğlu Kasım, tören boyunca askerlerin kucağından inmedi.

        Şehidin Annesi Halime İrkarlı, hem Türkçe hem de Kürtçe, "Hainler sevinmesin ben ayaktayım. Bir Orhan gitti, iki Orhan var. O kalleşlere hiç fırsat vermeyeceğiz, o kalleşlere keyif vermeyeceğiz. Onlar Kürt diye yanıma gelmesinler. Eğer onlar Kürt ise ben Kürt değilim, ben Türk'üm. Eğer onlar gidip benim oğlumu öldürüyorlarsa, onlar ne Kürt'tür ne Türk'tür. Kürt'lükte böyle bir şey yok. Eğer Kürt, Kürt'ü öldürüyorsa onlar Kürt değiller." diyerek gözyaşı döktü.

        "MİNNET VE GÖNÜL BORCUMUZ VAR"

        Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin yıllardır bu topraklarda şehitler vererek hür ve bağımsız yaşadığını söyledi.

        Milyonlarca insanın huzurunun kahraman şehitlerin sayesinde olduğunu belirten Tuna, "Bu yüzden şehitlere çok büyük bir minnet borcumuz, gönül borcumuz var. Ailelerine borcumuz var. Maddi anlamda hamd olsun devletimiz elinden gelen her şeyi yapıyor, yapmaya da devam edecek. Millet olarak bize düşen de böyle günlerde, acılı zamanlarda yan yana olmak, birbirimize destek olmaktır. Zaten onu da yapıyoruz. Bu görüntü onu gösteriyor." diye konuştu.

        Şehidin naaşı, cenaze namazı için mahalle mezarlığına götürüldü.

        İl Müftüsü İhsan Açık'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı omuzlarda mahalle mezarlığına defnedildi.

        Cenaze törenine, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gürpınar, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Jandarma Komutanı Kemal Timuroğlu, çevre ilçelerin belediye başkanları ve kaymakamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        Terhisine 2 gün kala şehit olan Orhan İrkarlı'nın 2 yıllık evli olduğu, anne ve babasının mevsimlik işçi olarak gittikleri Sivas'tan cenaze için döndükleri öğrenildi.

        Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde dün, askeri aracın geçişi sırasında el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 2 asker şehit olmuş, 1 asker yaralanmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ