Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik FETÖ darbe girişimini araştırma komisyonu ilk toplantısını yaptı

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Başkanlığı'na, AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek seçildi.

        FETÖ darbe girişimi ve bu terör örgütünün faaliyetlerinin tüm yönleriyle araştırılması amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, Başkanlık Divanı'nı belirlemek üzere en yaşlı üye sıfatıyla Petek başkanlığında toplandı.

        Komisyon Başkanlığı'na Petek, Başkanvekilliğine AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Sözcülüğe AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, Katip Üyeliğe AK Parti Erzincan Milletvekili Serkan Bayram seçildi.

        Petek, darbe girişimine karşı toplu direnişin, tarihi gün olarak hafızalarına kazındığını anlattı. Darbeyi bastırmak için farklı düşüncelere rağmen ortak ruh konulmasaydı, belki bugün komisyon olarak toplantı yapamayacaklarını kaydeden Petek, komisyonlarının tarihi bir görev ifa edeceğini vurguladı.

        Reşat Petek, uyumlu, yararlı, milletin kendilerinden beklediklerine cevap verecek yoğun bir çalışmaya herkesin katkıda bulunacağına inancını dile getirdi.

        Seçimden önce söz alan milletvekilleri de 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi. Ayrıca, muhalefet partileri, Komisyonun Başkanlık Divanı'nda muhalefetin de yer almasını istedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ