Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Şehit Onbaşı Erdi Demirer gözyaşlarıyla toprağa verildi

        Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'ndeki Karakuzu Jandarma Karakolu kontrol noktasına salı günü PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan 26 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Erdi Demirer Ordu, Gürgentepe İlçesi'nde toprağa verildi.

        Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un da katıldığı törene 3 aylık oğlu Çağan'la birlikte katılan şehit eşi Burcu Demirer, oğlunu Türk bayrağına sarılı tabutun üzerine yatırdı. Acılı eş, daha sonra bebeğini babasının tabutunun yanına koyarak elini tutup tabuta dokundurdu.

        "EŞİM 10 KİŞİ KURTARDI O BİR KAHRAMANDI"

        Kopardığı saç tellerini tabutun üzerine bırakan gözü yaşlı eş, "Eşim üşür" diyerek, tabutun üzerine asker parkası örttü. Tabuta kapanan Burcu Demirer, "Eşim 10 kişi kurtardı. O bir kahramandı. Ben oğluma ne derim. Hani onu beraber büyütecektik. Oğlum bizi bekliyor. 'Oğlum' diye ölmüş. 'Oğlumu göreyim' diye ölmüş. Yetişemedim. Vermem seni kimselere. Verirsem oğlumuza ben ne derim" diyerek feryat etti.

        Şehit eşi Burcu Demirer
        Şehit eşi Burcu Demirer

        Şehit annesi Susam Demirer de "Oğul senin süt kokulu yavrun var yavrum. Dayanamam acına oğlum. Niye bizi bıraktın oğul" diyerek ağıt yaktı. Şehidin cenazesi daha sonra Ağızlar Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verildi.

        Cenazeye Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da katıldı
        Cenazeye Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da katıldı

        FIRAT KALKANI ŞEHİDİNE VEDA

        Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında DAEŞ'li teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Onbaşı Ali Gölge de Mersin'in Silifke ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Baba ocağına götürülüp helallik alındıktan sonra şehit Ali Gölge için Hoca Ahmet Yesevi Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Törende fenalaşan şehidin babası Hüseyin, annesi Elif, kız kardeşleri Jale ve Hale Gölge'yi yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Şehit Gölge'nin naaşı, Olukbaşı Mezarlığında toprağa verildi.

        Şehidin ailesi güçlükle ayakta durabildi
        Şehidin ailesi güçlükle ayakta durabildi

        HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ