Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Adalet Bakanlığı personel alımı başvuruları! Başvuru şartları sınav tarihi

        Ağustos ayında Adalet Bakanlığı tarafından duyurulan 3 bin hakim ve savcı alımı için başvurular ÖSYM tarafından başladı. Peki başvurular nasıl yapılır? Sınav ne zaman yapılacak? Sınav ücreti ne kadar? Sınava kimler başvuru yapabilir? İşte Adalet Bakanlığı personel alım başvuru şartları ve tüm detaylar...

        ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI NE ZAMAN?

        2016 Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2016-Adli Yargı), 2016 Adalet Bakanlığı İdari Yargı Hâkim Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2016-İdari Yargı), 2016 Adalet Bakanlığı Avukatlar İçin Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2016-Adli Yargı-Avukat), 2016 Adalet Bakanlığı Avukatlar İçin İdari Yargı Hâkim Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2016-İdari Yargı-Avukat), 24 Aralık 2016 tarihinde Ankara’da 2 oturum halinde uygulanacaktır.

        SINAVA BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

        Sınava başvurular, 11-20 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılabilecek. Sınav ücreti 150,00 - 375.00 TL olup ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi/banka kartı ile yatıracaklardır.

        SINAVA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

        2016-Adli Yargı Sınavına; Hukuk Fakültesi mezunu olanlar (mezun olduğu lisans programı kodu 3209 olanlar) ile yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye'deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarılı olanlar da sınava başvurabilirler.

        2016-İdari Yargı Sınavına; Hukuk Fakültesi veya Hukuk Bilgisine programlarında yeterince yer veren Siyasal Bilgiler, İdari Bilimler, İktisat ve Maliye alanlarından en az dört yıllık yükseköğrenim mezunu adaylar başvurabilecektir. Yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye'deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarılı olanlar ile Hukuk Fakültesi dışında hukuk veya hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilgiler, idarî bilimler, iktisat ve maliye alanlarında en az dört yıllık yükseköğrenim yapmış veya bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim kurumlarından mezun olanlar dasınava başvurabilirler.

        2016-Adli Yargı ile 2016-İdari Yargı Sınavlarına; TC vatandaşı olan, yazılı giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış (doğum tarihi 01.01.1981 ve daha sonra olanlar) adaylar başvurabilecektir.

        2016-Adli Yargı-Avukat ile İdarî Yargı-Avukat Sınavlarına; TC vatandaşı olan, Hukuk Fakültesi mezunu olup(mezun olduğu lisans programı kodu 3209 olanlar), yazılı giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 45 yaşını doldurmamış (doğum tarihi 01.01.1971 ve daha sonra olanlar) adaylar başvurabilecektir. Yabancı bir hukuk fakültesini bitirenlerden Türkiye'deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarılı olanlar da sınava başvurabilirler.

        SINAVA GİRERKEN YANIMDA NELER BULUNDURMALIYIM?

        * Sınav giriş belgesi

        * Nüfus cüzdanı/ T.C. Kimlik kartı veya süresi geçerli pasaport

        Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından adaylar, sınav binalarına bu belgeler dışında herhangi bir eşya, araçgereç vb. getiremezler. Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir adet duvar saati, adayların sınavda kullanacakları gereçler(kalem, silgi, kalemtıraş) ile peçete ÖSYM tarafından sağlanacaktır. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebileceklerdir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ