Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı 2016 Baro seçim sonuçları belli oluyor

        Yeni dönemde görev yapacak baro başkanlarının belirlenmesi için yapılan seçim sonuçları açıklanmaya başlandı. İşte il il seçilen başkanların isimleri...

        ADANA BAROSU'NUN YENİ BAŞKANI VELİ KÜÇÜK OLDU

        AdanaBarosu 29'uncu Dönem Genel Kurulunda adaylardan Veli Küçük, 1214 oy alarak başkan seçildi. Seyhan Otel'inde yapılan seçimde avukatlar 9 sandıkta sabah saatlerinden itibaren oy kullanmaya başladı. Saat 17.00'de biten oy verme işleminin ardından sandıklar sayıldı. Yapılan sayım sonunda Veli Küçük 1214 oyla Adana Barosu'nun yeni başkanı olurken rakibi İbrahim Gazioğlu 538 oy aldı. Seçimin ardından 28'inci Dönem Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, "Bugün burada kaybeden yok, kazanan Adana Barosu olmuştur" dedi. 29'uncu dönemin yeni Baro Başkanı Veli Küçük ise yaptığı teşekkür konuşmasında, "Çok demokratik, çok seviyeli, çok keyifli bir seçim süreci yaşadık. Bir demokrasi şöleni yaşadık. Bu bir bayrak yarışıdır. Bu seçimlerin kazananı, kaybedeni yoktur. Adana Barosu kazanmıştır. Baromuzu hep birlikte daha iyi yerlere taşıyacağımıza inanıyorum" diye konuştu. İbrahim Gazioğlu ise "Adana Barosu her zaman için saygın bir barodur. Her baro başkanı, seçimi kazanan her başkan başarılı olmak için elinden gayreti gösterecektir. Ben kendisine ve ekibine inanıyor başarılar diliyorum" dedi. (DHA)

        ZONGULDAK BARO BAŞKANI İBRAHİM KEREM ERTEM GÜVEN TAZALEDİ

        Zonguldak Barosu'nun 63'üncü Olağan Genel Kurulu'nda mevcut Baro Başkanı İbrahim Kerem Ertem, 5'inci kez seçildi.

        Genel Maden İşçileri Sendikası Şemsi Denizer Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurulda, mevcut başkan İbrahim Kerem Ertem ile Mine Verimcik Özkütük'ün listeleri yarıştı. Dün gelir, gider ve faaliyet raporlarının okunduğu genel kurulun ikinci gününde seçimlere gidildi. 439 üyeden 315'inin oy kullandığı seçimde, Ertem 238, Özkütük ise 64 oy aldı. 13 oy ise geçersiz sayıldı. Ertem, 5'inci kez yeniden başkan seçildi. (DHA)

        BALIKESİR BAROSU'NDA YENİ DÖNEM

        Balıkesir Barosu'ndaki seçim heyecanı sona erdi. İki adayın katıldığı başkanlık yarışında Av. Erol Kayabay 359 oy olarak Baro Başkanlığına seçildi. Balıkesir Barosu'nda geç saatlere kadar seçim heyecanı yaşandı. Av. Erol Kayabay ve Av. Bülent Özaşçı'nın başkanlık için yarıştığı Balıkesir Barosu'nda açılan sandıklardan Erol Kayabay zaferle çıktı. İl merkezi ve ilçelerden baroya bağlı avukatların yoğun ilgi gösterdiği seçimlerde Av. Erol Kayabay 359, Av. Bülent Özaşçı ise 330 oy aldı.İHA muhabirine seçim sonuçlarını değerlendiren yeni Başkan Kayabay; "Balıkesir'de 2 aday yarıştık. Gayet demokratik bir yarış olması için de özen gösterdik. İçerisinde bulunduğumuz olağanüstü ülke koşullarında, hukukun üstünlüğünü ve yargının bağımsızlığını ilke edinerek, korku ve baskıya maruz kalmadan yürekli şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tüm yönetim kadromuz ve kurullarımızla birlikte insan haklarına saygılı, özgürlükçü, demokratik, hukukun üstünlüğüne ve yargının bağımsızlığını olmaz olmazsa kabul eden düşünce yapımızla çalışma kararlılığındayız" dedi.

        Bülent Özaşçı'nın başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda şu isimler yer alıyor: "Dilek Özkayıhan, Erkan Sakarya, İlkal İnal, Mehmet Ali Göncü, Mert Kurt, Pervin Mutlu Yalçıntaş, Sertan Kurtdere, Şerif Topuz, Tülin Küçükler, Volkan Gözükara" (İHA)

        İZMİR'DE YENİDEN AYDIN ÖZCAN

        İzmir Barosu'nun dün yapılan olağan genel kurulunda zafer, Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'nun adayı, mevcut başkan Aydın Özcan'ın oldu.Toplam 5 adayın yarıştığı seçimde, kesin olmayan sonuçlara göre bin 887 oy alan Cumhuriyetçi Auvkatlar Grubu'nun adayı Aydın Özcan, ipi göğüsledi. Cemal Nedret Erdem'in başkan adaylığında seçime giren Çağdaş Avukatlar Grubu ise bin 267 oyda kalarak, umduğunu bulamadı. Bağımsız Avukatlar Grubu 573 oy, yönetime muhalif Cumhuriyetçi Avukatlar 524 oy ve Milliyetçi Avukatlar Grubu ise 464 oy alabildi. Avukatlar 21 sandıkta, yeni yönetim, disiplin, denetleme ve Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Delege adaylarını belirlemek için oy verirken, mevcut başkan Özcan'ın tüm sandıklarda birinci çıktığı bildirildi. Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu, seçimleri "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz", "İşte örgüt, işte başkan" sloganları ve İzmir Marşı ile kutladı.Sonuçların belli olmasının ardından konuşan Başkan Özcan, "Yönetim kurulundan iki arkadaşımız başkan adayı çıkmasına rağmen, yeniden seçildik. Bundan büyük mutluluk duydum. Yeni projelerimizin de benimsendiğini anladım. Biz 'yeni projelerimizle geliyoruz' dedik. Bu projelerimizi bir bir gerçekleştireceğiz. Projelerimiz için ‘ütopik' diyenlere bu projelerimizi gerçekleştirdiğimizi göstereceğiz. ‘Baro avukat için vardır' sloganını harekete geçirmek için varız. Yaptığımız icraatlara oy verildi. Baroyu ortak akıl ile yöneteceğiz. İzmir Barosu bizim yaptığımız icraatlar ile övünecek. Meslektaşlarımız bize sahip çıktı. Aydın Özcan grupçuluk yapmadı, bundan sonra da yapmayacak. Biz bütün meslektaşlarımızı kucakladık. İnanıyorum ki grubumuz dışından da meslektaşlarımız bize oy verdi. Oy veren ve vermeyenlerle birlikte, ortak akılla İzmir Barosu'nu yöneteceğiz" dedi. (Mert Neşet MUSLU/ İZMİR)

        ANKARA'DA ZAFER HAKAN CANDURAN'IN

        Ankara Barosu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Baro'nun 64. Olağan Genel Kurulu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Cemil Birsel Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

        Seçimde, 5 bin 19 oy alan Demokratik Sol Avukatlar Grubu'ndan (DSAG) Hakan Canduran, Ankara Barosu başkanlığına yeniden seçildi.

        Sonuçların açıklanmasının ardından bir "Teşekkür" konuşması yapan Hakan Canduran, "Evet, demokrasi şöleni çok güzeldi ama bitti. Artık bir olma, birlik olma, birlikte hareket etme zamanıdır. İnanıyorum ki Ankara Barosu, olağanüstü günler yaşadığımız bu dönemde seçimlere katılan tüm adaylarla ve tüm meslektaşlarımızla tek vücut olarak hareket edecek ve bu zor günleri hep birlikte aşacaktır." ifadesini kullandı.

        Bu zor günlerin reçetesinin, "Atatürk ilkeleri, hukukun üstünlüğü, insan hakları, demokrasi ve evrensel hukuk kuralları ve laiklik" olduğunu belirten Canduran, Ankara Barosu'nun, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu ilkeleri bıkmadan, yılmadan, usanmadan ve çok daha gür bir sesle savunacağını kaydetti.

        Seçime katılan başkan adayları da sonuçların belli olmasıyla cübbelerini giyerek, el ele poz verdi. (AA)

        VAN BARO BAŞKANI MURAT TİMUR OLDU

        Van Barosu Olağan Genel Kurulunda, Baro Başkanı Murat Timur yeniden başkanlığa seçildi.

        Van Adliyesindeki Baro Salonunda yapılan genel kurulda, Baro Başkanı Murat Timur, 365 delegeden 144ünün oyunu alarak güven tazeledi.

        Timur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, baroların Türkiyenin en önemli kurumların biri olduğunu belirterek, baroların halk ve toplum adına vazife üstlendiğini söyledi.

        Yasaların, barolara ve avukatlara temel hakları savunma noktasında ciddi görevler verdiğini ifade eden Timur, şöyle konuştu:

        "Türkiyedeki duruma baktığımızda, toplumdaki her mesele avukatları ilgilendirmektedir. Barolar toplum ve Türkiye adına hizmet eder. Bu anlamda Van olarak, temel hak ve hürriyetlerin tartışmalarının en yoğun yaşandığı bir yerdeyiz. Bizler de gerçekleşen genel kurulda baronun kurumsallaşması, temel hak özgürlükler noktasında daha fazla çaba harcaması ve emek göstermesi adına yeni baro yönetimine tekrar aday olduk, kazandık. Arkadaşlarımızla Türkiyenin demokratik bir ülke olma yolunda çalışmalara devam edeceğiz."

        Kurumsallaşma yolunda küçük bir barodan, orta ölçekli bir baroya dönüşme yolunda ilerlediklerini bildiren Timur, geleneksel yöntemlerden ziyade meslektaşlarının ihtiyaçlarını karşılayacak bütün alanda faaliyetlere devam edeceklerini dile getirdi.

        Daha profesyonel bir düzeyde çalışma yürüteceklerini belirten Timur, şöyle devam etti:

        "Kurumsallaşma yolunda önemli gördüğümüz, meslektaşlarımızın mesleki kapasitelerini geliştirecek çalışmalara yoğun şekilde devam edeceğiz. Hizmet binası projemizin de faaliyete geçmesi için yoğun çaba harcayacağız. Adliyenin tam karşısında 2 yıl önce satın aldığımız bir arsaya 6 katlı, içinde 500 kişilik konferans salonu, meslektaşlarımızın sosyal ihtiyaçlarını giderecek kafeterya, restoran ve kütüphane bulunacak hizmet binası inşa edilecek. Yakın zamanda Türkiye Barolar Birliği tarafından ihalesinin yapılmasını bekliyoruz."

        MERSİN BAROSU ALİ ER'E EMANET

        Mersin Barosu'nun Olağan Genel Kurulu'nda Ali Er dönemi başladı. Alpay Antmen'in yeniden aday olmadığı Baro seçimlerinde başkanlık için Ali Er, Bilgin Yeşilboğaz ve Hakan Kendirci yarıştı. Seçimlerde Bilgin Yeşilboğaz 454, Hakan Kendirci ise 436 oy alırken, 525 oy alan Ali Er, Mersin Barosu'nun yeni başkanı oldu.

        Mersin Barosu'nun iki yılda bir gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulu hafta sonunda yapıldı. Baro Gökdelen Hizmet Biriminde yapılan seçimlerde, 2016-2018 dönemi için mevcut başkan Alpay Antmen yeniden aday olmadı. İki gün süren genel kurulun ilk gününde başkan adayları, yeni dönem projelerini anlatırken, Mersin Barosu'nun 2016-2018 tahmini bütçesi de 5 milyon 150 bin 244 TL olarak kabul edildi.

        Öte yandan, Mersin Barosu'nun 2002 yılından bu yana faaliyet gösteren Çocuk Hakları Komisyonu'nun, genel kurulda Çocuk Hakları Merkezi'ne dönüşmesi kararı alındı. Böylece avukat ve kadın haklarından sonra çocuk hakları merkezi baro bünyesindeki 3'üncü merkez oldu.

        Genel kurulun ikinci gününde ise baronun yeni yönetimi için seçim yapıldı. Yaklaşık bin 500 avukatın oy kullandığı seçimlerde, adaylardan Yeşilboğaz 454 oy alırken, Kendirci 436 oyda kaldı. Ali Er ise 525 avukatın oyunu alarak, Mersin Barosu'nun 2016-2018 dönemi başkanı oldu.

        Bu arada, seçimlerde baronun yeni yönetimi de seçimle belirlendi. Çarşaf listeyle gidilen seçimlerde, yeni yönetimde görev alan avukatlar şu isimlerden oluştu:

        Yönetim Kurulu: Cihan Öktem, Hülya Yavuz Benzer, Gürhan Dölek, Gazi Özdemir, Rafet Özer, Ece Kovan Demirtaş, Hakkı Eren Mülayim, Mehmet Zeki Demir, Melike Zafer Gürgen, Ayşe Günar.

        Denetleme Kurulu: Nüvit Beydağ, Emine Meltem Çırık, İbrahim Hakkı Koç.

        Disiplin Kurulu: Şahin Korkmaz, Hikmet Nilay Göksu, Hasan Coşkun, Ertan Uzunoğlu, Kerim Çuhadar.

        Türkiye Barolar Birliği Delegeleri: Ozan Varal, Harun Baş, Kerem Muradi, Sami Dündar, Fatma Demircioğlu Eftekin, Ali Küçük, Yahya Erkal.

        ERZURUM BAROSU YENİ BAŞKANI TALAT GÖĞEBAKAN

        Erzurum Barosu Başkanlığı'na yeniden Talat Göğebakan seçildi. İkinci kez Baro Başkanı olan Göğebakan, rakibine 117 oy fark attı.

        Palandöken'deki Polat Erzurum Resort Hotel'de yapılan 46'ıncı Olağan Genel Kurulu'nda avukatlar sandık başına gitti. 261 avukatın oy kullandığı seçimlerde Başkan Talat Göğebakan 189, Fikri Sarıaslan ise 72 oy aldı. Gün boyu süren seçim sonrası ikinci kez başkan seçilen Talat Göğebakan tebrikleri kabul etti.

        Seçimlerde bir konuşma yapan Baro Başkanı Talat Göğebakan bugüne kadar birlikte çalıştığı yönetim kurulu ve baro çalışanlarına teşekkür etti. Kendisine ve yönetim kurulu üyelerine verilen sorumluluğu hakkıyla yerine getirmenin onuru ve gururu içinde olduklarını belirten Göğebakan şunları söyledi: "Geçen bu süre zarfında tarafsızlığımızı koruyarak tüm meslektaşlarımızın yanında yer aldık. Meslek onurumuza yakışan bir şekilde etkin, çalışkan, duyarlı, hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığı ilkelerine bağlı bir baro olmak için çabaladık. Meslektaşlarımızı her platformda başarı ile temsil ettik ve hak ettikleri saygıyı görmeleri için çaba sarf ettik. Kısa sürede Türkiye'nin en aktif barolarından biri olarak insan hakları, temel hak ve özgürlükler ve yargı bağımsızlığı konusunda kararlı duruşumuzdan taviz vermedik. Ülkemiz üzerinde oynanan karanlık oyunlar karşısında devletimizin birlik ve beraberliği yönünde tavır koyduk. Erzurum Barosu her yerde hak mücadelesi verdi. Herkesin hakkının koruyucusu oldu. Meslektaşlarımız bugün kararını verdi. Mücadeleyi aynen sürdüreceğiz."

        BİTLİS BARO BAŞKANI FUAT ÖZGÜL SEÇİLDİ

        Bitlis Baro Başkanlığına Avukat Fuat Özgül seçildi.

        Baro Başkanlığı binasında düzenlenen 6. Olağan Genel Kurulunda, Bitlis Barosu Başkanlığına Avukat Fuat Özgül seçildi.

        Genel kurulda baro yöneti̇m kurulu asi̇l üyeleri, Neşe Yüksel Tarhan, Şenay Karakuş, Kadi̇r Köstekçi̇, Hamza Gül, Hasan Aldanmaz ve Emrah Yurci̇den oluşuyor.

        KARAMAN BARO BAŞKANI OKTAY YILMAZ OLDU

        Karaman Barosu genel kurulunda Başkanlığa yeniden Oktay Yılmaz seçildi.

        Karaman belediyesi Yunus Emre konferans salonunda düzenlenen genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

        Gelir, gider ve faaliyet raporlarının okunmasının ardından mevcut Başkan Oktay Yılmaz ve Enver Turhanın oluşturduğu iki liste seçimde yarıştı.

        111 avukatın oy kullandığı seçimde, Yılmaz 72 oyla tekrar başkanlığa seçildi, Turhanın listesi 35 oy aldı, 4 oy da geçersiz sayıldı.

        Yönetim Kurulu, Fatih Akpınar, Mustafa Çınar, Meliha Çağlayan Kemer, Ramazan Eryiğit, Selman Oğuzhan Eser, Mehmet Ayçiçek, Berat Kuş ve Murat Öztürkten oluştu.

        Seçim sonrası tebrikleri kabul eden Yılmaz, avukatlığın kendine has özellikleri kültürü ve duruşu olan bir meslek olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

        "Avukat, hiçbir baskıya boyun eğmez, Avukat, despotizme, statükoya karşı durur. Avukat talimat veya emir almaz, Avukat her olayı hukuk sınırları içerisine çeker ve o sınır içerisinde hür iradesi ile değerlendirir " diyen Yılmaz, şunları kaydetti:

        "Avukatın bu duruşu savunma mesleğini en iyi şekilde yapabilmesinin temel güvencesidir. Avukat arkadaşlarımın vicdanına güvenerek, geleceğe dair beklenti ve hayallerime ortak olacaklarına inanarak ikinci kez bu önemli vazifeye talip oldum. Bize oy veren, vermeyen, destek olan, olmayan herkese gönlümüzde, kapımızda sürekli açık olacaktır. Tecrübeleri ve deneyimleri ile bizlerin çalışma azmi ve ideallerine çok şey kazandıracağına inandığım, Karaman barosuna hizmet vermiş herkesin başımızın üstünde yeri vardır. Buradan bir sevindirici haber daha kamuoyu ile paylaşayım. Birlik başkanımız sayın Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonrasında başkanımız bize söz verdi. Daha önceki baro başkanımız tarafından alınmış olan avukat evi, önümüzdeki ay içerisinde satışa çıkarılacak. Yeni yapılacak adli binamıza yakın bir alandan arsa satın alınarak buraya çok katlı bir baro hizmet evi yaptırılacaktır."

        KIRKLARELİ BARO BAŞKANI TURGAY HINIZ OLDU

        Kırklareli Baro Başkanlığına Turgay Hınız seçildi.

        Ticaret Borsası Konferans Salonunda Erdal Aktarının divan başkanlığında düzenlenen genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

        Gelir, gider ve faaliyet raporlarının okunmasının ardından Harun Saygılı ve Turgay Hınızın oluşturduğu iki liste seçimde yarıştı.

        187 avukatın oy kullandığı seçimde, Hınız 97 oyla başkanlığa seçildi, Saygılının listesi 89 oy aldı, 1 oy da geçersiz sayıldı.

        Yönetim Kurulu, Bahadır Buzol, Çiğdem Öztürk Çetin, Erdil Gören, Murat Kanlıgöl, Nesrin Karaman, Sevda Tandoğan, Sinan Öztufan, Timur Ardadan oluştu.

        KAYSERİ BARO BAŞKANI 492 OYLA CAVİT DURSUN OLDU

        Kayseri Barosunun olağan genel kurulunda Cavit Dursun 492 oyla başkan seçildi.

        Baroda gerçekleştirilen seçimde, başkan adayları Cavit Dursun, Kubilay Hasan Gürcan, Ali Köse ve Mücahit Harmancının listeleri yarıştı.

        Cavit Dursun 492, Kubilay Hasan Gürcan 280, Ali Köse 271, Mücahit Harmancı 5 oy aldı.

        Dursunun yönetim kurulunda Yavuz Ersolak, Oğuz Erinç, Betül Burçin İlter, Ertan Alev, Zahide Deniz, Semih Yarıkan, Gizem Özcan Yönder, Doğanay İğde, Niyazi Ünalmış ve Burcu Binici yer aldı.

        Mevcut Baro Başkanı Fevzi Konaç, genel kurulda aday olmamıştı.

        ANTALYA BAROSU'NUN YENİ BAŞKANI POLAT BALKAN

        Türkiye'nin dördüncü büyük barosu olan Antalya Barosu'nda avukatlar yeni başkanlarını ve yönetim kurulunu seçmek amacıyla bugün sandık başına gitti. Genel kurulda Polat Balkan, Soner Ustaoğlu, Ali Çelik ile Levent Geçerler'in listeleri yarıştı.

        Adaylar, oy kullanmak için gelen meslektaşlarını kapıda karşıladı. Oyunu kullanmak için hukuk fakültesine gelenler arasında 87 yaşındaki Ethem Soykan da vardı. Tekerlekli sandalyesiyle oyunu kullanmaya gelen avukat Soykan, karşılaştığı Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer ile de bir süre sohbet etti. Rıza Sümer de adayları tek tek ziyaret edip başarılar diledi.

        Saat 17.00'de tamamlanan oy verme işleminin ardından sayım işlemine geçildi. Antalya Barosu'na kayıtlı toplam 3 bin 433 avukattan 1051'inin oyunu alan Polat Balkan başkan seçildi. Levent Geçerler 393, Soner Ustaoğlu 384, Ali Çelik ise 369 oy aldı.

        Polat Balkan, sonuçlar açıklandıktan sonra tebrikleri kabul etti. Polat Balkan, kendisine bu görevi layık gören meslektaşlarına teşekkür etti.

        Antalya Barosu'na iki dönem başkanlık ettikten sonra bu seçimlerde aday olmayan Alper Tunga Bacanlı da yeni yönetime başarılar diledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ