Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim e-YDS sınav giriş yerleri yayımlandı! ÖSYM sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir?

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS) başvuruları29 Eylül-03 Ekim 2016 tarihleri arasında alındı. Başvuru yapan adayların sınava girecekleri yerler belli oldu. İşte e-YDS sınav giriş yerleri ve tüm detaylar...

        e-YDS SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI

        ÖSYM'nin resmi internet sitesinden yapılan duyuruya göre, 15 Ekim 2016 tarihinde uygulanacak olan 2016 Elektronik Yabancı Dil Sınavına (e-YDS 2016/10) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemi tamamlanmıştır.

        SINAV GİRİŞ YERLERİNİZİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

        Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edineceklerdir.

        SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Adaylar, sınav sonuçlarını, 15 Ekim 2016 tarihinde ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden, T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini girerek öğrenebilecek.

        e-YDS NEDİR?

        e-YDS ÖSYM tarafından elektronik ortamda gerçekleştirilen Yabancı Dil sınavıdır. Sınavda çoktan seçmeli 80 sorudan oluşan test kullanılır. Sınavda sözcük bilgisi, dil bilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama soruları bulunmaktadır. İngilizce sınavlarında kullanılan kaynaklar ABD, İngiltere ve Kanada gibi İngilizce konuşulan ülkelere aittir. Bu sınavlarda İngiliz İngilizcesine ait dil alışkanlıkları izlenmekle birlikte Amerikan İngilizcesi kullanımının daha yaygın olduğu durumlarda adaylara bir dezavantaj oluşturmaması için yaygın olan kullanım tercih edilmektedir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ