Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik l'a operasyon hazırlığı

        Türk Silahlı Kuvvetleri, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DAEŞ'in çıkarılması sonrası ikinci kez basın mesupları Cerablus'a alındı.

        50 gün sonra HABERTÜRK TV ekibi bölgeden canlı yayın gerçekleştirdi. HABERTÜRK TV muhabiri Osman Girgin ve kameraman Hasan Dönmez Cerablus bölgesindeki son durumu görüntüledi. DAEŞ'ten temizlenen okullardaki yenilenme çalışmaları ekrana getirildi.

        Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar HABERTÜRK TV'de Cerablus'tan gelen ilk görüntüleri değerlendirdi. Abdullah Ağar, "Türkiye'nin bu çabaları sadece askeri harekat olarak devam etmedi. İnsanların terörize olmalarına engel olacak, refah ve eğitim seviyelerinin yukarıya çekilmesiyle ilgili faaliyetler olarak görülüyor. Bu yapılanlar, harekat kadar önemli.

        IŞİD kapattığı okulları kendi ideolojisi tarafında kullanmaya başladı. Bugün sahadan gelen görüntülerde, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) IŞİD'in elindeki çocuk savaşçıları yakaladı. O görüntülerini paylaştı. Bunlar çocuk. IŞİD'i taktiksel olarak ortadan kaldırsanız bile IŞİD'i yok edemeyeceksiniz. IŞİD felsefesi ile birlikte, genç zihinler üzerinden geleceğe yerleşiyor." açıklamasında bulundu.

        MUSUL'A OPERASYON HAZIRLIĞI

        Abdullah Ağar Musul'a düzenlenmesi planlanan operasyon için, "Normal koşullarda Irak'a operasyon bu dönem içerisinde başlaması gerekiyordu. Operasyona katılacak birlikler pozisyonlarını alamadılar. Operasyona Irak merkezi hükümetinin kendi kuvvetleri katılmak istiyor. Peşmergelerin katılacağı öngörülüyor. Mahmur hattından güneyden kuzeye doğru Şii'lerin geleceği tahmin ediliyor. Telafer, Türkiye için en az Kerkük kadar önemli bir yer. Kerkük'ün demografik yapısı zaman içerisinde bozuldu. Telafer, demografik yapısı bozulamamış Türkmen ilçesi. Özellikle Sincar bölgesinde çok ciddi anlamda bir PKK varlığı var. Oradaki PKK güdümündeki yapıya Irak Merkezi Hükümeti maaş gönderiyor. Silah veriyor. Ve resmi görüşmeler yapıyor. Bu çok ciddi gerilim noktası. Özellikle son dönemde Türkiye'nin bu hamleleri sonunda PKK'nın yeniden birileri tarafından fonlandığı görülüyor. " ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ