Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik ‘Asker olduğunuzu anlarlarsa size saldırabilirler’

        İstanbul Cumhuriyet Savcılığı dosyasına giren tutanağa göre, 16 Temmuz 2016 Cumartesi günü sabahı saat 07.24’te, Deniz Kuvvetleri Komutanı Bülent Bostanoğlu, eşi, emir subayı ve araç sürücüsü ile kendisine tahsisli VIP araçla Ataköy Polis Merkezi’ne gitti. Üzerinde sivil kıyafetler bulunan ve yorgun olan Bostanoğlu, Ataköy Polis Merkezi amiriyle yaptığı görüşmede, “Yeşilköy’de bir düğünde bulunuyorduk. Cuntacıların yapmaya çalıştıkları darbe girişimini anlar anlamaz kendimi ‘Ulaşılamaz’ hale getirdikten sonra ailem ve emir subayımla Bakırköy’de dolaşıp izimi kaybettirdikten sonra polis merkezine geldim. Ben devlet yanlısıyım ve Anadolu yakasına geçmem lazım. Ankara’ya geçeceğim.

        Güvenliğim için bana ekip verin” dedi. Polis merkezi amiri ise “Komutanım, yollar şu an güvenli değil. Vatandaş tanırsa, asker olduğunuzu anlarsa size de saldırabilirler. Bu nedenle size ekip veremem. Ancak ilçe müdürümüze durumu bildirmem lazım” yanıtını verdi.

        ‘ATAKÖY MARİNA’YA TEKNE ÇAĞIRAYIM’

        Bostanoğlu’nun “O zaman ben Ataköy Marina’ya bir tekne çağırayım. Oraya kadar bir ekip verin” demesi üzerine, durum Bakırköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Çetiner’e iletildi. Ataköy’e giden Çetiner, Bostanoğlu ve ailesini de alıp Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’a da bilgi verildi.

        Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde kurulan kriz masasından Bostanoğlu, Sahil Güvenlik ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı birliklere, gemi ve hücumbotlara birliklerine dönmesi talimatını verdi. Ayrıca Bostanoğlu darbecilerle ilgili aldığı bilgileri, isimleri kriz masasında Çetiner’e iletti. Çetiner de İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan’ın bilgisi doğrultusunda diğer il ve ilçe müdürlerine durumu ileterek bu kişilerin gözaltına alınmasını sağladı.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın havalimanında bulunması nedeniyle Çetiner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Bostanoğlu’nu makam aracına alarak Atatürk Havalimanı’na götürdü. Cumhurbaşkanı’yla görüşen Bostanoğlu, eskort eşliğinde Ankara’ya gönderildi.

        MÜSLİM SARIYAR/GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ