Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar 16.10.2016

        FETÖoperasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında 16 Ekim Pazar gününe dair haberler.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        27 POLİSE BYLOCK GÖZALTISI

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda, "ByLock" kullandıkları iddiasıyla 27 polis gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Başsavcılığının, FETÖ/PDY mensuplarının kriptolu yazışma programı "ByLock"u kullandıkları belirlenen polislere yönelik soruşturması kapsamında, Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bursa merkez, İstanbul, Ankara, İzmir, Sakarya, Mersin ve Hatay'da eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonlarda aralarında Başpolis ve polis memurlarının bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı. Zanlıların sorgusu sürüyor. (AA)

        MANİSA'DA BİR İŞ ADAMI GÖZALTINA ALINDI

        Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 1 kişi yakalandı.

        Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturma kapsamında Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkartılan iş adamı M.E.A'yı (60) gözaltına aldı.

        Turgutlu Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen M.E.A, daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        BOLU'DA ARANAN FİRARİ FETÖ ŞÜPHELİSİ SAMSUN'DA YAKALANDI

        Bolu'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik düzenlenen operasyonda hakkında yakalama kararı çıkartıldıktan sonra kaçan örgütün eğitim kurumunun Muhasebe Müdürü Ercan Ş. Samsun'da yakalandı.

        Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişimi sonrasında Bolu'da başlatılan soruşturmalarda hakkında yakalama kararı çıkarılan Polat Eğitim İşletmeleri Anonim Şirketi'nin Muhasebe Müdürü Ercan Ş. Samsun'da bir akrabasının evinde Bolu ve Samsun polisinin ortak operasyonuyla yakalanarak gözaltına alındı. Ercan Ş. ifadesi alınmak üzere Bolu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Bolu'ya getirildi. (IHA)

        ERZURUM'DA 28 ÖĞRETMEN VE 37 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Erzurum'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında 28 öğretmen ve 37 polis gözaltına alındı.

        Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında 28 öğretmen ve 37 polis gözaltına alındı. Polis ve öğretmenlerin yanı sıra 2'i albay toplam 9 asker, 2 veteriner, 1 hemşire, 1 fizyoterapist olmak üzere 4 sağlık görevlisi, 1'i yurt müdürü olmak üzere 2 yurt personeli, eski Erzurum Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü, 5 zabıt katibi ve 1 hakim de gözaltına alınarak emniyet müdürlüğünde sorgulanmaya başlandı.

        Öte yandan Erzurum Adliyesinde görevli bir hakim hakkında da yakalama kararı çıkarılarak aranmasına başlandı. (IHA)

        SİVAS MERKEZLİ 5 İLDE DÜZENLENEN OPERASYONDA 12 ÖĞRETİM GÖREVLİSİNDEN 7'Sİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, Sivas merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda, "ByLock" kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 12 öğretim görevlisinden 7si tutuklandı.

        Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, FETÖ/PDY mensuplarının kriptolu yazışma programı "ByLock"u kullandıkları belirlenen öğretim üyelerine yönelik Sivas merkezli İstanbul, Çorum, Uşak ve Elazığda yaptığı operasyonda gözaltına alınan 12 öğretim görevlisi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Öğretim görevlilerinden Z.K, C.B, O.Ö, M.A, Y.Ö, A.P. ve Ö.B.A. tutuklanırken, Ş.B, M.K, M.D, G.M, A.S.E. ve F.S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan öğretim görevlilerinden M.K, A.A, T.A ve H.K.nın yakalanması için çalışmalar sürüyor.

        Öte yandan hakkında gözaltı kararı bulunan F.Pnin ise daha önceki FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandığı ve Tokatta cezaevinde olduğu öğrenildi. (AA)

        KONYA'DA "BYLOCK" SORUŞTURMASINI YÜRÜTEN SAVCI SERBEST

        Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin şifreli haberleşme programı "ByLock" uygulamasını kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 3 savcı ile 3 hakimden 5i tutuklandı.

        Konya Kadınhanı Hakimi Nihan Zengin, Ereğli Hakimi Nurullah Moral, Karapınar Hakimi Ramazan Tekkoyun ile Konya Cumhuriyet Savcıları Özkan Kılıç, Hidayet Nacak ve Fatih Sarıtaşın savcılıkça ifadeleri alındı.

        Daha sonra tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen hakimler Nihan Zengin, Nurullah Moral ve Ramazan Tekkoyun ile Cumhuriyet Savcıları Özkan Kılıç ve Hidayet Nacak tutuklandı.

        Konya Cumhuriyet Savcısı Fatih Sarıtaş ise adli kontrol şartıyla ve yurt dışına çıkış yasağı getirilerek serbest bırakıldı.

        FETÖye yönelik soruşturması kapsamında, Kadınhanı Hakimi Zengin, Ereğli Hakimi Moral, Karapınar Hakimi Tekkoyun, Konya Cumhuriyet Savcıları Kılıç, Nacak ve Sarıtaş, cuma günü gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Cumhuriyet Savcısı Sarıtaşın, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullananlara yönelik Konyada başlatılan soruşturmayı yürüten savcı olduğu öğrenilmişti. (AA)

        KARABÜK'TE 11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Karabük'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 11 kişi gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince soruşturma doğrultusunda düzenlenen operasyonda, FETÖ darbe girişimi soruşturması kapsamında daha önce görevlerinden uzaklaştırılan Karabük Müftülüğü personelleri N.B, N.K, N.Y, Y.İ, M.Ş, N.Ö ve A.C ile İl Özel İdare çalışanları E.K, E.Ş, A.C ve Z.S gözaltına alındı. (AA)

        ERZURUM'DA 37 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Erzurum'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında 28 öğretmen ve 37 polis gözaltına alındı.

        Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında 28 öğretmen ve 37 polis gözaltına alındı. Polis ve öğretmenlerin yanısıra 2'i albay toplam 9 asker, 2 veteriner, 1 hemşire, 1 fizyoterapist olmak üzere 4 sağlık görevlisi, 1'i yurt müdürü olmak üzere 2 yurt personeli, eski Erzurum Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü, 5 zabıt katibi ve 1 hakim de gözaltına alınarak emniyet müdürlüğünde sorgulanmaya başlandı.

        Öte yandan Erzurum Adliyesinde görevli bir hakim hakkında da yakalama kararı çıkarılarak aranmasına başlandı. (IHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ