Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mehmet Şerif Doğu, PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu hayatını kaybetti

        Van'ın Erciş Belediyesi'nde DBP'li meclis üyesi yerine kayyum olarak atanan Latifiye Mahallesi Mehmet Şefik Doğu evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

        İçişleri Bakanlığı'nca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Erciş Belediye Meclis Üyeliği için görevlendirilen Latifiye Mahallesi Muhtarı Doğu (60), saat 10.30 sıralarında evinin önünde yüzü maskeli iki teröristin silahlı saldırısına uğradı. Vücuduna 8 kurşun isabet ettiği öne sürülen Doğu, olay yerinde hayatını kaybetti. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı.

        VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

        Van'ın Erciş ilçesi belediye meclis üyeliğine kayyum olarak görevlendirilen Latifiye Mahalle Muhtarı Mehmet Şefik Doğu'nun PKK'lılar tarafından öldürülmesine ilişkin Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

        "İlimiz Erciş ilçesi belediye meclis üyesi olarak görevlendirilen Latifiye Mahalle Muhtarı Mehmet Şefik Doğu, 16 Ekim 2016 günü saat 10.20 sıralarında bölücü terör örgütü mensubu iki şahıs tarafından evinin önünde düzenlenen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir."

        Açıklamada olayı gerçekleştirdikten sonra gasp ettikleri otomobille kaçan örgüt mensuplarının yakalanması için emniyet güçlerince başlatılan çalışmaların sürdürüldüğü kaydedildi.

        Meral YILDIZ / VAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ