Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik PKK'ya hava harekatı: 18 terörist etkisiz hale getirildi

        Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) yapılan bilgilendirmeye göre, başta DEAŞ olmak üzere terör örgütleri tehdidini bertaraf ederek, hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı sürüyor.

        Harekatın 59. gününde Azaz-Rai-Cerablus hattında gelişmelere yönelik gerekli emniyet tedbirleri alınıyor, halen kontrol edilen bölgede keşif, gözetleme, hedef tespiti, ele geçirilen bölgelerde oluşturulan savunma tedbirlerini geliştirme, çıkacak fırsat hedeflerini etkisiz hale getirme ve kontrol altına alma faaliyetlerine devam ediliyor.

        Terör örgütü DEAŞ mensuplarının Azaz ve Türkmen Barı meskun mahallerine yönelik bombalı araç saldırıları sonucu 3 muhalif şehit oldu, 11 muhalif yaralandı. Destek sağlayan TSK unsurlarında zayiat ve hasar meydana gelmedi.

        Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 156 meskun mahalde (yaklaşık bin 265 kilometrekare) kontrol sağlandı.

        TERÖR ÖRGÜTÜ HEDEFLERİNE ATIŞ YAPILDI

        Tespit edilen terör örgütleri DEAŞ'a ait 40 ve PKK/PYD'ye ait 6 hedefe atış yapılarak teröristler baskı altına alındı ve manevra kabiliyetinden yoksun bırakıldı.

        Koalisyon güçleri tarafından Tarhin'de terör örgütü DEAŞ unsurlarına yönelik hava harekatında bir araç imha edildi.

        Terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerince 17 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edildi. Harekatın başlangıcından bugüne kadar çoğu tuzaklanmış 31 mayın ve bin 235 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirildi.

        ÇUKURCA'DA 26 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

        Hakkari'nin Çukurca ilçesinde dün 26 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

        Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde terör operasyonlarına ilişkin bilgi paylaşıldı.

        Buna göre, Çukurca'da devam eden hava destekli operasyonda dün 26 terörist etkisiz hale getirildi. Bölgede 3 kalaşnikof ele geçirilirken, bir el yapımı patlayıcı imha edildi.

        Diyarbakır'ın Lice ilçesinde güvenlik güçlerince yapılan arazi aramasında bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada bir terörist Dragunov keskin nişancı tüfeğiyle ölü ele geçirildi.

        Mardin'in Savur ilçesinde güvenlik güçlerine bombalı saldırı düzenlemek için hazırlanmış 3 ton patlayıcı yüklü araç imha edildi.

        Şırnak'ta terör örgütünden kaçan bir terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu.

        Öte yandan, Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birliklerince, yasa dışı yollardan bin 199 kişi Suriye'den, 17 kişi Irak'tan, 14 kişi İran'dan Türkiye'ye geçmeye çalışırken, Türkiye'den ise 5 kişi Suriye'ye, 66 kişi de Yunanistan'a gitmeye çalışırken yakalandı. Toplamda bin 301 kişi hakkında işlem yapıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ