Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Minik Yiğit babasını son yolculuğuna uğurladı

        Bingöl'ün Genç ilçesinde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Emrah Çeçen (29) Tokat'ın Turhal ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

        Şehidin parkasını giyen Rukiye Çeçen, 1.5 yaşındaki oğluna da babasının komando beresini takıp tabuta sarılarak "Bak oğlum baban şehit oldu, hadi babana son kez bak, öp oğlum" dedi.

        Şehit Uzman Çavuş Emrah Çeçen için Cumhuriyet Meydanı'nda öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. İki uzman çavuş oğlundan birini şehit veren baba Metin Çeçen ile anne İpek Çeçen, oğullarının tabutuna dokunarak gözyaşı döktü.

        Şehidin daha önce Hakkari'nin Çukurca ilçesinde birlikte görev yaptığı kardeşi Uzman Çavuş Burak Çeçen, 1.5 yaşındaki yeğeni Yiğit Ferman'ı kucağına alıp tabuta dokundurarak "Öp oğlum babayı öp" dedi. Ağabeyinin tabutunu öperek asker selamı veren Burak Çeçen "Hakkını helal et yiğidim" dedi.

        BABAYA SON DOKUNUŞ

        Şehidin parkasını giyen eşi Rukiye Çeçen, oğluna da babasının komando beresini taktı. Kucağına aldığı minik Yiğit'le şehit eşinin tabutuna sarılan Çeçen, "Bak oğlum baban şehit oldu, hadi babana son kez bak, öp oğlum, dokun babana, elini sür. Bak oğlum baban! Sen de büyüyünce baban gibi olacaksın. Vatan sağ olsun bir evlat daha yetişiyor şehit olmak için bu vatana" dedi.

        Törenin ardından şehidin cenazesi Kuşoturağı köyünde toprağa verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ