Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bu dramın adı yok!

        Adana’da polisin yaptığı babalı-kızlı fuhuş çetesi baskını, göz yaşartan bir bebek trajedisini ortaya çıkardı. Ahlak Büro Amirliği ekiplerinin Adana merkezli Mersin, Osmaniye ve Kahramanmaraş’ta kadınlara, çocuklarını kaçırıp göstermeme ve çıplak görüntülerini internete koyma tehdidiyle fuhuş yaptırdığı ileri sürülen şebekeye yönelik operasyonda, Ömer B., kızı 14 yaşındaki E.B. ile 3’ü kadın 11 kişi gözaltına alındı.

        KADIN SATICISI DİYE GİTTİLER...

        Polis, çeteyle birlikte hareket ettiği ve kadın sattığı öne sürülen E.T.’nin evinde 2 aylık bir bebek buldu. E.T.’nin eşi Mürşide T. polislere önce ‘Benim bebeğim’ dedi. Ancak daha önce fuhuştan defalarca gözaltına alınan Mürşide T.’yi tanıyan Ahlak Büro ekipleri, “Senin çocuğun yok. Doğru söyle” deyince kadın “Bir arkadaşımın” yanıtını verdi. Mürşide T. “Çocuğum olmuyor. Annesi gayrimeşru olduğu için cami avlusuna atacaktı. Ben de alıp sahiplendim. Evladım gibi bakıyordum. İsmini bile koymadım” dedi.

        ADI ‘KADER’ OLDU

        Ardından polis bebeğin gerçek annesi Gülşah T.’nin ifadesine başvurdu. Bebeğin babasının aynı baskında gözaltına alınan Ender T. olduğunu savunan Gülşah T. “Bebeği ne yapacağımı kara kara düşünüyordum. Mürşide T. isteyince verdim” diye konuştu. Gülşah T.’nin 4 çocuğunun da yurtta kaldığı belirlendi.

        Baba olduğu öne sürülen Ender T. ise, Gülşah T.’nin hamile kaldığı dönemde kendisinin cezaevinde olduğunu iddia etti. Polisin “Kader” adını verdiği bebek Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne teslim edilerek ‘sevgi evleri’ne yerleştirildi.

        Beycan ÜÇKARDEŞ/ADANA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ