Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 95 gündür kayıp olan 20 yaşındaki Emrah Sonka'dan haber alınamıyor

        Oğlunun kayıp olduğu gün emniyet müdürlüğüne başvurduklarını söyleyen baba Mehmet Emin Sonka, "Oğlum 95 gündür kayıp ismi Emrah Sonka. Ben elimden gelen her şeyi denedim, çocuğumu bulamadım. 24 Temmuz sabahı tarlada saman yüklerken amcasıyla tartışarak yola gelmiş. Yolda kendisini yeğenim görmüş. Ondan sonra sanki yer yarılmış içine girmiş. Ben nefes alamıyorum, benim ciğerim yanıyor ya. Benim evimde huzur yok, perişan olmuşuz. 95 gün bir aile yas tutar mı? Biz 95 gündür yas tutuyoruz. Benim sesimi biri olsun, ben elimden geleni yapıyorum ama yok. Evde de huzur yok, evimizde huzur yok. Çaresiziz. Oğlumu bulmak için neler yapmadım ki. Bu Urfa bölgesinde altına bakmadığım taş kalmadı. Ulaşamadığım yerlere de ben nasıl bakayım. Durumu emniyete birinci gün bildirdik. Gittiği gün gittik sonra belki akşama kadar gelir dedik. Akşam saat 8 gibi gittik bildirdik" dedi.

        Tek çarem Cumhurbaşkanlığı Sarayına gitmek

        Kayıp oğlu Emrah'ın fotoğraflarını arabasına yapıştırdığını belirten Mehmet Emin Sonka şunları söyledi: "Artık tek çarem kalmış, ben yarın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gideceğim. Artık o bana bir çare bulsun. Çözümü yok. İz yok iz. Benim sesimi duysun artık Cumhurbaşkanım. Benim sesimi artık duysun ya. Bir kanal duysun artık benim sesimi, biri haber yapsın artık. Benim ailem 18 kişidir yok huzur yok ailemde. Ben artık torunlarımı sevemiyorum ya. Benim hanım sinir hastası oldu artık her tarafı titriyor. Perişan olmuşuz ya, çaresiziz. Benim Cumhurbaşkanım beni duysun artık ya. Bir haber kanalı yayınlasın, belki bir yerlerde sesimizi duyar gelir eve. Yeter artık ya."

        Çaresiz babadan kayıp oğluna 'eve dön' çağrısı

        Çaresiz baba oğluna eve dönmesi için çağrı yaparak, "Bizim bütün aile herkes onu arıyor, perişan olmuşuz. Onu başımızın üstüne taşırız. Eğer gelmek istemiyorsa bile beni arasın, beni aramıyorsa abisini, kardeşini arasın. Desin ki ben yaşıyorum. Eğer ölüyse ben ölüsünü de istiyorum, en azından götürür mezara koyarım, derim ki oğlum mezardadır ama böyle olmuyor. Böyle cehennem hayatı yaşıyorum, bir insan cehennemde yaşayabilir mi? İşte ben cehennem hayatı yaşıyorum. Ben yolda yürüyorum onu düşünüyorum, araç sürerken gözümün önüne geliyor. Ben o gün arabayı çarptım. O anda resmi siması gözümün önüne geldi. Adam bana niye çarptın bana diyor, kardeşim bile bile niye çarptın? Dedim ki oğlum o anda gözümün önüne geldi. Böyle olmuyor ki ben böyle yaşayamam ki. Ben bu şekilde yaşayamam. Cumhurbaşkanım beni duysun, ben böyle yaşayamam. 20 yaşına kadar getirmişim, nereye gitmişse bulsunlar. Bu ülkede bir insan nasıl kaybolabilir? 20 yaşında 95 gün boyunca hiç mi bir yerde izine rastlanmaz? Ben Siverek emniyetine bildirdim, vali beyin yanına gittim, Viranşehir emniyet müdürünün yanına gittim, yok. Sanki yer yarılmış içine girmiş, bu şekilde olamaz. Bu şekilde bir şey yok ki" diye konuştu.

        Acılı anne Gülerdem Sonka: "Oğlum seni bekliyorum"

        Oğlunun eve dönmesini isteyen acılı anne Gülerdem Sonka şunları söyledi: "Seni bekliyorum oğlum. Akşam yatamıyorum, seni düşünüyorum. Emrah bize bir haber ver. Ben ölmüşüm Emrah, halim kalmamış"

        Kürtçe ağıt yakarak oğluna seslenen gözü yaşlı anne Cumhurbaşkanından yardım beklediğini söyledi.

        Babasıyla birlikte araçla kayıp kardeşi Emrah'ı arayan ağabey Ümit Sonka, "95 gündür kayıp kardeşim. 60 gündür kardeşimi arıyoruz babamla annemle olsun kardeşimle olsun. Bir izi yok, tek dileğimiz Cumhurbaşkanımızdan, Başkanımızdan bize yardımcı olmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

        Çaresizce sokak sokak çocuğunu arayan baba Mehmet Emin Sonka'nın en büyük arzusu ise kayıp oğlunun hayatta olup olmadığını öğrenmek.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ