Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sezgi Kırıt'ın avukatına tehdit telefonu
        1

        Antalya'da 7 yıl önce 16 yaşındaki Sezgi Kırıt'ın uyuşturucu verilip tecavüz edilip öldürüldükten sonra cesedinin bir araziye atılmasıyla ilgili tutuklu yargılanan 3 sanığın tahliye istemi reddedildi.

        2

        Bu davadan sonra tehdit telefonları alan Kırıt'ın ailesinin avukatı Sibel Önder, SezgiKırıt'ın sesi olmaya devam edeceğini söyledi.

        3

        Antalya'da 31 Ağustos 2009 günü ekmek almak için evden ayrılan Sezgi Kırıt, Facebook'tan tanıştığı Osman Küçük ile buluştu. Küçük, Sezgi Kırıt'ı iş arkadaşı Ali Karpi'nin evine götürdü.

        4

        İddiaya göre burada vücuduna uyuşturucu enjekte edilen Kırıt, 3 erkeğin şiddet ve tecavüzüne uğradı. Aynı gece Sezgi Kırıt'ın ölmesi üzerine şüpheliler, kızın cesedini çırılçıplak soyup yıkadıktan sonra bir battaniye sarıp Isparta'nın Gönen İlçesi yakınlarındaki arı kovanlarının bulunduğu araziye attı. Kırıt'ın cesedi 2 Eylül 2009 günü bulundu. Üzerinden kimlik çıkmayan ceset, kimsesizler mezarlığına gömüldü.

        5

        Ailesi Isparta'da sahipsiz bir ceset bulunup gömüldüğünü 40 gün sonra öğrenince mezar açıldı. Cesedin Sezgi Kırıt'a ait olduğu anlaşılınca soruşturma başlatıldı.

        6

        Olayla ilgili şüpheliler Osman Küçük, Ali Karpi, kız kardeşi Emine Karpi ile oğlu Mehmet Mutlu Kurtlar gözaltına alındı. İfadelerinde birlikte alkol alıp uyuşturucu kullandıklarını anlatan şüpheliler, kızın ölmesi üzerine cesetten kurtulmak istediklerini ve araziye attıklarını söyledi.

        7

        Adli Tıp otopsi raporunda da tecavüz ve darp bulgusu belirtilmediği için şüpheliler serbest bırakıldı.

        8

        Bu süreçte şüphelilerden Ali Karpi 1 Kasım 2014 tarihinde vefat etti. Ulusal Kriminal Büro'dan gelen raporda Sezgi Kırıt'ın 'zorlamalı ölümle' hayatını kaybettiği belirtilince Osman Küçük ile Mehmet Mutlu Kurtlar hakkında 'mağdurun ölümüne neden olacak şekilde çocuğun cinsel istismarı, cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle olaydan 7 yıl sonra dava açıldı. Olay günü evde bulunup genç kızın cesedini yıkadığı iddia edilen Emine Karpi'nin de suça yardımcı olduğu iddiasıyla 27 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

        9

        Duruşmaya Osman Küçük, Emine Karpi, Mehmet Mutlu Kurtlar ile SezgiKırıt'ın yakınları ve tarafların avukatları katıldı. Duruşmayı çok sayıda kadın da izledi. Sanıkların tahliye istemini kabul etmeyen mahkeme, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

        10

        Aynı zamanda bu davadan sonra gizli numaralardan aranıp tehdit telefonları aldığını da aktaran Önder, Sezgi Kırıt'ın sesi olmaya devam edeceğini söyledi. Sezgi Kırıt'ın kirli nefeslerin, kirli hedefleri uğruna yok edilen bir genç kız olduğunu belirten Sibel Önder, "Her üç sanığın da üçüncü duruşmada tutukluluğuna devam kararı verilmiş olması, adaletin emin ve sağlam adımlarla yürüdüğünün bir göstergesi" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ