Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar 29.10.2016

        FETÖoperasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında 29 Ekim Cumartesi gününe dair haberler.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        FETÖ'CÜDEN BABASINA TESLİM OL ÇAĞRISI

        Firari FETÖ imamına seslenen oğlu "babasına teslim ol" çağrısında bulundu. Hakkında yakalama kararı bulunan FETÖ İmamlarından, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Süleyman Türk'ün oğlu Salim Türk Bodrum girişinde örgütsel dökümanlarla birlikte yakalanarak gözaltına alındı. FETÖ'nün yurtdışı okulları koordinatörü olarak da bilinen ve 16 Temmuz günü yurtdışına kaçtığı tespit edilen Süleyman Türk'ün oğlu Salim Türk'ün kullandığı Lüks şirket aracı Bodrum girişinde Polis ekipleri tarafından durduruldu. Torba Polis uygulama noktasında görevli ekiplerin durdurdukları 42 HS 888 plakalı araçta yapılan arama sırada, aracın bagajında, terörist başı Fethullah Gülen'e ait kitaplar ve firari Profesör Süleyman Türk'e ait diploma ve evraklar ele geçirildi. Polis tarafından gözaltına alınan Salim Türk'ün telefonla babasını araması arayarak teslim olması istendi. FETÖ'den aranan Profesör babasıyla konuşan Salim Türk, "Baba Türk Polisine teslim ol, beni gözaltına aldılar." dedi. Baba Türk ise en kısa zamanda Türkiye'ye geleceğini söyledi. Gazetecilerin babanız nerede sorusuna ise Salim Türk "darbe olduktan sonra İzmir'den resmi yollarla İngiltere'ye gitti. Babamın gittiğini biliyorum. Adnan Menderes hava alanından Yurtdışına kaçtı. Benim cemaat ile bir alakam yok"dedi. Araçtan çıkan evrakları incelemeye alan polisler, Samet Türk'ü sorguya alındı. Arabayı didik didik arayan polisler araçta birde el ile yazılmış muska bulundu. Muskanın sonundaki F. Gülen yazısı ise dikkatlerden kaçmadı. Deniz yolu ile Yunanistan'a kaçmak isteyen FETÖ terör örgütü üyelerinin Bodrum'dan kaçışını engellemek için 24 saat boyunca yol kontrolü yapıyor. (İHA)

        MARDİN'DE GÖZALTINA ALINAN 6 ASKERDEN 4'Ü TUTUKLANDI

        Mardin'de, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 askerden 4ü tutuklandı.

        Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 10 gün önce İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında görevli 2 kurmay albay, bir yüzbaşı ve 2 astsubay ile bir uzman çavuşun emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2si savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarılan 4 asker tutuklandı. (AA)

        HAMLE-DER'E FETÖ OPERASYONU: 34 GÖZALTI

        Antalya'da polis, 'Gülen Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen ve Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Hamle Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne (HAMLE-DER) operasyon düzenledi. FETÖ/PDY operasyonunda 34 kişi gözaltına alınırken, 17 kişi hakkında da yakalama kararı çıkartıldı.

        Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir süre önce Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan HAMLE-DER'e FETÖ/PDY operasyonu düzenledi. Operasyonda aralarında yöneticiler ve bağışta bulunanlar dahil olmak üzere 34 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çeşitli dijital verilere el konulurken, operasyon kapsamında 17 kişinin daha arandığı kaydedildi.

        Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolü sonrasında ifade alma işlemi için Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. (DHA)

        FETÖ'NÜN 'ABLA' YAPILANMASINA OPERASYON: 17 GÖZALTI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ-PDY) sözde "abla" yapılanmasına yönelik Batman merkezli 11 ilde 26 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 17 kişi gözaltına alındı.

        Batman Valiliği'nden yapılan açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülmekte olan soruşturmalar kapsamında, FETÖ/PDY'nin sözde "abla" yapılanmasının tespit ve deşifre edilmesine yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi. Açıklamada, alınan şüpheli ifadeleri, teşhisler, tanık beyanları ve elde edilen bilgiler doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ile koordineli olarak çalışma yürütüldüğü belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

        "Yürütülen çalışmalar neticesinde mezkur örgüt içerisinde aktif faaliyetlerde bulundukları anlaşılan ve 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütü kurma ve yönetme, silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarının işlendiğine dair haklarında kuvvetli suç şüphesi bulunan 26 şüpheli ile ilgili olarak Batman merkezli 11 farklı ilde toplam 26 farklı adreste eş zamanlı operasyon düzenlenmiştir. Yapılan operasyon neticesinde 17 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, 9 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalara devam edilmektedir". (IHA)

        KOCAELİ'DE ADLİYEYE SEVK EDİLEN 16 ZANLIDAN 3'Ü TUTUKLANDI

        Kocaelide, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 16 zanlıdan 3ü tutuklandı.

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma doğrultusunda, aralarında sivil ve öğretmenlerin de bulunduğu 16 kişinin adliyedeki işlemleri tamamlandı.

        Mahkemeye çıkarılan zanlılardan örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandığı tespit edilen 3ü tutuklandı. Serbest bırakılan 13 zanlıdan 11ine adli kontrol şartı getirildi. (AA)

        İNEGÖL'DE İKİ İŞ ADAMI FETÖ'DEN TUTUKLANDI

        Bursa'nın İnegöl ilçesinde FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 4 işadamından ikisi tutuklandı.

        İnegöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ'ye maddi kaynak sağladıkları iddia edilen işadamları Ö.C, Ş.T., Y.C. ve E.H'yi gözaltına aldı. Hakim karşısına çıkan 4 işadamından Ö.C. ve Ş.T. serbest kalırken, Yakup C. ile Ertuğrul H. tutuklandı. (IHA)

        SAVCILIĞIN İTİRAZI ÜZERİNE İKİNCİ KEZ GÖZALTINA ALINAN 18 ASKER TUTUKLANDI

        Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında çıkarıldıkları mahkemece salıverilen, savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan 18 asker tutuklandı.

        FETÖ ile bağlantılı olduğu iddia edilen Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığında görevli 18 asker adliyeye sevk edildi.

        Nöbetçi mahkeme, 18 asker hakkında da tutuklama kararı verdi.

        Böylece soruşturma kapsamında gözaltına alınan 47 rütbeli askerin tamamı tutuklandı.

        FETÖ ile bağlantılı olduğu iddia edilen, Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığında görevli 47 asker hakkında 20 Ekim'de gözaltı kararı verilmişti. Eş zamanlı operasyonda, aralarında albay, yarbay, binbaşı, yüzbaşı, üsteğmen ve astsubayların da bulunduğu 47 rütbeli asker yakalanmıştı.

        Adliye sevk edilen zanlılardan 29'u tutuklanırken, 9'u adli kontrol şartıyla olmak üzere 18'i serbest bırakılmıştı. Savcılığın itirazı üzerine 18 asker, ikinci kez gözaltına alınmıştı. (AA)

        İZMİR'DE 25 KİŞİ YAKALANDI

        İzmir merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda, bilirkişi olarak görev yaptıkları adli konularda yargılamanın seyrini Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması lehine değiştirecek rapor tanzim ettikleri öne sürülen 51 kişiden 25'i yakalandı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, adliyede devam eden bazı soruşturma dosyalarına bilirkişi tayin edilenlerden bazılarının örgüt lehine karar çıkartmak için yanlı rapor düzenledikleri bilgisine ulaştı.

        Ekipler, bilirkişi görevi yaptıkları davalarda soruşturmanın akıbetini örgüt lehine değiştirecek şekilde rapor tanzim ederek yargılamanın seyrinin örgüt mensupları lehine değişmesini sağlayan 51 kişiyi tespit etti.

        Zanlıların örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u da kullandıkları tespit edilince İzmir merkezli Afyonkarahisar, Ağrı, Ankara, Çanakkale, Isparta ve Konya'da eş zamanlı operasyon başlatıldı.

        Ekipler, "silahlı terör örgütü üyesi" oldukları iddiasıyla 25 zanlıyı gözaltına aldı.

        Firari zanlıların yakalanması için operasyonun sürdüğü bildirildi. (AA)

        MANİSA'DA ADLİYEYE SEVK EDİLEN 13 POLİSTEN 7'Sİ TUTUKLANDI

        Manisa'da FETÖ/PDY'nin darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 13 polisten 7'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY'nin darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında geçtiğimiz haftalarda gözaltına alınan polislerden 13'ünün Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce sorguları tamamlanarak adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 7'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. 6 polis ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında tutuklanan polis sayısı ise 40'a yükseldi.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığında yürütülen FETÖ/PDY'nin emniyet yapılanması soruşturmasında 44 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda toplamda 82 polis gözaltına alınmıştı. Gruplar halinde adliyeye sevk edilen 69 polisten 33'ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 36'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. (IHA)

        KARABÜK'TE BİRİ ÖĞRETMEN, DİĞERİ POLİS MEMURU İKİ KİŞİ TUTUKLANDI

        Karabük'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen iki şüpheli tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan öğretmen Şaban Kaya ve polis memuru İbrahim Koçer, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Mahkemeye çıkartılan Kaya ve Koçer, tutuklanarak cezaevine gönderildi. (AA)

        İZMİR'DE ADLİYEYE SEVK EDİLEN 9 ŞÜPHELİDEN 3'Ü TUTUKLANDI

        İzmir merkezli 12 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden 3'ü tutuklandı. Gözaltındaki 28 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir merkezli 12 ilde aralarında Dokuz Eylül Üniversitesi'nde görevli akademik personelin bulunduğu kişilere yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda örgütün kriptolu haberleşme sistemi 'Bylock'u kullandıkları belirlenen 37 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki sorguları tamamlanan 9 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 3'ü tutuklandı, 6'sı ise yurt dışı yasağı uygulanarak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Gözaltındaki 28 şüphelinin emniyetteki işlemleri ise sürüyor. (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ