Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 10 Kasım'da saatler 09.05'i gösterirken Türkiye'de hayat 1 dakikalığına durdu
        1

        Yollarda duran özel araçlardan, servislerden ve otobüslerden inen vatandaşlar saygı duruşuna geçti. Ülkenin dört bir yanında insanlar işlerine ara verip, Ata'yı bir kez daha özlemle andı.

        2

        Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78'inci yıl dönümünde Beşiktaş'ta bin 11 metrelik dev Türk bayrağı ile Dolmabahçe'ye düzenlenen yürüyüşle anıldı.

        3

        Barbaros Bulvarı'ndan başlayan yürüyüşe binlerce vatandaş ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar katıldı. Dev bayraklı saygı yürüyüşü havadan da görüntülendi.

        4

        Saatler 09.05'i gösterdiğinde ise binlerce vatandaş Gazi Mustafa Kemal Atatürk için saygı duruşuna durdu. Trafikte bulunan vatandaşlar da arabalarını durdurup, aşağıya inerek saygı duruşunda bulundu.

        5

        Saygı duruşu sırasında bazı vatandaşlar duygusal anlar yaşarken, ardından vatandaşlar Dolmabahçe Sarayı'na akın etti.

        6

        Şükran Ekmekçi, "Bugünleri gösterdiği için Atatürk'e teşekkür ederim. Çok güzel bir duygu, anlatılması zor ve ben torunlarımı getirdim. 5 buçuk yaşında, bunları görsün ve Atatürkçülüğü yaşasın diye. Onun için geldik, çok mutluyum. Atatürk ilkelerine kayıtsız şartsız bağlı kalmada anne babaya çok büyük görev düşüyor.

        7

        Çünkü bunlar çok çok önemli" dedi. "Torunlarımıza, çocuklarımıza bunları hep gösteriyoruz, öğretiyoruz" Yürüyüşe katılan Aysel Gençyağcı ise, "Çok mutluyum, keyifliyim, bugünü yaşamak çok güzel.

        8

        Torunlarımıza, çocuklarımıza bunları hep gösteriyoruz, öğretiyoruz. Okulda oldukları için çocuklarımı getiremedim ama anlatacağım onlara bugünü. Cumhuriyetimizi, demokrasimizi, kadınlarımızın rahat olmasını Atatürk'ümüze borçluyuz.

        9

        Onun için bunlara katılmamız lazım, katılacağız da" diye konuştu.