Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Amasya'daki yangında kızkardeşler yanarak can verdi
        1

        Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesindeki sobalı evlerinde çıkan yangında hayatını kaybeden 16 yaşındaki Gülay ile 5 yaşındaki kardeşi Sudenaz'ın cesedi birbirlerine sarılmış halde bulundu.

        2


        Edinilen bilgiye göre, Irgat Mahallesi'nde bulunan Hüseyin Karakaya'ya ait 2 katlı ahşap evde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında alevler bir anda evi sardı.

        3

        O sırada evde bulunan anne Neziha Karakaya ile 8 yaşındaki kızı Sedef yangını duyar duymaz eve koşan baba Hüseyin Karakaya tarafından güçlükle kurtarıldı.

        4

        Üst katta bulunan İmam Hatip Lisesi 2. sınıf öğrencisi olduğu öğrenilen Gülay (16) ile kardeşi Sudenaz (5) ise evden çıkamayarak alevlerin arasında can verdi.

        5

        Yangını söndüren Gümüşhacıköy Belediyesi itfaiye ekipleri eve girdiklerinde kız kardeşlerin birbirlerine sarılmış halde cesetlerini buldu.

        6

        Cenazeler götürüldükleri Gümüşhacıköy Devlet Hastanesi'nde yapılan ön otopsinin ardından Ankara Adli Tıp Merkezine gönderildi.

        7

        Baba, anne ve yangından sağ kurtulan tek çocukları ise ambulanslarla taşındıkları hastanede kontrol altına alındı.

        8

        Ölen kardeşlerin amcaları Feridun Karakaya, "Kardeşim ortanca kızı ile hanımını kurtarıyor ama yangın büyüyünce öbür çocukları alamamış" diye konuştu.

        9

        Tamamen yanan evin yanı sıra bitişikteki samanlık ve ağıl da kullanılamaz hala geldi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

        İHA

        10
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ