Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar 15.11.2016

        FETÖoperasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında 15 Kasım Salı gününe dair haberler.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        HATAY'DA 25 POLİS GÖZALTINDA

        Hatay'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında "ByLock" kullandıkları belirlenen 25 polis gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün şifreli mesajlaşma programı "Bylock"u kullanan kişilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Soruşturma kapsamında aralarında emniyet amirlerin de bulunduğu 25 polisin adreslerine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi. Gözalatına alınan 25 şüpheli, Antakya Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binasına getirilerek sağlık kontrollünden geçirildi. İşlemleri tamamlanan şüpheliler ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. (AA)

        MARMARİS'TE İKİ ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Marmaris'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında "ByLock" kullandıkları belirlenen 2 öğretmen tutuklandı. Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görevli öğretmenlere yönelik operasyon düzenlendi. Öğretmenlerin evlerine yapılan baskınlarda haklarında yakalama kararı çıkarılan H.Ö. ve Ö.Y. gözaltına alınırken, B.B'nin daha önceki bir soruşturmadan dolayı tutuklu olduğu, Ö.F.O. ve R.E'nin ise kaçtığı anlaşıldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan H.Ö. ve Ö.Y. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Zanlıların, örgütün gizli yazışma programı "ByLock"u kullandıkları öğrenildi.(AA)

        BALIKESİR MERKEZLİ OPERASYONDA 20 ASKERİ PERSONEL GÖZALTINA ALINDI

        Balıkesir merkezli 9 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, çeşitli rütbelerdeki 20 askeri personel gözaltına alındı.

        Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, örgütün askeri yapılanmasına yönelik değişik rütbedeki 32 askeri personel hakkında gözaltı kararı verildi.

        Bunun üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Balıkesir, İstanbul, Adana, Antalya, Diyarbakır, Samsun, Kayseri, Manisa ve Muşta 20 kişiyi gözaltına aldı. 12 zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        DENİZLİ'DE 11 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 17 öğretmenden 11i tutuklandı.

        Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında örgüt üyelerinin aralarında iletişim sağlamak amacıyla kullandığı kriptolu iletişim programı ByLocku kullandıkları belirlenen 30 öğretmenden 17si Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 11i, nöbetçi sulh hakimliğince "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Operasyon kapsamında 13 kişinin arandığı öğrenildi.

        FETÖ/PDYye mensup öğretmenlere yönelik operasyonda geçen ay 20 şüpheli tutuklanmış, 7 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. (AA)

        FETÖ FİRARİLERİNİ KAÇIRAN ŞÜPHELİ MALATYA'DA TUTUKLANDI

        Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi oldukları gerekçesiyle Malatya'da yürütülen soruşturmada aranan şüphelilerin kaçması için yardım ettiği öne sürülen S.K. Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen S.K. çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Öte yandan FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla haklarında yakalama kararı bulunan 2 şüpheli de Gaziantep ve Manisa'da yakalanıp Malatya'ya getirildi. Malatya'daki soruşturmada gözaltına alınan 2 kadından S.B.'nin tutuklandığı, N.A.'nın adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığı belirtildi.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ'ye soruşturması kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 20 şüphelinin TEM Şubesi ekiplerince gözaltına alındığı ve halen emniyetteki işlemlerinin devam ettiği kaydedildi. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        DÜZCE MERKEZLİ OPERASYONDA 13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Düzce merkezli 5 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 13 zanlı gözaltına alındı.

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Düzce ve Çilimli ilçesi ile İstanbul, Ağrı, Karaman ve Sakaryada terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla Tüm Çalışanlar Derneği (TÜMÇEK) ile Burç Akademinin yönetim kurulu üyelerinin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, FETÖ elebaşı Fetullah Gülene ait çok sayıda dokümana el konuldu, 13 kişi gözaltına alındı.

        Zanlılardan bazılarının örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandıklarının tespit edildiği öğrenildi.

        Örgüte insan kaynağı sağladıkları iddia edilen zanlıların, emniyetteki işlemleri devam ediyor. (AA)

        ÇANAKKALE'DE AYVACIK BARO TEMSİLCİSİ GÖZALTINA ALINDI

        Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında, Ayvacık Baro temsilcisi gözaltına alındı.

        İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan avukat M.Anın evinde ve ofisinde arama yapıldı, bazı evraka el konuldu.

        Zanlı, daha sonra emniyete götürüldü. (AA)

        ERZURUM'DA 1 KİŞİ YAKALANDI

        Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında yakalama kararı çıkarılan FETÖ/PDY örgütü üyesi 1 şüpheli, Erzurum'da yakalanarak gözaltına alındı.

        Alınan istihbarat üzerine harekete geçen jandarma ekipleri Karayazı'nın Kurupınar Mahallesinde bir eve operasyon düzenledi. Operasyonda Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında yakalama kararı çıkarılan FETÖ/PDY örgütü üyesi R.G., yakalanarak gözaltına alındı. Evde yapılan aramada 4 adet cep telefonu ile 1 adet sim kartı ele geçirildi. Gözaltına alınan R.G., sorgulanmak üzere Kars'a gönderildi. (İHA)

        KASTAMONU MERKEZLİ OPERASYONDA 13 KİŞİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Kastamonu merkezli 8 ilde gerçekleştirilen operasyon kapsamında gözaltına alınan 20 şüpheliden 13'ü tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında kamu kurumlarında çalışan ve daha önce açığa alınan memurlardan oluşan 20 kişinin gözaltına alınması amacıyla Kastamonu merkez olmak üzere Ankara, Çorum, Bolu, Zonguldak, Elazığ, Hatay ve Osmaniyede eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan 13ü tutuklandı, 7si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        SİVAS'TA GÖZALTINDAKİ 11 İŞ ADAMI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Sivas merkezli 4 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan 27 iş adamından 11'i adliyeye sevk edildi.

        Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince, Sivas merkezli Antalya, Afyonkarahisar, Ankara ve İstanbul'da FETÖ/PDY'ye finansal kaynak sağladıkları gerekçesiyle 7 Kasım'da iş adamlarına yönelik düzenlenen operasyonda 27 iş adamı gözaltına alınmıştı. Emniyetteki sorgusu tamamlanan 11 iş adamı, Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

        Gözaltındaki 16 kişinin ise emniyetteki işlemleri sürüyor. (İHA)

        FETÖ'NÜN SÖZDE "DOĞU ANADOLU BÖLGESİ DERNEKLER ABİSİ" TUTUKLANDI

        Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturmada gözaltına alınan ve örgütün sözde "Doğu Anadolu Bölgesi dernekler abisi" olduğu belirtilen Doğu Anadolu Sanayici İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASIDEF) Genel Sekreteri Halim Gökçe tutuklandı.

        Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonuna (TUSKON) bağlı olan DASIDEF Genel Sekreteri Halim Gökçe'nin, emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolü sonrası adliyeye çıkarılan Gökçe, sevk edildiği sulh ceza hakimliğince "terör örgütü FETÖüyesi olmak" suçundan tutuklandı.

        Bölgedeki FETÖ'ye bağlı dernekleri yönettiği ve bu nedenle örgütün "dernekler abisi" olarak bilindiği belirtilen Gökçe'nin, derneklerden ayrılmak isteyen üyelere baskı uyguladığı ileri sürüldü.

        Terör örgütü FETÖ adına "himmet" toplama işini de yürüttüğü iddia edilen Gökçe'nin örgüte ilgiyi artırmak amacıyla iş adamları için yurt dışı gezileri düzenlediği belirtildi. (AA)

        ÇORLU MERKEZLİ OPERASYONDA 20 DOKTOR GÖZALTINA ALINDI

        TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde sürdürülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Çorlu merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonlarda 20 doktor gözaltına alındı.

        Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılı ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri tarafından aralarında özel hastaneler ve devlet hastanelerinde çalışan doktorlara yönelik operasyon düzenlendi. Çorlu, Tekirdağ, Adana, Muğla, İstanbul ve Kırklareli'de yapılan operasyonlarda 20 doktor gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerin soruşturmaları Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde sürüyor. (DHA)

        DENİZLİ ACIPAYAM'DA 19 FETÖ ABLASI GÖZALTINA ALINDI

        DENİZLİ'nin Acıpayam İlçesi'ndeki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bu sabah, örgütte 'abla' olarak görev yaptığı ileri sürülen 19 kadın, polis tarafından gözaltına aldı.

        Acıpayam İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bu sabah, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kentteki çok sayıda eve eş zamanlı operasyon düzenledi. Örgütte abla olarak görev yaptığı öne sürülen 19 kadın, operasyonda gözaltına alındı. Emniyete götürülen şüphelilerin sorgusunun sürdüğü belirtildi. (DHA)

        İZMİR'DE 7 ÖZEL GÜVENLİKÇİ TUTUKLANDI

        İZMİR'de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 25 özel güvenlik görevlisinden 7'si tutuklandı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından FETÖ/PDY'ye karşı yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İzmir merkezli 4 ilde 2 hafta önce yapılan operasyonda 25 silahlı özel güvenlik görevlisi gözaltına alındı. Güvenlik görevlilerinin, Gülen cemaatinin kripto mesajlaşma programı olduğu belirtilen 'ByLock'u kullandıkları belirlenirken cemaat evlerinde yapılan aramalarda Fethullah Gülen'e ait kitaplar, cemaate yakın yayın organlarına abonelik, finans kaynaklarına ilişkin belgeler ile dijital materyaller bulundu.

        Yaklaşık 15 gündür Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında bulunan 25 silahlı özel güvenlik görevlisi işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade veren şüphelilerden 2'si serbest bırakılırken, nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderilen 22 şüpheliden 7'si 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla tutuklandı. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gözaltı süresi uzatılan 1 kişi ise emniyete geri götürüldü. (DHA)

        ERZURUM'DA ADLİYEYE SEVK EDİLEN 13 ŞÜPHELİDEN 5'İ TUTUKLANDI

        Erzurumda, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliye sevk edilen 13 şüpheliden 5i tutuklandı.

        Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, örgütle ilişkili oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 3 avukat, 3 adli personel ile 7 öğretmenin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Şüpheliler, sağlık sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılık sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilen zanlılardan 1 avukat ve 4 öğretmen tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        MUĞLA'DA TUTUKLU SAYISI 304'E YÜKSELDİ

        MUĞLA Valisi Amir Çiçek, kent genelinde FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonlarda bugüne kadar 304 kişinin tutuklandığını açıkladı.

        Vali Amir Çiçek, kentteki FETÖ/PDY soruşturmalarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Vali Çiçek, hakkında işlem yapılan kamu görevlilerinden 402'sinin görevinden uzaklaştırıldığını belirterek, "Bunlardan 150 kişi tutuklanmış, 459 kişi görevinden çıkarılmış, 122 kişi de adli kontrol ile serbest bırakılmıştır. Sivil/tüzel kişilerden 154 kişi tutuklanmış, 127 kişi adli kontrol ile serbest bırakılmıştır. 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereğince 21 yurt, 14 okul, 8 dershane, 7 dernek, 19 verici istasyonu, 5 sendika, 1 ajans, 2 kurs ve 1 gazetenin faaliyetlerine son verilerek mülkleri hazineye bedelsiz olarak devredilmiştir" dedi. (DHA)

        ADANA'DA HAKİM VE SAVCILARIN SORUŞTURMASI TAMAMLANDI

        Adana’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 80’i tutuklu 103 hakim ve savcı hakkındaki dosya, yetkisizlik kararıyla Ankaraya gönderildi.

        Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY ile bağlantılı oldukları iddia edilen 80’i tutuklu, 23’ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 103 hakim ve savcı hakkındaki soruşturma tamamlandı.

        Hakim ve savcılarla ilgili soruşturmaya bakan cumhuriyet savcısı, şüpheliler hakkında yetkisizlik kararı vererek dosyayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

        Söz konusu hakim ve savcıların "FETÖ/PDY üyesi oldukları" iddiasına yer verilen dosya kapsamında, şüphelilerin terör örgütüyle ilişkileri, örgüt elemanlarıyla yaptıkları görüşmeler ve örgüt adına verdikleri kararların yer aldığı öğrenildi. (AA)

        SAMSUN ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ'NDE GÖREVLİ 22 AKADEMİK PERSONEL GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Samsun merkezli 4 ilde gerçekleştirilen operasyonda daha önce açığa alınan Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) görevli 22 akademik personel gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince Samsun merkezli İzmir, Konya ve Ankarada belirlenen 28 adrese operasyon düzenlendi.

        Operasyonda daha önce açığa alınan OMÜde görevli 2 profesör, 4 doçent, 5 yardımcı doçent ile 11 araştırma görevlisi gözaltına alındı.

        Bazılarının örgütünün şifreli haberleşme uygulaması "ByLock" kullandıkları iddia edilen zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        BİLECİK'TE ÇOK SAYIDA ESNAF GÖZALTINA ALINDI

        Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) soruşturması kapsamında, il ve ilçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince ortaklaşa gerçekleştirilen operasyonda çok sayıda esnaf gözaltına alındı.

        Bugüne kadar esnaf düzeyinde yapılan en kapsamlı operasyonda, meslekten ihraç edilen bir öğretmen ile birlikte 16 esnaf gözaltına alındı,11 esnafın ise soruşturma kapsamında ifadelerine başvuruldu. Sabah erken saatlerde gerçekleştirilen operasyonda L.E., A.M., E.K, İ.K., Ş.Y., H.K., H.S., B.Y., R.Ç., A.K.,M.Ç, N.Ü., Ö.E., R.A.,S.G., Ü.E. ve Y.Y. sağlık kontrolünden geçirilerek soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Yine soruşturma kapsamında 11 esnafın ifadelerine başvuruldu. Bazı esnaflar ikametlerinde bulunamadığından 1 kişi ise yurt dışında olduğundan haklarında herhangi bir işlem yapılamadı. (İHA)

        UŞAK'TA 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Uşak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 10 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDYye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında kimlikleri belirlenen 12 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

        Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince şüphelilerin adreslerine yapılan eş zamanlı operasyonlarda, aralarında 6 muhasebeci ile mimar, işadamı, müftülük çalışanı ve esnafın bulunduğu 10 şüpheli gözaltına alındı.

        Adreslerinde bulunamayan 2 şüphelinin ise aranmasına devam edildiği öğrenildi. (AA)

        ADANA'DA BYLOCK KULLANAN 9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Adana'nın Kozan ilçesinde, darbe soruşturması kapsamında 'cemaat' üyelerinin haberleşme programı 'Bylock' kullandığı belirlenen 9 kişi gözaltına alındı.

        Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı 'Bylock'u kullandığı belirlenen kişilere yönelik operasyon düzenledi.

        Operasyon kapsamında 9 kişi gözaltına alınırken, bu kişilerin ev ve iş yerlerinde aramalar yapıldı. Aralarında iş adamları ve esnafın da bulunduğu şüphelilerden 4'ü emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Diğerlerinin sorgularının sürdüğü öğrenildi. (İHA)

        AMASYA MERKEZLİ OPERASYONDA 14 KİŞİ TUTUKLANDI

        Amasya merkezli 9 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 15 kişiden 14'ü tutuklandı.

        Amasya merkezli İstanbul, Kocaeli, Ankara, Burdur, Düzce, Manisa, Mardin ve Orduda düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 15 zanlı, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

        Mahkemeye çıkarılan zanlılardan Emine M, Hami K, Şenol Ş, Doğan T, Mehmet A, Ali K, Mustafa K, Kemal Ç, Fatih A, Vedat F, Ahmet Ç, Yasin C, Fatih S. ve Recep Z. tutuklandı. Bir zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Merzifon Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında "terör örgütüne üye olmak ve örgüte finans sağlamak" suçlarından haklarında gözaltı kararı verilen 22 zanlıdan 15i dün gözaltına alınmıştı. 7 zanlı ise adreslerinde bulunamamıştı. (AA)

        ADANA'DA BYLOCK KULLANAN POLİSLERE 15 YIL HAPİS İSTENDİ

        ADANA'da 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile ilgili başlatılan soruşturmalar kapsamında 'ByLock' kullanan 22 polis memuru hakkında terör örgütü üyeliği suçundan 15'er yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

        Darbe girişiminin ardından Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmalar kapmasında örgütün emniyet ayağı ile ilgili soruşturmaların bir kısmı tamamlandı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı, 14'ü tutuklu 22 polis memuru hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. İddianamesinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan FETÖ/ PDY raporuna da yer veren savcı, polis memurlarının örgütün haberleşme programı olan ByLock kullandıklarının tespit edildiğini belirtti.

        Bazı polis memurlarının gençlik yıllarında örgüte ait okul ve dersanelerde eğitim gördüklerini ve çocuklarını da bu eğitim kurumlarına gönderdiklerini kaydeden savcı, bazı polislerin Bank Asya'da hesaplarının bulunduğu bazılarının da Zaman gazetesi abonesi olduğu bilgilisine iddianamesinde yer verdi. 22 polis memuru hakkında hazırlanan iddianame terör suçlarına bakan Adana 11'inci Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. İddianamenin kabulünün ardından polisler hakim karşısına çıkacak. (DHA)

        BURSA'DA 5 KİŞİ YAKALANDI

        Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 5 kişi gözaltına alındı.

        Bursa ve İnegöl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, ilçe merkezi ve kırsal mahallelerinde İnegöl Köyler Arası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İKEDER) ile İnegöl Eğitim Sevenler Derneği (İNESDER) aracılığıyla örgüte finansal destek sağladıkları iddia edilen ve örgütün yönetim kademesinde bulunan şüpheliler İ.H.Ç, M.K, A.A, Y.Ç. ve E.D. yakalandı.

        Öğretmen oldukları ve daha önce meslekten ihraç edildikleri öğrenilen şüpheliler, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. (AA)

        AĞRI MERKEZLİ 4 İLDEKİ OPERASYONDA 7 KİŞİ TUTUKLANDI

        Ağrı merkezli 4 ilde, Fetih El Şama yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 9 zanlıdan 7si tutuklandı.

        Valilikten yapılan açıklamaya göre, C.A. ile Y.Bnin Suriyeye geçerek Fetih El Şama katılacağı yönündeki bilgi üzerine İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ağrı, Hatay, Van ve İstanbulda eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda C.A. ve Y.Bnin yanı sıra O.A, E.B, C.E, M.Y, M.P, K.C. ve H.Y. gözaltına alındı.

        Zanlıların kaldığı hücre evlerindeki aramalarda Fetih El Şam ile FETÖ/PDY ve DEAŞa ait dokümanlar ele geçirildi.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından zanlılar, adliyeye sevk edildi.

        Cumhuriyet savcısı tarafından ifadesi alınarak sulh ceza hakimliğine çıkartılan zanlılardan 7si tutuklandı. Diğer zanlılar ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        MARMARİS'TE BYLOCK KULLANAN 2 ÖĞRETMEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        MARMARİS'te, geçen cuma günü FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonda, örgütün kriptolu haberleşme sistemi 'ByLock' programını kullandıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 2 öğretmen, bu sabah adliyeye sevk edildi. Aynı operasyonda hakkında yakalama kararı bulunan 2 öğretmenin ise arandığı belirtildi.

        Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla geçen cuma günü gerçekleştirilen FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda, Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosunda görevli öğretmenler H.Ö. (35) ve Ö.Y. (30) gözaltına alındı. Örgütün kriptolu haberleşme sistemi 'ByLock' programını kullandıkları gerekçesiyle gözaltına alınan öğretmenlerin telefon ve bilgisayarlarına el konuldu. Ayrıca operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan öğretmen R.E. (41) ve Ö.F.O.'ya (39) ise ulaşılamadı, aranmalarının sürdüğü bildirildi. Emniyette işlemleri tamamlanan öğretmenler H.Ö. ve Ö.Y. ise bugün adliyeye sevk edildi. (DHA)

        BARTIN'DA 3 AKADEMİSYEN TUTUKLANDI

        BARTIN'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 10 akademisyenden 3'ü tutuklandı.

        Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında geçen 3 Kasım'da Bartın merkezli 3 ilde yapılan operasyonda 12 akademisyen gözaltına alındı. Bartın, Sakarya ve Niğde'de yakalanan şüpheliler, Bartın Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 2 akademisyen, emniyetteki sorgularından sonra serbest bırakıldı. İşlemleri tamamlanan 10 akademisyen ise adliyeye sevk edildi. Bartın Üniversitesi Eski Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ali Naci Tankut, akademisyenler Doç.Dr. Halil Çalışkan ve Araştırma Görevlisi Hasan Kurban, nöbetçi mahkemece tutuklandı. 6 kişi adli kontrol şartı ile, 1 kişi ise savcılık sorgusu ardından serbest bırakıldı. (DHA)

        EDİRNE'DE 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Edirne'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgütle bağlantısı olan memurları koordine ettiği iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.

        Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Edirnede örgütle bağlantısı olan memurları koordine ettiği ve sohbet programları düzenlediği ileri sürülen A.Öyü İstanbulda gözaltına aldı.

        Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Şüphelinin Kanun Hükmünde Kararnameler kapsamında öğretmenlik mesleğinden ihraç edildiği öğrenildi. (AA)

        ESKİŞEHİR'DE AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVLİSİ 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Eskişehir'de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı çıkan Eskişehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde görevli 5 şahıstan 4'ü gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Eskişehir'de FETÖ darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlara Mücadele ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Eskişehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde görevli 5 kişiden 4'ünü yakalayarak gözaltına aldı. Firari olan 1 şahsın yakalama çalışmalarının ise devam ettiği belirtildi. (İHA)

        BOLU'DA 12 ÖĞRETMEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 12 öğretmen adliyeye sevk edildi.

        Alınan bilgiye göre, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma doğrultusunda görevden uzaklaştırılan ve Bolu Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 36 öğretmenin 12sinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. İzzet Baysal Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen 12 kişi adliyeye getirildi.

        Gözaltındaki 24 öğretmenin emniyetteki sorguları devam ediyor. (AA)

        SGK'YA YAPILAN OPERASYONDA 26 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Adana merkezli İstanbul, Ankara ve Eskişehir'de FETÖ'nün SGK yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 33 kişiden 14'ü kadın 26 kişi adliyeye sevk edildi.

        Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma doğrultusunda 9 Kasım günü Adana merkezli İstanbul, Ankara ve Eskişehir illerinde eş zamanlı olarak 33 ayrı adrese operasyon düzenledi.

        Operasyonlar sonucunda aralarında eski SGK il müdürlerinin de olduğu 14'ü kadın SGK çalışanı 33 kişi gözaltına alındı. İfadesi alınan zanlılardan 7'si serbest kaldı.

        Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, daha sonra sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. İfadesi alınan zanlılardan 7'si serbest kalırken, 14'ü kadın 26 kişi sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. (İHA)

        GÖZALTINA ALINAN PİLOT SAYISI 45'E YÜKSELDİ

        Konya merkezli 8 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmaya ilişkin 54'ü üsteğmen 55 pilotun yakalanması için başlatılan operasyonda gözaltına alınan 45 kişiden 26'sı serbest bırakıldı.

        Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde yapılanan FETÖ/PDY mensuplarına yönelik "anayasayı ihlal", "yasama organını engellemeye teşebbüs", "hükümete karşı isyan" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında, Konya merkezli 8 ilde haklarında gözaltı kararı verilen 54'ü üsteğmen 55 pilotun yakalanması için çalışmalar sürüyor.

        Bu kapsamda aranan bir kişinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısının 45'e çıktığı bildirildi.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılardan biri ifadesinin ardından salıverildi.

        Adliyeye sevk edilen 25 kişiden biri adli kontrol, 24'ü de yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı. Pilotlardan 19'unun işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. (AA)

        MİT VE ÖZEL HAREKAT'I BOMBALAYAN PİLOTUN DOKTOR EŞİ GÖZALTINDA

        İZMİR'de, Fethullahçı Terör ÖrgütüParalel Devlet Yapılanması (FETÖPDY) soruşturmasında İzmir Katip Çelebi Üniverstesi (İKÇÜ) çalışanlarına yönelik operasyonda, 29 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında, 15 Temmuz gecesi Ankara'da MİT ve Özel Harekat Daire Başkanlığı binasını bombaladığı belirtilen pilot binbaşı Rafet Kalaycı'nın doktor eşi Ö.T.K.'nın (Özlem Tuğçe Kalaycı) da bulunduğu öğrenildi.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖPDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturmada, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi çalışanlarına yönelik operasyon yapıldı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün 35 kişiye yönelik yaptığı operasyonda, 29 kişi gözaltına alındı, 6 kişinin de arandığı açıklandı. Bu arada gözaltına alınanlar arasında, 15 Temmuz gecesi Ankara'da MİT ve Özel Harekat Daire Başkanlığı binasını bombaladığı belirtilen pilot binbaşı Rafet Kalaycı'nın doktor eşi Ö.T.K.'nın da bulunduğu öğrenildi. Ö.T.K.'nın boşanmadığı halde, 15 Temmuz'dan önce eşinden boşandığını çalışma arkadaşlarına söylediği ileri sürülmüştü. (DHA)

        KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİNE OPERASYON: 29 GÖZALTI

        İzmir'deki FETÖ soruşturması kapsamında, hakkında yakalama kararı bulunan Katip Çelebi Üniversitesinde görevli 44 akademisyen ve idari personelden 29'u yakalandı.

        İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bugün sabaha karşı Katip Çelebi Üniversitesinde FETÖ yapılanmasına yönelik eş zamanlı operasyon yaptı. Hakkında yakalama kararı olan 44 akademisyen ve idari personelden 29 şüpheli operasyonda yakalandı. Yakalanan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere emniyete götürülürken örgütün gizli haberleşme programı 'ByLock'u kullandıkları ileri sürüldü.

        Daha önce 29 kişi tutuklanmıştı

        Geçtiğimiz 12 Ağustos'ta, Katip Çelebi Üniversitesinin Fetullahçı Terör Örgütü yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında akademisyen ve çalışanlardan oluşan 40 şüpheliden 29'u tutuklanmış, 11'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Tutuklananlar arasında, örgütün "İKÇÜ imamı" olduğu öne sürülen Adem Fidan, Diş Hekimliği Fakültesinin kurucu dekanı Prof. Dr. Tancan Uysal, Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şemsettin Karaca, Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Sütçü, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Salih Yılmaz da yer almıştı. (İHA)

        KONYA'DA 14 SAĞLIKÇI TUTUKLANDI

        KONYA'da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 29 sağlık çalışanından 14'ü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, 15'i adlı kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında daha önceden görevlerinden uzaklaştırılan ve ihraç edilen 37 sağlık çalışanı hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Geçen 11 Kasım günü günü eşzamanlı yapılan operasyonda aralarında kadınların da bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin örgütün 'ByLock' adlı haberleşme programını kullandıkları ileri sürüldü. Gözaltına alınan şüphelilerden 14'ü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, 15'i adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        İZMİR'DE 57 KİŞİ TUTUKLANDI

        İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 76 şüpheliden 57si tutuklandı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 76 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 9u savcılıktaki sorgulamalarının ardından serbest bırakıldı. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkartılan 67 zanlıdan 57si "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklandı, diğer zanlılar ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

        İzmir merkezli 13 ilde 25 Ekimde gerçekleştirilen operasyonlarda 76 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlıların, örgütün "imamı" olduğu, "himmet", "burs", "kurban bağışı" adı altında para topladıkları, FETÖye üye kazandırdıkları, ışık evlerinde polis, asker ve üniversite öğrencilerini yetiştirdikleri iddia edilmişti. (AA)

        KAYSERİ'DE GÖZALTINA ALINAN 4 KİŞİDEN 1'İ TUTUKLANDI

        KAYSERİ'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 4 kişiden 1'i tutuklanarak cezaevine konuldu.

        Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri, 'FETÖ'ye üye olmak', 'örgütün propagandasını yapmak', 'Cumhurbaşkanı ve kamu görevlilerine hakaret' suçunu işledikleri, 15 Temmuz 2016'da darbe girişiminde bulunan FETÖ'yü övücü nitelikte paylaşımlarda bulundukları iddiasıyla C.K., kız kardeşi S.H. ile oğulları D.N.K. ve S.K.'yi gözaltına aldı.

        Emniyetteki işlemlerin ardından yaşı küçük olan D.N.K ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken baba C.K., diğer oğlu S.K. ile kız kardeşi S.H., sağlık kontrollerinin ardından adliyeye gönderildi. Sulh Hakimliğinde ifadeleri alınan şüphelilerden C.K. tutuklanırken, S.H. ve S.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        KAYSERİ'DE ADLİYEYE SEVK EDİLEN 22 KİŞİDEN 4'Ü TUTUKLANDI

        Kayseri'de Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan ve dün adliyeye sevk edilen 22 kişi'den 4'ü tutuklanırken, 18 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi.

        Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan operasyonlar sürüyor. Operasyonlar çerçevesinde daha önce gözaltına alınan 22 kişi, Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgularının ardından dün sabah mahkemeye sevk edilmişti. Mahkemeye sevk edilen 22 kişiden 18'i için adli kontrol kararı verilirken, 4 kişi ise tutuklandı. (İHA)

        POLİS OKULU İMAMLARINA OPERASYON: 11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında İstanbul'da bulunan polis okullarının "imam" ve "abilerine" yönelik operasyon başlatıldı. 11 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

        İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'nün İstanbul'da bulunan "Polis Meslek Yüksek Okulları'nda", örgütün "imam" ve "abi"leri olduğu anlaşılan kişileri tespit etti.

        Polis ekipleri, sabahın erken saatlerinde İstanbul ve 6 ayrı ilde haklarında gözaltı kararı bulunan 1'i polis 11 "imam" ve "abinin" yakalanması için eş zamanlı operasyon başlattı.

        Soruşturma kapsamında, haklarında gözaltı kararı verilen 11 kişinin, İstanbul'da bulunan Polis Meslek Yüksek Okulları'nda yetişen polis adayı öğrencilerden sorumlu olduğu belirlendi. İmamların birinin polis, diğerlerinin sivil olması dikkat çekti. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ