Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şirvan'a giden Bakan Müezzinoğlu'ndan açıklama

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Siirt'in Şirvan ilçesinde düzenlediği basın toplantısında şunları kaydetti:

        "16 çalışanımızın heyelan altında kaldığı elim kazayı yaşadık. Bugün beşinci günündeyiz. Bugüne kadar 6 çalışan heyelan altından çıkarıldı. Şu anda heyelan alında 10 çalışanımıza ulaşma çalışmaları devam etmektedir.

        Hadisenin olduğu andan itibaren gerek AFAD gerek Valilik gerek Hükümetin tüm dinamikleri devreye en kısa zamanda ulaşarak kurtarma çalışmalarını başlattılar. Olayın olduğu andan itibaren Hükümet, Valilik düzeyinde de aynı akşam saat 21.00 sularında Sayın Başbakan ile yaptığımız görüşmede hemen kurulan kriz masası olayı yönetmeye, Cuma sabahı saat 6.00 itibarıyla da bölgeye yerleşen AFAD bütün müdahaleleri planlı bir şekilde, güvenlik tedbirlerini de alarak yönetme gayreti içindeyiz.

        Bugün itibarıyla 6 vatandaşımız toprak altından çıkarıldı, 10 vatandaşımızın toprak alıtndan çıkarılmasını hele hele canlı bir şekilde çıkarılma ümidini kaybetmeden bu çalışmaları 24 saat kesintisiz yapabilme gayreti devam ediyor. Bir yandan toprak altındaki vatandaşlarımızın yakınlarıyla yakın diyalog kurarak onlarla her türlü iletişimi kurarak insani ve vicdani anlamda onlarla bir arada olmayı başaran bir süreci de yönetme gayreti içindeyiz. Gerek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı gerek Kızılayımız, AFAD'ımız, Enerji Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ekipleri dinamik bir şekilde hem kurtarma çalışmalarında hem de çalışanlarımızın yakınları ile olan irtibatta ve onlara her türlü desteği vermekte dinamik bir çalışmayı yürütüyorlar.

        Bakanlar düzeyinde Enerji Bakanımız ilk günden itibaren burada oldu. Dün itibarıyla Sağlık Bakanımız buradaydı. Bugün biz buradayız. Bakanlıkların tüm yetkilileri ve sorumluları buradalar. Bir taraftan dertler, acılar ve sıkıntılar paylaştıkça azalır anlayışı ile çalışan yakınlarımızın yanında en dinamik şekilde sorumluluklarımızı yerine getirirken bir taraftan sorunları çözme gayretiyle yoğun bir çalışma götürüyoruz. Arzumuz en kısa zamanda toprak altındaki 10 çalışanımıza ulaşabilmek. AFAD Başkanımızın verdiği brifingten aldığımzı değerlendirme bugün oldukça ümitliler. Çalışmalar arzu ettiğimiz şekilde giderse bugün de bir kısım ya da belirli sayıdaki çalışanımıza ulaşmayı ümit ediyoruz. Ben tekrar kaybettiğimiz çalışanlarımızın yakınlarına sabırlar diliyorum. Diğer çalışanlarımızı sağ salim az da olsa ümidimizi kaybetmemek kaydıyla ulaşmayı ümit ediyorum.

        Bu kazanın sonuçlarını değerlendirecek süreç eksik var mı, ihmal var mı daha farklı tedbirler ne olabilir onlarla ilgili değerlendirme de yapılıyor. Bunlar önümüzdeki süreçte kamuoyu ile paylaşılacak şekilde devam edecektir.

        Çalışma ekibine de teşekkür ediyorum. Zor koşullarda emniyet tedbirlerini maksimum alarak bu zor koşullarda çalışmak kolay değildir."

        Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu, "İlk andan itibaren müfettişler, cuma günü burada arkadaşlar. Gerek Bakanlığımızın gerek Enerji Bakanlığımızın teftis heyetleri, uzmanlar burada bunlarla ilgili raporlarını değerlendireceğiz" dedi.

        ZONGULDAK'TAKİ GÖÇÜK

        Zonguldak'daki göçük ile ilgili mesajlar da veren Müezzinoğlu, "Zonguldak Kilimli'de de bizim Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 5 ay süreyle kapattığımız bir maden ocağında yeniden açmak için çalışmalar yapılan ocakta da 1 çalışanımızı kaybettik. 1 çalışan da yaralı olarak kurtuldu. Kaybettiğimiz çalışana Allah'tan rahmet diliyorum, yaralı olarak kurtulan çalışanımıza da acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ