Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cumhurbaşkanı'nın bilinmeyen fotoğrafları
        1

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oynadığı İETT Futbol Takımının antrenörü olan Mehmet Ali Gürses, Erdoğan'ın bilinmeyen yönlerini anlattı.

        2

        'Hatıralarla İETT' adlı kitabında Gürses Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilk tanışması ile ilgili şunları yazdı:

        3

        "Takımı gençleştirmek istedim ve transfer yapmak için işe koyuldum. Yardım istediğim takım kaptanı Ayhan Mat, 'Hocam iyi bir futbolcu arkadaş var. Adı Tayyip. Camialtında oynuyor. İstesek hemen gelir' dedi. Kabul ettim ve gittik. Eğilmiş ayakkabılarını bağlıyordu. Doğruldu, 'hoş geldiniz' dedi ve tokalaştık.

        4

        Boylu poslu, fiziği iyi 20 yaşlarında bir genç. Babası rahmetli kıyı kaptanı da orada. Durumu izah ettiğimiz babası, 'Bunlar top oynarsa serseri olur. Olmaz' dedi. Baba oğlunu iyi tahlil edememiş. O top oynasa da oynamasa da serseri olmaz. Öyle bir yapı var ki sağlam, yaşına göre çok daha olgun. Ama adamcağızın düşünce tarzı bu. Babasına, 'Ben bu çocuğu alıyorum. Kendi evladım gibi. Hem okuyacak, hem çalışacak ve aylık alacak. Hem de futbol oynayacak' dedim. Bunun üzerine 'tamam' dedi. İlk defa bir oyuncuyu seyretmeden aldım. Kararımın isabetli olduğunu zaman gösterdi."

        5

        Tek bir gün antrenmandan kaçmayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için Gürses ayrıca;

        6

        "Bir tek gün Ankara'da spikerlik imtihanına girmek için izin istedi, verdim ama olmadı" ifadelerine de yer verildi. Gürses açıklamalarını, gençleştirdiği takımının şampiyon olduğunu ifade ediyor.