Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar 25.11.2016

        FETÖoperasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında 25 Kasım Cuma gününe dair haberler..

        Haberler anlık güncellenmektedir..

        ORDU'DA 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Ordu'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonlarda 10 şüpheli gözaltına alındı.

        Ordu Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda Altınordu, Gölköy ve Fatsa ilçesinde görevli 5'i zabıt katibi ile 1'i infaz koruma memuru olmak üzere 6 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Bunun üzerinde şüphelilerin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 6 şüpheli gözaltına alındı.

        Öte yandan 23 Kasım'da Ordu merkezli 5 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında aranan şüphelilerden 4'ü daha yakalanarak gözaltına alındı.

        Operasyon kapsamında gözaltı sayısı 23'e yükselirken, hakkında yakalama kararı çıkarılan 4 kişinin ise aranma çalışmalarına devam edildiği öğrenildi. Zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor. (İHA)

        TUNCELİ HOZAT KAYMAKAMI BEKİR DEMİR AÇIĞA ALINDI

        TUNCELİ'nin Hozat Kaymakamı Bekir Demir, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açığa alındı.

        15 Temmiz darbe girişiminin ardından devam eden FETÖ/PDY soruşturma kapsamında Tunceli'nin Hozat İlçesi'nde 2 yıldan beri kaymakamlık yapan Bekir Demir, açığa alındı. (DHA)

        ANTALYA'DA KAYMAKAM VE DEFTERDAR VEKİLİ GÖZALTINA ALINDI

        Antalya'nın Gündoğmuş ilçesinde Kaymakam, Defterdar Vekili ve Aile ve Sosyal Politikalar eski Müdür Yardımcısı FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

        FETÖ soruşturması kapsamında operasyon düzenleyen Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, Gündoğmuş Kaymakamı M.Ö., Defterdar Vekili B.A. ile Aile Sosyal Politikalar eski Müdür Yardımcısı O.U.'yu gözaltına aldı. Operasyonda çeşitli doküman ve dijital materyallerin ele geçirildiği bildirildi.

        Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. (İHA)

        BALIKESİR'DE 5'İ KADIN 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Balıkesir'in Gönen ilçesinde 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 5'i kadın 7 kişi gözaltına alındı.

        Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik yurt genelinde yürütülen çalışmalar kapsamında Gönen ilçesinde de operasyonlar devam ediyor. Balıkesir genelinde FETÖ/ PDY soruşturması kapsamında en fazla işlem yapılan ilçelerin başında yer alan Gönen'de 5'i kadın olmak üzere 7 kişi gözaltına alındı. Daha önce Gönen Belediyesi'nden ihraç edilen B.S'nin Bandırma'da, E.A.'nın ise Balıkesir'de gözaltına alındığı, şüphelilerin Gönen İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusunun devam ettiği öğrenildi. (İHA)

        MANİSA'DA FETÖ ABLASI OLAN 22 KADIN GÖZALTINDA

        MANİSA'daki FETÖ/PDY soruşturmasında örgütte abla olarak görev yaptığı belirtilen 22 kadın, bu sabah adliyeye sevk edildi.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ ablaları oldukları ileri sürülen 22 kadın bu sabah gözaltına alındı. Şüpheliler, Manisa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Manisa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülen şüphelilerin sorgusunun sürdüğü bildirildi. (DHA)

        ÇORUM'DA 13'Ü KADIN 31 KİŞİ GÖZALTINDA

        Çorum'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 13ü kadın 31 kişi gözaltına alındı.

        Çorum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda örgüte ait yurt ve evlerden sorumlu oldukları iddia edilen ve örgütte "abla" ile "abi" görevlerinde bulundukları ileri sürülen 13ü kadın 31 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince kent merkezi ile bazı ilçelerde düzenlenen operasyonda şüpheliler gözaltına alındı.

        Şüphelilere ait bazı eşyalar ile dijital materyallere el konuldu. (AA)

        DİYARBAKIR'DA TOPLAM 1568 KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ

        Diyarbakır'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturmalar çerçevesinde 2 bin 484 kişi hakkında işlem yapılırken, bunlardan bin 568'i görevden ihraç edildi.

        Diyarbakır Valiliği, kentte FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturmalara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, örgütle irtibatlı ve iltisaklı oldukları değerlendirilen çeşitli kurumlardaki personele yönelik başlatılan çalışmalar devam ettiği belirtildi. Bu çerçevede, 2 bin 484 kişi hakkında işlem yapıldığı ve bunlardan bin 568'inin ihraç edildiğine dikkat çekilen açıklamada, "Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı kurumlarda yürütülen çalışmalar sonucunda bin 314 kişiye işlem yapılmış, 835 kişi ihraç edilmiştir. Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı kurumlara yönelik yapılan çalışmalarda 425 kişiye işlem yapılmış, 283 kişi ihraç edilmiştir. Dicle Üniversitesi'ne yönelik yapılan çalışmalarda 151 kişiye işlem yapılmış, 108'i ihraç edilmiştir. İl Müftülüğü'ne bağlı kurumlara yönelik yapılan çalışmalarda 34 kişiye işlem yapılmış, 19 kişi ihraç edilmiştir. TRT Diyarbakır Müdürlüğü kurumlarına yönelik yapılan çalışmalarda 12 kişiye işlem yapılmış 10 kişi ihraç edilmiştir. Ceza İnfaz Kurumu ve adliye personeline yönelik yapılan çalışmalarda 40 kişiye işlem yapılmış, 40 kişi ihraç edilmiştir. Askeri kurumlarda yürütülen çalışmalar sonucunda 200 kişiye işlem yapılmış, 110 kişi ihraç edilmiştir. İl Sağlık Müdürlüğü-Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği kurumlarına yönelik yapılan çalışmalarda 34 kişiye işlem yapılmış, 23 kişi ihraç edilmiştir. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü kurumlarına yönelik yapılan çalışmalarda 15 kişiye işlem yapılmış, 6 kişi ihraç edilmiştir. DSİ. 10. Bölge Müdürlüğü kurumlarına yönelik yapılan çalışmalarda 6 kişiye işlem yapılmış, 6 kişi ihraç edilmiştir. Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü kurumlarına yönelik yapılan çalışmalarda 6 kişiye işlem yapılmış, 4 kişi ihraç edilmiştir. Karacadağ Kalkınma Ajansı'nda 6 kişiye işlem yapılmış, 5 kişi ihraç edilmiştir. Tarım ve Kırsal Alanı Kalkındırmayı Destekleme Kurumu'nda 4 kişiye işlem yapılmış, 4 kişi ihraç edilmiştir. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü kurumlarına yönelik yapılan çalışmalarda 14 kişiye işlem yapılmış, 14 kişi ihraç edilmiştir" denildi. (İHA)

        MHP'Lİ MECLİS ÜYESİ GÖZALTINA ALINDI

        Manisa'nın Kula ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Kula Belediyesinin MHP'li meclis üyesi ve belediye çalışanı bir personel gözaltına alındı.

        Kula Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında FETÖ/PDY ile bağlantılı oldukları ileri sürülen Kula Belediye Meclisi'nin MHP'li üyesi V.Y. ve memurluktan ihraç edilen belediye çalışanı M.K. gözaltına alınarak Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. (İHA)

        OSMANİYE'DE TOPLAM 611 KİŞİ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI

        Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, 15 Temmuz sonrası Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, bugüne kadar 611 kişi hakkında işlem yapıldığını belirtti.

        Başsavcı Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz sonrası FETÖnün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 611 kişi hakkında işlem yapıldığını, bunlardan 290 kişinin tutuklandığını, 174 kişinin adli kontrol şartıyla serbest kaldığını, 9 kişinin tutuklandıktan sonra tahliye edildiğini, 2 iki kişinin de halen gözaltında tutulduğunu bildirdi.

        Halen bir kısmı yurt içinde ve yurt dışında olduğu tespit edilen aralarında il imamı, il imam yardımcısının da bulunduğu 11 firari şüphelinin hakkında yakalama kararının çıkartıldığını da belirten Yılmaz, hakkında işlem yapılan 23 askeri personelden 7sinin, 77 emniyet personelinden 47sinin, 96 adliye personelinden 31inin, 168 diğer kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan personelden 105inin, 236 sivilden 100nün tutuklandığını,11 kişinin de firari olduğunu kaydetti.

        Yılmaz ayrıca, başsavcılıkça bu güne kadar olduğu gibi bu günden sonra da milli birlik ve bütünlüğe yönelik her türlü terör örgütle mücadelenin kararlılıkla ve evrensel hukuk kuralları çerçevesinde devam edeceğini aktardı. (AA)

        YALOVA'DA 18 KİŞİ TUTUKLANDI

        Yalova merkezli 8 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında öğretmen ve emniyet mensuplarının da bulunduğu 25 kişiden 18i tutuklandı.

        Yalova Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturması çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Yalova, Adıyaman, Amasya, Bayburt, Bursa, İstanbul, Kocaeli ve Kütahyadaki bazı adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 2 öğretmen ile 2si komiser yardımcısı 23 emniyet mensubunun sorgusu tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen şüphelilerden ikisi öğretmen, 16sı emniyet mensubu 18 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Yedi emniyet mensubu ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Bu arada, öğretmenlerin İl Emniyet Müdürlüğündeki yapılanmadan sorumlu oldukları, bazı şüphelilerin ise örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kulladıkları belirtildi. (AA)

        BARTIN'DA 8 ESKİ AKADEMİSYEN VE 1 GÜVENLİK GÖREVLİSİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bartın merkezli 3 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan ve daha önce meslekten uzaklaştırılan 8 akademisyen ve 1 güvenlik görevlisi adliyeye sevk edildi.

        Soruşturma doğrultusunda Bartın, Ankara ve Eskişehir’de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 9 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Bartın Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra adliyeye getirildi.

        FETÖnün darbe girişimi sonrası sürdürülen soruşturma kapsamında 17 Kasımda Bartın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Bartın merkezli Ankara ve Eskişehir’de belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda daha önce açığa alınan 9 akademisyen ve 1 güvenlik görevlisi yakalanmıştı.

        Şüphelilerden biri emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı. (AA)

        AFYON SULTANDAĞI KAYMAKAMI MUHAMMET EMİN GÜNGÖR AÇIĞA ALINDI

        Afyonkarahisarda, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Sultandağı Kaymakamı Muhammet Emin Güngör, açığa alındı.

        Kaymakam Güngör, devam eden soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırıldı.

        Sultandağı Kaymakamlığına vekaleten Çobanlar Kaymakamı Resul Özdemirin bakacağı öğrenildi. (AA)

        MANİSA'DA KAMUDAN İHRAÇ EDİLEN MEMUR SAYISI 1801'E YÜKSELDİ

        Manisa'da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen kamu personeli sayısının 463'e yükseldiği açıklandı. Son yayınlanan KHK ile Manisa'da görevinden ihraç edilen memur sayısı Bin 801'e yükselirken, 761 memur hakkında da görevden uzaklaştırma kararı verildi.

        Manisa Valiliği, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından haklarında idari ve adli işlem yapılan kamu personeli sayısını açıkladı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, KHK ve HSYK kararlarıyla Manisa'da bin 801 kamu personeli memuriyetten ihraç edilirken, 95 ayrı kamu kurum ve kuruluşundan 761 kamu personeli de açığa alındı. Yapılan açıklamada gözaltına alındıktan sonra mahkemeye çıkarılan 849 kamu görevlisinden 463'ünün tutuklanarak cezaevine gönderildiği, 295 kamu personelinin adli kontrol şartıyla, 91'inin de serbest bırakıldığı öğrenildi. Yürütülen soruşturma kapsamında Manisa'da, 72 memurun da gözaltındaki sorgusunun devam ettiği açıklandı.

        Diğer iller tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Manisa'da 8 kamu görevlisinin başka illere teslim edildiği, 36 sözleşmeli personelin de sözleşmelerinin feshedildiği açıklandı. 79 kamu personeli hakkındaki idari soruşturmanın ise devam ettiği öğrenilirken, 8 memurun da emekliye ayrıldığı açıklandı.

        Açığa alındıktan sonra haklarında yürütülen idari soruşturma sonucunda FETÖ ile bir bağlantısı olmadığı tespit edilen 148 kamu görevlisinin görevlerine iade edildiği bildirilen açıklamada, 2 bin 286 kamu görevlisi ve yakınının da pasaportlarının iptal edildiği kaydedildi. (İHA)

        EDİRNE'DE 53 FETÖ TUTUKLUSU TEKİRDAĞ'A NAKLEDİLDİ

        15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında tutuklanarak Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'ne konulan 53 FETÖ şüphelisi, Adalet Bakanlığı'nın kararıyla jandarma ekipleri eşliğinde Tekirdağ'a nakledildi. Sabah saatlerinde F Tipi Cezaevi'nden geniş güvenlik önlemleriyle ring araçlarına bindirilen FETÖ/PDY tutukluları, Tekirdağ Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'ne götürüldü.

        Terör soruşturması kapsamında tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Abdullah Zeydan'ın Edirne'ye getirilmesinin ardından cezaevindeki PKK'lı 62 hükümlü önceki gün geniş güvenlik tedbirleriyle Bandırma'ya nakledilmişti. (DHA)

        MANİSA'DA SELENDİ KAYMAKAM VEKİLİ GÖREVDEN ALINDI

        MANİSA'nın Selendi Kaymakam Vekili Murat Aydın, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırıldı.

        İçişleri Bakanlığı tarafından FETÖ/PDY ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle Selendi Kaymakamı Murat Aydın, görevden uzaklaştırıldı. Selendi'ye 12 Temmuz'da vekil olarak atanan Aydın, dün İçişleri Bakanlığı'nın, 44 mülki idari amirinin FETÖ/PDY ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle görevden uzaklaştırılanlar listesinde yer aldı. (DHA)

        KIRIKKALE'DE FETÖ OKULUNU SATIN ALAN 7 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        KIRIKKALE'de 15 Temmuz öncesi FETÖ'ye ait olduğu belirtilen Özel Kızılırmak Lisesi'ni satın alıp, mal kaçırmak suçlamasıyla gözaltına alınan 7 kişi adliyeye sevk edildi.

        Kırıkkale'de Çallıöz Mahallesi'nde şehirlerarası terminalin arkasında bulunan Özel Kızılırmak Lisesi, 15 Temmuz öncesi TÜPRAŞ Rafinerisi ve MKE Kurumu'ndan emekli A.K., G.F., Z.K., M.A., Y.D., H.A. ve M.A. tarafından satın alındı. Yürütülen soruşturma kapsamında bu kişiler Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadelesi Şubesi ekiplerince okulu satın alıp, FETÖ mallarını kaçırma suçlamasıyla gözaltına alındı. Şüpheliler ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        15 Temmuz sonrası el konulan Özel Kızılırmak Lisesi, darbe girişimi gecesi Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda şehit olan polis memuru Alpaslan Yazıcı'nın adı verilerek Şehit Alpaslan Yazıcı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak eğitime başlamıştı. (DHA)

        SAMSUN'DA ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ'NDE GÖREVLİ YARDIMCI DOÇENT GÖZALTINDA

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aranan Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) görevli yardımcı doçent, gözaltına alındı.

        Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ/PDY'ye yönelik Samsun merkezli Ankara, İzmir ve Konya'da çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlemiş, olayla ilgili 2 gün önce Samsun Adliyesi'ne sevk edilen akademisyenlerden 8'i tutuklanmış, 24'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

        Operasyon kapsamında arandığı öğrenilen OMÜ'de görevli Yardımcı Doçent Dr. F.İ. de yakalandı. Polisteki sorgusu tamamlanan F.İ., bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. (İHA)

        SAMSUN'DA 2 ASTSUBAY ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Samsun'da FETÖ/PDY yapılanması soruşturması kapsamında ByLock kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 astsubay adliyeye sevk edildi.

        Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PYD) yönelik düzenlenen operasyonda, 19 Mayıs Kışlası'nda görevli iken açığa alınan astsubaylar U.Ö. (39) ve Ö.B.'yi (43) 4 gün önce gözaltına almıştı.

        TEM Şube Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan 2 astsubay bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. (İHA)

        BOLU MERKEZLİ 7 İLDEKİ OPERASYONDA 18 KİŞİ GÖZALTINDA

        Bolu merkezli, İstanbul, Sakarya, Ankara, Kayseri, Düzce ve Kocaeli'de Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 18 kişi yakalandı.

        Alınan bilgiye göre, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, aralarında daha önce görevden uzaklaştırılanların da bulunduğu öğretmen, akademisyen, öğrenci, kamu personeli ve kamu çalışanlarının bulunduğu 35 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        Çalışma kapsamında Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Bolu, İstanbul, Sakarya, Ankara, Kayseri, Düzce ve Kocaeli'de belirlenen adreslere operasyon düzenlendi.

        Operasyonda 18 kişi gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı bulunan 17 şüphelinin ise aranmasına devam ediliyor. (AA)

        MERSİN TARSUS'TA 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        Mersin'in Tarsus ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında açığa alınan ve görevden uzaklaştırılan 5 müftülük personeli tutuklandı.

        Tarsus Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 21 Kasım 2016 Pazartesi günü Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Tarsus Müftülüğü'nden ihraç edilen ve açığa alınan 14 çalışanı gözaltına aldı.

        Gözaltına alınan 14 personel dün akşam saatlerinde Tarsus Adliyesi'ne getirildi. 9 kişi adli kontrol ile serbest kalırken, uzman vaiz, Kur'an kursu öğreticisi ve imam hatibin aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı. (İHA)

        KIRIKKALE'DE TÜMÇADER ÇALIŞANI 7 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan Tüm Çalışanlar Derneği (TÜMÇADER) üyesi 7 kişi adliyeye sevk edildi.

        Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 7 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. (AA)

        İSTANBUL'DAESKİ ZAMAN GAZETESİ GENEL MÜDÜRÜ VE İŞ ADAMLARINA GÖZALTI KARARI

        Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) mensup olanların ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında kapatılan Zaman gazetesinin eski Genel Müdürü Recep Uzunallı ve iş adamlarının da bulunduğu 9 şüpheli hakkında ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan gözaltı kararı verildi.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay tarafından FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce ifadesi alınan örgütün ''imamlarından'' H.P'nin beyanları doğrultusunda yeni şüpheli isimlere ulaşıldı.

        Bu çerçevede, kapatılan Zaman gazetesinin eski Genel Müdürü Recep Uzunallı, daha önce TUSKON'a yönelik FETÖ soruşturmasında tutuklanan Ömer Faruk Kavurmacı'nın akrabası olduğu belirtilen İsmail Kavurmacı ile iş adamlarının da aralarında bulunduğu 9 şüpheli hakkında ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan gözaltı kararı verildi.

        Savcılığın talebi üzerine Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğince, şüpheliler hakkında arama ve el koyma kararı da alındı.

        Savcılığın talimatı doğrultusunda harekete geçen emniyet güçleri, şüphelilerden 3 kişiyi yakalayarak emniyete getirdi. Aralarında Recep Uzunallı'nın da bulunduğu diğer 6 şüpheli ise halen aranıyor. Şüphelilerin adreslerinde arama ve el koyma işlemleri devam ediyor. (AA)

        KAYSERİ'DE 1'İ KADIN NOTER 4 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        KAYSERİ'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve aralarında kadın noterin de bulunduğu 4 kişi, adliyeye sevk edildi.

        FETÖ/PDY soruşturmasında gözaltına alınan 9'uncu noteri Nilgün Akın ile Hamdi Yıldırım, Yakup Zavar ve Zekeriye Güngör, sağlık kontrolü için Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliği'ne getirildi. Zanlılar ardından adliyeye götürüldü. Kadın noterin eşi Yargıtay hakimi Ali Akın'ın FETÖ davasından halen firari olduğu, diğer zanlılardan Yakup Zavar'ın da Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofislerine dinleme cihazı konulmasıyla ilgili dava kapsamında tutuklu bulunan eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdür Yardımcısı Sedat Zavar kardeşi olduğu belirlendi. (DHA)

        ANTALYA'DA TOPLAM TUTUKLU SAYISI 1131 OLDU

        Antalya'da FETÖ operasyonu kapsamında bin 131 kişinin tutuklandığı 2 bin 278 kişinin ise meslekten ihraç edildiği bildirildi.

        Antalya Valiliği OHAL Bürosu tarafından yapılan açıklamada, 15 Temmuz FETÖ/PDY darbe teşebbüsü kapsamında başlatılan soruşturma kapsamında bin 131 kişinin tutuklandığı 51 şüphelinin gözaltında bulunduğu ve 488 kişinin de halen firarda olduğu bildirildi. Açıklamada ayrıca 904'ü adli kontrol şartıyla olmak üzere bin 389 kişinin serbest bırakıldığı, 566 kişinin görevden uzaklaştırılıp açığa alındığı, bin 470 kişinin ise meslekten ihraç edildiği kaydedildi.

        Açıklamada emekliliğe sevk edilen kişi sayısının 21, göreve iade edilen kişi sayısının ise 221 olarak olduğu, toplam adli işlem sayısının 3 bin 178, idari işlem sayısı ise 2 bin 278 olduğu bilgisi paylaşıldı. (İHA)

        ZONGULDAK'TA FETÖ'NÜN "MÜHENDİSLERDEN SORUMLU İMAMI" ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Zonguldak'ta FETÖ'nün sözde 'mühendislerden sorumlu imamı', diğer 7 şüpheli ile adliyeye sevk edildi.

        Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Merkez ve Kdz. Ereğli ilçesinde FETÖ'ye ait kapatılan kurumlarda müdürlük, çalışan ve öğretmenlik yaptığı iddia edilen şüpheliler ile görevinden ihraç edilen öğretmenlerin bulunduğu 7 şüpheli Zonguldak Adliyesi'ne sevk edildi.

        Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince ifadeleri alınan 7 şüpheli sağlık kontrolünden geçti.

        Aralarında sözde 'mühendislerden sorumlu imam' olduğu öğrenilen İ.K. isimli öğretmen de adliyeye sevk edildi.

        Şüphelilerin Cumhuriyet Savcılığı'nın ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilmeleri bekleniyor. (İHA)

        BOLU'DA 2 CEZAEVİ İNFAZ KORUMA MEMURU ADLİYEDE

        Boluda, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Bolu F Tipi Cezaevi görevlisi 2 infaz koruma memuru adliyeye çıkarıldı.

        Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ ile "irtibatlı" oldukları gerekçesiyle İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Bolu F Tipi Ceza İnfaz Kurumu görevlisi 5 infaz koruma memurundan ikisinin ifadesi tamamlandı.

        Emniyetteki ifadeleri tamamlanan O.C. ve N.S. isimli infaz koruma memurları, İzzet Baysal Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye çıkarıldı.

        Gözaltında bulunan 3 şüphelinin ise emniyetteki işlemlerinin devam ettiği bildirildi. (AA)

        BATMAN MERKEZLİ OPERASYONLAR: 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik Batman merkezli yapılan operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

        Batman Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün kriptolu mesajlaşma uygulaması "ByLock" kullandığı öne sürülen kişilerle ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde Batman ve Ankara'da operasyon düzenlendi. Operasyonda, aralarında öğretim üyesinin de bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 5 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor. (İHA)

        MARDİN'DE POLİSLERİN İMAMLIĞINI YAPAN 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Mardin merkezli 7 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, Mardin Artuklu Üniversitesi'nde daha önce Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'ndan (FETÖ/PDY) ihraç edilen ve gözaltına alınan 11 öğretim üyesinden 4'ü tutuklandı.

        Mardin Artuklu Üniversitesi'nde görev yapan ve daha önce FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu tespit edilen ve üniversiteden ihraç edilen 19 öğretim görevlisinden 11'i yapılan eş zamanlı operasyon ile gözaltına alınmıştı. Gözaltı süreleri dolan 11 şahıs Mardin Adliyesi'nde hakim karşısına çıktı.

        Mardin İl Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Mardin merkezli Elazığ, İzmir, Kayseri, Gaziantep, Diyarbakır ve Mersin illerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan, aralarında emniyet müdürlüğündeki polislerin 'imamlığını' yapan öğretim görevlilerinin de olduğu 4 kişi tutuklanırken, 7 kişi de adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (İHA)

        KAYSERİ'DE 3 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 3 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Kamuoyunda "böcek" davası olarak bilinen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı sırasında çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasına ilişkin 12 sanığın yargılandığı davanın tutuklu sanıklarından Sedat Zavar'ın kardeşi Yakup Zavar, firari eski Yargıtay üyesi Ali Akın'ın eşi Nilgün Akın ve Hamdi Yıldırım'ın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Zanlılar, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Eski Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdür Yardımcısı Sedat Zavar'ın kardeşi Yakup Zavar, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün kriptolu mesajlaşma programı "ByLock" kullandığı iddiasıyla İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince yakalanmıştı. Zavar'ın Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) fabrikada işçi olduğu bilgisine ulaşılmıştı.

        Firari eski Yargıtay üyesi Ali Akın'ın eşi Nilgün Akın ile Hamdi Yıldırım ise Kayseri merkezli 12 ilde FETÖ'nün darbe girişimine yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınmıştı.

        Başbakanlığı sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasına ilişkin açılan davanın sanıklarından Sedat Zavar da geçen yıl Romanya'da yakalanmıştı. (AA)

        ESKİŞEHİR'DE GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILAN 16 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında daha önce görevlerinden uzaklaştırılan 16 öğretmen gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezinde düzenlediği eş zamanlı operasyonda, daha önce görevlerinden uzaklaştırılan 16 öğretmeni yakaladı.

        Şüphelilerin emniyetteki sorgusu sürüyor. (AA)

        İZMİR'DE ARALARINDA SİLAHLI GÜVENLİK GÖREVLİSİNİN DE BULUNDUĞU 24 KİŞİ GÖZALTINDA

        İzmirde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, aralarında silahlı özel güvenlik görevlilerinin de bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında yakalama kararı bulunan 30 şüphelinin ikametlerine eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda, aralarında silahlı özel güvenlikçilerin de bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.

        Zanlılardan bazılarının, FETÖnün kriptolu yazışma programı "ByLock"u kullandıkları ve örgüte finansal destek sağladıklarını belirtildi.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. (AA)

        İZMİR'DE FETULLAH GÜLEN'İN ÖĞRENCİSİ DAHİL 24 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        İzmir'de FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda, aralarında ByLock kullanan şüphelilerin de bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların arasında Fetullah Gülen'in öğrencilerinden Alaattin Kırkan'ın da bulnuduğu öğrenildi.

        İzmir'de'deki Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda 24 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin bir kısmının özel güvenlik görevlisi olduğu ve ByLock kullandıkları belirtildi. Aynı zamanda, örgütte finansal destek sağlayan Bank Asya'ya para aktardığı ileri sürülen şüpheliler arasında, Fethullah Gülen'in öğrencileriden olan ve sohbet hocalığı yaptığı belirtilen Alaattin Kırkan'ın da bulunduğu bildirildi. Haklarında gözaltı kararı bulunan 6 kişi de aranıyor. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        KONYA'DA 10 AKADEMİSYEN TUTUKLANDI

        KONYA'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında gözaltına alınan 20 akademisyenden 10'u tutuklandı, 10'u ise serbest bırakıldı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Selçuk ve Necmettin Erbakan Üniversiteyeni'nde görevli 23 akademisyen hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Geçen 22 Kasım günü daha önce belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarından kadınların da bulunduğu 20 akademisyen gözaltına aldı.

        Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 10'u çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 8'i adli kontrol kararı olmak üzere 10 şüpheli de serbest bırakıldı. (DHA)

        UŞAK'TA 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 8 kişi gözaltına alındı.

        Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası sürdürülen soruşturma kapsamında Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından kent merkezinde çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda Uşak E Tipi Kapalı-Açık Ceza İnfaz Kurumunda görevli 7 infaz koruma memuru ile Uşak adliyesinde görevli bir kadın zabıta katibi gözaltına alındı.

        Uşak Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. (AA)

        KAYSERİ'DE 8 "FETÖ ABLASI" TUTUKLANDI

        KAYSERİ'de yürütülen FETÖ/PDY operasyonu kapsamında, örgütte 'abla' oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 13 kadından 8'i tutuklandı.

        Terör örgüte eleman temin ettikleri, örgüt propagandası yaptıkları, himmet ve ev toplantıları yaptıkları iddiasıyla 6 gün önce Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekipleri tarafından gözaltına alınan 13 kadının emniyetteki sorguları tamamlandıktan sonra dün Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine çıkarıldı. Gece boyunca sorguları süren şüphelilerden Gülay Ö., Lütfiye K., Ahsen D., Nilgün B., Selenga S., Hatice K., Hanife N. ve Hülya B. tutuklanarak cezaevine gönderildi. (DHA)

        ESKİ BURDUR MİLLETVEKİLİ TUTUKLANDI

        AK Parti'den 17- 25 Aralık sürecinde istifa eden Burdur eski milletvekili Hasan Hami Yıldırım, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklandı.

        Burdur'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında arama kararı bulunan eski milletvekili Hasan Hami Yıldırım, bu akşam Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim oldu. Başsavcı Sadi Doğan tarafından ifadesi alınan Yıldırım, tutuklanma istemiyle sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği'nce FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla tutuklandı. Eski vekil Yıldırım, işlemlerinin ardından polis aracıyla Burdur E Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.

        Ak Parti'den 2011 yılında Burdur milletvekili seçilen Hasan Hami Yıldırım, 17- 25 Aralık'ın ardından 31 Aralık 2013 günü partisinden istifa etti. (DHA)

        AYDIN'DA "CEMAAT ABİSİ" TUTUKLANDI

        Aydın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Bergama'da "cemaat abisi" olduğu iddia edilen kişi tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Efeler ilçesindeki bir eve operasyon düzenledi.

        Operasyonda T.D. gözaltına alınırken, şahsın evinde yapılan aramada bulunan dijital verilere incelenmek üzere el konuldu.

        Gözaltına alınan T. D'nin İzmir'in Bergama ilçesinde "cemaat abisi" olduğu ve İzmir ile Aydın dışında Ege Bölgesi'nde birçok ilde örgütün kapatılan dershanelerinde öğretmenlik yaptığı öğrenildi.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ