Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Partili vekiller CHP'li Niyazi Nefi Kara'yı kınadı

        AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç, Sena Nur Çelik ve İbrahim Aydın, CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara'nın "15 Temmuz kalkışması Cumhurbaşkanının bilgisi dahilinde yapılmıştır" şeklindeki sözlerini, yaptıkları ortak açıklamayla kınadı.

        AK Parti Antalya İl Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin Cumhuriyet tarihi boyunca yaşadığı en büyük ihanet hareketinin 15 Temmuz darbe girişimi olduğu belirtildi.

        "BU AÇIKLAMA DÜPEDÜZ İFTİRADIR"

        Darbe girişiminin hedefinin halkın oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanı, AK Parti Hükümeti, mecliste temsil edilen tüm partiler ve dolayısıyla milletin kendisinin olduğu kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        "Darbe başarılı olsaydı, Meclis lağvedilecek partiler kapatılacak, demokrasi ortadan kaldırılacak ve millet iradesine pranga vurulacaktı. '15 Temmuz darbe girişiminden Cumhurbaşkanının haberi vardı' açıklamasını şiddetle kınıyoruz. Bu açıklama hiçbir bilgiye, belgeye dayanmayan, gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan koca bir yalandır, düpedüz iftiradır. 15 Temmuz gecesi yaşananlar, canlı yayınlarla milletin gözü önünde gerçekleşti. CHP Milletvekili Kara'nın yaptığı açıklama, hayal dünyasında gezdiklerini ortaya koyuyor. Bu hayal dünyasında yaşayanlar, bugüne kadar iktidar olmadı, bundan sonra da olamayacaktır. Bu yalanlara milletimiz bugüne kadar inanmadı, bundan sonra da inanmayacaktır."

        15 Temmuz gecesi, savaşta bile kurşun sıkılmayan TBMM'nin bombalandığı Cumhurbaşkanı ve ailesinin kaldığı otele saldırı düzenlendiği anımsatılan açıklamada, havalimanları ve köprülerin kapatıldığı, darbeye karşı direnen vatandaşların ve polislerin şehit edildiği vurgulandı.

        "CHP'Lİ VATANDAŞLARA SAYGISIZLIK"

        Kara'nın açıklamasının başta şehit edilen 248 vatandaşa ve yüce Türk milletine ve milletin aklına hakaret olduğuna dikkat çekilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

        "15 Temmuz gecesi ve sonrasında günlerce vatandaşlarımız demokrasi nöbeti tuttu. Bu demokrasi nöbetlerinde, hiçbir siyasi parti ayrımı yoktu. Vatana gönül vermiş, demokrasiye sahip çıkmak isteyen herkes, sabahlara kadar meydanlardaydı. Türkiye'nin tüm şehirlerinde meydanları dolduranlar arasında CHP'li vatandaşlar ve CHP yöneticileri de vardı. Yenikapı'da milyonlar darbeye karşı tek yumruk oldu. Tüm siyasi parti genel başkanları da oradaydı. Kara'nın açıklaması, kendi genel başkanına ve CHP'li vatandaşlara da saygısızlıktır. Niyazi Nefi Kara'yı Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan bu iftiralarından dolayı Yüce Türk Milleti'nden özür dilemeye davet ediyoruz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ