Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Zonguldak'ta ağabeyini bıçaklayan sanık kendini böyle savundu: Hz. İsa ile Filistin'de görüştük

        Zonguldak'ta geçen Temmuz ayında 28 yaşındaki ağabeyini "İlahi emir geldi" deyip bıçaklayan sanık hakim karşısına çıktı. 21 yaşındaki tutuklu sanık Akın Sofu, "Hz. İsa ile Filistin'de görüştük. Bana 'Mehdi'sin' dedi" diye konuştu.

        Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık 21 yaşındaki Akın Sofu ile annesi, babası ve bıçakla yaraladığı 28 yaşındaki ağabeyi Tayfun Sofu katıldı. Kendisini yaralayan kardeşinden şikayetçi olmadığını söyleyen ağabey; kardeşinin psikolojik sorunları olduğunu söyledi.

        "BOYNUMDA BİR DARBE HİSSETİM, BAKTIĞIMDA KAN VARDI"

        Olay günü balkonda sigara içtiğini anlatan Tayfun Sofu, "Kardeşim namaz kılıyordu. Ben balkonda sigara içiyordum. Boynumda bir darbe hissettim. Daha sonra baktığımda kan vardı. Ayağa kalktım. Annem ve babamın yanına gittim. Ambulans çağırdık. Ben ayağa kalkmaya çalışırken kardeşim odadan çıktı. Daha sonra öğrendiğime göre polislere teslim olmuş. Kardeşimle aramda herhangi bir sorun yok. Anlattığı bir takım şeyler var. Kardeşimin psikolojik rahatsızlığı var" diye konuştu.

        "MEHDİLİK GÖREVİM TANRI TARAFINDAN VERİLDİ"

        Mahkemede konuşan 21 yaşındaki sanık Akın Sofu, olay günü söylediklerini hatırlamadığını ifade etti. Sofu, kendisinin "Mehdi" olduğu iddiasını yineledi.

        Hz. İsa ile ilk önce Filistin'de ardından da iki kez Ereğli ilçesinde karşılaştığını öne süren tutuklu sanık, şöyle devam etti:

        "Tutuklanma esnasında ne söylediğimi hatırlamıyorum. Ağabeyim Sufî'dir. Müslüman olduğu için böyle bir şey yapmam söz konusu değildir. Bana Mehdilik görevi Tanrı tarafından verildi. Bana evde istirahat halindeyken evde bir ses duydum. Sokakta Hz. İsa ile karşılaştım. Bana tekrar yineledi. Daha önce bir kaza geçirdim, kafa taşım çatladı. Olayın bununla ilgisi yok. Bu sözler tamamen gerçek. Ha İsa ile ilk olarak Filistin'de görüştük. İki kez de görüşmemiz Kdz. Ereğli'de oldu."

        Tutuklu sanığın avukatı ise tahliye talep ederek adli kontrol yöntemiyle serbest bırakılmasını istedi. Mahkeme ise tahliye talebi reddederek tutukluluk halinin devamına karar verdi. Sanığın akli dengesine ilişkin raporun aldırılması için duruşma 8 Şubat 2017 tarihine ertelendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ