Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana'daki yurt yangınında ölen İlknur Maden: Bizi kuşlar kurtarıyor
        1

        BEYCAN ÜÇKARDEŞ/GAZETE HABERTÜRK

        Adana’nın Aladağ İlçesi’nde Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu’ndaki yangın faciasında yaşamını yitiren öğrencilerin öğrenim gördüğü Sinanpaşa Ortaokulu’nda hüzün hâkim.

        2

        Ölen öğrencilerin yakın arkadaşlarıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen psikolog ve rehber öğretmenler ilgileniyor.

        3

        Yangında yaşamını yitiren 7. sınıf öğrencisi İlknur Maden’in ölmeden bir gün önce gördüğü rüyayı defterine yazdığı ortaya çıktı.

        4

        Küçük İlknur’un defterine, “Uçağa biniyoruz, uçarken havada bir başka uçakla çarpışıyoruz. Yangın çıkıyor. Bizi kanatlı kuşlar alıp kurtarıyor” yazdığı öğrenildi. ‘

        5

        İTFAİYE YETERSİZ KALDI’ İDDİASI

        Facianın yaşandığı özel kız öğrenci yurdunda çıkan yangına müdahale eden 3 çocuk babası Veysel Dede (36), eşi Neslihan Dede’nin (26) yangın sırasında yurtta misafirlikte olduğunu ve yangın haberini alır almaz itfaiyeye haber verip yangın yerine koştuğunu söyledi.

        6

        İtfaiyenin yangın yerine geldikten sonra ekipman yetersizliği nedeniyle yeterince müdahalede bulunamadığını kaydeden Veysel Dede, vatandaşların kendi imkânlarıyla getirdikleri merdiven, battaniye ve yorganlarla yangından etkilenen kız öğrencileri kurtarmaya çalıştıklarını ifade etti.

        7

        Eşinin yangından kendi imkânlarıyla kurtulduğunu belirten Veysel Dede, Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekiplerinin merdiveni bulunmadığını, hortumu bile çevredeki vatandaşların kullandığını ileri sürdü.

        8

        Yangına kendisi de hortumla müdahale etmeye çalıştığını ancak aşırı duman yüzünden içeride fazla kalamadığını kaydeden Dede, olaylar yatıştıktan sonra ise ayağının kırıldığını fark ettiğini dile getirdi.

        9

        İHMALİM VARSA CEZALANDIRILMALIYIM’

        Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik ise şunları söyledi: “Maalesef bir yangında 12 can gitti. Müdahale noktasında eksiklerimiz oldu. Tamamen yerden yangın söndürülmeye çalışıldı, itfaiyenin bir merdiveni bile yoktu.