Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar 03.12.2016

        FETÖoperasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında 03 Aralık Cumartesi gününe dair haberler.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        2 ESKİ SAVCI VE 1 HAKİM TUTUKLANDI

        Afyonkarahisar'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturma kapsamında gözaltına alınan adliyeye sevk edilen eski 4 hakim ve savcıdan 3'ü tutuklandı.

        FETÖ soruşturması kapsamında daha önceden görevden uzaklaştırılan ve dün gözaltına alınan 2 hakim ve 2 savcı emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişti. Savcılık sorgusunun ardından mahkeme çıkarılan zanlılardan eski 2 savcı ve 1 hakim tutuklanırken, 1 hakimin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi. (İHA)

        AĞRI'DA ÖRGÜTÜN SÖZDE İMAMI TUTUKLANDI

        Ağrıda Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik operasyon kapsamında örgütün sözde "imamı" olduğu belirlenen kişi tutuklandı.

        Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, FETÖ/PDYye yönelik soruşturma kapsamında, emniyet yapılanması içinde sözde rütbeli emniyet personelinin imamı olduğu tespit edilen Faruk kod adlı F.C. Kahramanmaraşta yakalanarak 23 Kasımda Ağrı Emniyet Müdürlüğüne getirildiği belirtildi.

        Öğretmen olduğu ifade edilen F.Cnin önceki gün çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı bildirildi. (AA)

        FETHİYE'DE 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Muğla'nın Fethiye ilçesinde, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PYD) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 kişiden 3'ü tutuklanıp ceza evine gönderilirdi.

        Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PYD soruşturma kapsamında Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından göz altına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri tamamlanıp adliyeye sevk edildiler. Adliyeye sevk edilen zanlılardan A.Ç, R.G. ve F.Ç. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. S.E, N.Ç, M.V, M.A, S.U. ve A.T. savcılık sorgulamasının ardından serbest kalırken, M.S.K. ise adli kontrol şartıyla bırakıldı. (IHA)

        HATAY'DA 10 HAKİM VE SAVCI SERBEST BIRAKILDI

        Hakim ve savcılar hakkındaki FETÖ soruşturması kapsaminda Hatay'da adliyeye sevk edilen 10 savcı ve hakim, adli kontrol şarti ile serbest bırakıldı.

        Edilinen bilgiye göre, Hatay Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 192 hakim ve savcı hakkında başlattığı soruşturma kapsamında açığa alınanlara yönelik düzenlediği operasyonda, Hatay'da gözaltına alınan 3'ü kadın 10 hakim ve savcı, mahkemeye çıkarıldı.

        Mahkeme işlemleri tamamlanan zanlılar, adli kontrol şartıyla serbest kaldı. (IHA)

        KIRŞEHİR'DE 15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kırşehir'de FETÖ örgütünün özel yazışma programı Bylock'u kullandıkları tespit edilen ve aralarında iş adamlarının da olduğu 15 kişi gözaltına alındı.

        Kent merkezinde gerçekleşen operasyonlarda R.K., M.A., H.U., K.K., Ö.D., B.D., Ş.N.Y., F.A., S.K., Y.S., Ş.Y., H.L., S.D., R.N.Z. ve E.S.'nin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalar sonrasında gözaltına alındı.

        Sağlık kontrolünden geçen zanlılar TEM Şube Müdürlüğüne götürüldü. (IHA)

        TEKİRDAĞ'DA 12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 12 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme sistemi "ByLock"u kullandığı iddiasıyla 35 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

        Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, düzenledikleri operasyonla 12 kişiyi gözaltına aldı.

        Diğer şüphelilerin yakalanması için emniyet güçlerinin çalışmaları sürüyor. (AA)

        ADANA'DA FETÖ SORUŞTURMASI

        Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 35'i tutuklu ve 14'ü firari 103 iş adamı hakkında 25'er yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

        Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında, örgüte finans sağladıkları iddia edilen 145 iş adamıyla ilgili soruşturma tamamlandı.

        Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, 42 şüpheli hakkında takipsizlik kararı verdi. Savcı, 35'i tutuklu 14'ü firari 103 zanlıyla ilgili "terör örgütüne üye olmaktan" 15, "terör örgütüne finans sağlamak" suçundan da 10 yıl olmak üzere 25'er yıl hapis cezası istemiyle hazırladığı iddianameyi, Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.

        İddianamede, sanık iş adamlarının FETÖ/PDY ile bağlantılı derneklere üye oldukları ve sohbet toplantıları yaparak himmet adı altında para topladıkları kaydedilirken, bir iş adamının oğlunun darbe girişimi gecesi camideki imama müdahale edip sela okumasını engellediği belirtildi.

        Darbe girişimi gecesi bazı iş adamlarının terör örgütüyle bağlantıları oldukları ve örgüte finans sağladıklarının anlaşılmaması için ellerine Türk bayraklarını alıp sokaklara çıktığı, bazılarının ise Ankara'ya gidip Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde "demokrasi nöbeti" tuttuğu da iddianameye yansıdı.

        İddianamede, bazı iş adamlarının örgüt yardımıyla kısa sürede anormal şekilde büyüdükleri de vurgulandı.

        Dosyayı inceleyip kabul eden Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu bulunan işadamları M.Ö, O.N.O, R.K. ve Y.U'nun tahliyesine karar verip, haklarında ev hapsi ve yurt dışına çıkış yasağı getirdi.

        Mahkeme ayrıca firari 14 sanıktan K.A, C.G. ve M.B'nin de atılı suçları işlediklerine dair mevcut delil durumu ve ByLock kullanıcısı olmaları nedeniyle tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartılmasına karar verdi.

        Sanıklar, 6 Şubat 2017'de görülecek ilk duruşmada hakim karşısına çıkacak. (AA)

        KIRIKKALE'DE GÖZALTINA ALINAN 3 AVUKATTAN 2'Sİ TUTUKLANDI

        Kırıkkalede, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 3 avukattan 2si tutuklandı.

        Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin FETÖ/PDYye yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 3 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen avukatlardan M.Ü. ile O.K. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, M.B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        ORDU'DA 4 ZABIT KATİBİ GÖZALTINA ALINDI

        Ordu'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonlarda 4 zabıt katibi gözaltına alındı.

        Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Altınordu ve Gölköy ilçelerinde görev yapan 4 zabıt katibi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda bu kişiler gözaltına alındı.

        Ordu Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen zanlıların İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri sürüyor. (IHA)

        ÇANAKKALE'DE GÖZALTINA ALINAN 17 KİŞİDEN 3'Ü TUTUKLANDI

        Çanakkale'nin Biga ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 17 kişiden 3ü tutuklandı.

        İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, soruşturma çerçevesinde daha önce belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda 17 kişi gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 14 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        KONYA'DA KAMU ÇALIŞANLARINA 14 TUTUKLAMA

        Konya'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında örgütün haberleşme programı olan 'ByLock'u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 24 kamu personelinden 14'ü tutuklandı, 10 şüpheli de serbest bırakıldı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Karayolları, Devlet Su İşleri, İşçi Kurumu, Kredi Yurtlar Kurumu, Müftülük, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Tarım İl Müdürlüğü gibi kamu kurumlarından 31 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Geçen salı günü eş zamanlı düzenlenen operasyonda 24 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin örgütün haberleşme programı olan 'ByLock'u kullandıkları öne sürüldü. Polisteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. 14 şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 2'sı savcılıktan, 8'i de adli kontrol kararı olmak üzere 10 şüpheli de serbest bırakıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ