Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sakarya'da bir öğretmen otizmli öğrencisini böyle sevindirdi

        Sakarya'nın Akyazı ilçesinde kamyonu çok seven otizmli öğrencisi için okul bahçesine kamyon getirten öğretmen ile öğrencisinin mutlu anlarını gösteren video sosyal medyada paylaşım rekoru kırıyor

        Akyazı İşmont Halil Bildirici Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Özel eğitim öğrencisi Ömer, kağıda çizdiği ve çok sevdiği kamyonun gerçeğini öğretmeni sayesinde gördü. Kamyonları çok seven Ömer adındaki otizmli bir öğrenciye öğretmeni hayatı boyunca unutamayacağı bir hediye vererek, okulun bahçesine kamyon getirti. Öğretmen ve öğrencisinin mutlu anlarının gösterildiği videoda, kamyonu okulun bahçesine getiren öğretmen Ömer'i yanına çağırıyor ve kamyonu Ömer'e gösteriyor, arada kamyon sürücüsünden korna çalmasını istiyor. Duygu yüklü görüntülerde otizmli öğrenci mutluluğunu öğretmenine sarılıp öperek gösteriyor. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler kısa sürede paylaşım rekoru kırdı.

        ENGELLİLER GÜNÜ'NÜN KAHRAMAN ÖĞRETMENİ KONUŞTU

        Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nde bulunan İşmont Halil Bildirici Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin müdür yardımcısı Mehmet Karacan ve özel eğitim sınıfı öğretmenleri, sürekli derslerde kamyon resmi çizen 16 yaşındaki öğrenci Ömer Faruk Ulucan'ın hayalini gerçekleştirmek için okulun bahçesine kamyon getirdi.

        Kamyon fikrinin ortaya çıkışını anlatan Karacan, "Biz aslında Ömer Faruk için çok küçük bir şey yaptık, bizim koca yürekli güzel insanlarımız bunu çok büyüttüler. Bizim için denize taş atmak kadar basit bir şeydi. Bu Sakarya'da olan şeyler aslında, olağan dışı bir şey değildi aslında. Bugün itibariyle bir telefon aldık, çokta mutlu olduk. Hayırsever bir vatandaşımız sadece engellilere yönelik bir okul yapacağını söyledi. Ömer'in sevincine hepimiz ortak olduk. Çok mutluyum" dedi.

        Karacan, "Ömer Faruk'a ben bir kağıtta kamyon resmi çıkardım. Boyasın, eğlensin diye. Resmi görünce çok sevindi. Bende gerçekten bir kamyonla tanıştırsak diye düşündüm. Daha sonra özel eğitim öğretmenlerimize danışarak, karar verdik. Biz sadece kamyonu getirterek Ömer Faruk'u sevindirdik" diye konuştu.

        Okul önünden geçen kamyoncuyu durdurarak rica ettiklerini belirten Karacan, "Okul önünden geçen bir kamyonu durdurarak, okul bahçesine getirttiklerini ifade eden Karacan, "Olayın bu noktaya gideceğini bilseydim kamyoncu ağabeyin ismini de alırdım gerçekten. Çünkü onun yaptığı şey bizim yaptığımız şeyden daha büyüktü. Ömer gülsün diye geldi çok ta güzel bir şey yaptı" ifadelerini kullandı.

        Okulun diğer öğrencileri ise çok sevdikleri Mehmet öğretmenin bu hallerini tüm Türkiye'nin bilmesinden dolayı mutluluk duyduklarını söylediler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ