Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu 5 Aralık hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji'den kar uyarısı! Kar İstanbul'da ne zaman yağacak 2016-2017?
        1

        Yurt geneli soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında. Karadeniz kıyılarında yağışlar bekleniyor.

        2

        Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun güney ve doğusu, Kastamonu, Karaman, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kayseri ve Erzincan çevreleri ile Antalya'nın doğu ilçelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

        3

        Yağışların; akşam saatlerinden sonra Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, yağmur ve sağanak, Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

        4

        KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Akşam saatlerinden sonra Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde görülecek yoğun karla karışık yağmur ve kar yağışının sebep olabileceği olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

        5

        Salı gününden itibaren yağışların etkisinin azalması ve yurt genelinde az bulutlu ve açık bir havanın hakim olması tahmin ediliyor.

        6

        Yağışın çekilmesi iç kesimlerde sis ve pus hadisesine neden olacak. Doğu Karadeniz'de Artvin ve Rize çevrelerinde Doğu Anadolu'nun güneyinde Şırnak, Hakkari ve Van çevrelerinde yağışlar bekleniyor.

        7

        Yağışlar Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Karadeniz'in kıyı kesimlerinde yağmur şeklinde olacak.

        8

        Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde yağışlar beklenirken, Doğu Anadolu bölgesi ve İç Anadolu bölgesindeki yağışların kar şeklinde olması tahmin ediliyor.

        9

        Çarşamba günü batı, iç ve güney kesimlerde yağış beklenmiyor. Karadeniz'in tamamında Karadeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisi görülecek.

        13

        Cuma günü yurtta hava durumu

        14

        Meteoroloji, Doğu Karadeniz'de yoğun kar yağışı beklendiğini duyurdu. Kar yağışı salı sabah 07.00'ye kadar etkili olacak.

        15

        Açıklamada, etkili olması beklenen yoğun kar nedeniyle buzlanma ve don olayı gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunularak, şöyle denildi:

        16

        "Yapılan son değerlendirmelere göre; 05.12.2016 Pazartesi günü Giresun, Rize, Artvin ve Trabzon'da görülecek yağışların; akşam saatlerinden itibaren yoğun karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde etkili olması bekleniyor"

        17

        "Kıyı kesimde ciddi bir örtü yapması beklenmeyen kar yağışlarının, yüksek kesimlerde yer yer 20 cm' nin üzerinde örtü yapacağı tahmin ediliyor"

        18

        "Salı günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen yoğun kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır"

        19

        O İLÇEDE OKULLAR İKİ GÜN TATİL
        Bingöl'ün Karlıova ilçesinde eğitime 2 gün ara verildi.

        20

        Karlıova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, etkili olan kar nedeniyle ilçe merkez ile bağlı köylerdeki tüm okullar 5 ve 6 Aralık günleri tatil edildi.

        21

        Öte yandan, yüksek kesimlerde kar kalınlığı 1 metreye ulaşırken, trafik ekipleri kar ve buzlanmadan dolayı sürücüleri tedbirli olmaları için uyarıyor.

        22

        Antalya'da aralık ayında güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar ve turistler sahilleri doldurdu.Yazdan kalma günlerin yaşandığı Antalya'da hava sıcaklığı 18 derece, deniz suyu sıcaklığı ise 22 derece olarak ölçüldü.

        23

        Güneşli havayı fırsat bilen bazı vatandaşlar ve turistler de aralık ayında denize girmenin keyfini yaşadı.

        24

        Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nde bazı kişiler yürüyüş yaparken bazıları da güneşlendi ve kitap okudu.

        25

        Aralık ayında denize giren Safiye Kavak, deniz suyunun çok güzel olduğunu ve fırsat buldukça Konyaaltı Sahili'nde denize girdiğini söyledi.

        26

        Antalya'da her mevsimin ayrı bir güzel olduğunu anlatan Kavak, "Antalya'da yaşamaktan çok keyif alıyorum ve sık sık denize giriyorum. Bazı yerlerde insanlar karla mücadele ederken bizler burada denize giriyoruz." dedi.

        27

        Sıcaklıkların pazartesi günü iç bölgelerde, salı günü doğu kesimlerde azalış bekleniyor.

        28

        BUZLANMA VE DON UYARISI: Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman'da buzlanma ve don bekleniyor.

        29

        Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Malatya, Elazığ, Tunceli, Adıyaman ve Bingöl'de yarın sabah saatlerine kadar havanın çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yer yer aralıklı yağmur, Malatya, Tunceli ve Bingöl'de karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

        30

        Sıcaklıkların 2-4 derece azalması, rüzgarların güney yönlerinden orta kuvvette, yer yer kuvvetli esmesi beklenen bölgede, buzlanma ve don olayı görülebileceğinden, yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması uyarısında bulunuluyor.

        31

        Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de 300 yerleşim biriminin yolu, kar nedeniyle ulaşıma kapandı.

        32

        Van'da önceki gün etkili olan kar dolayısıyla 79 köy ve 84 mezraya ulaşım sağlanamıyor.

        33

        Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yolları kapanan mahallelerde kar temizleme çalışmasını sürdürüyor. Sabah saatlerinde kapalı 425 yoldan 263'ü ulaşıma açıldı.

        34

        Öte yandan Hakkari-Van karayolunun 2 bin 730 rakımlı Güzeldere geçidinde buzlanma nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Karayolları ekipleri, söz konusu yolda tuzlama çalışmasını sürdürüyor.

        35

        Van-Ağrı yolundaki Tendürek Geçidi ise tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

        36

        Bitlis'te de kar yağışı nedeniyle 15 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

        37

        İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Yücel İlarslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışından dolayı, il merkezi ve ilçelere bağlı 15 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi.

        38

        55 iş makinesi ve 86 personelle sürdürülen karla mücadele çalışmasıyla, kapalı yollarının en kısa sürede ulaşıma açılacağını kaydeden İlarslan, vatandaşların asılsız ihbarda bulunmamasını istedi.

        39

        Öte yandan sis nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü Bitlis-Tatvan karayolunun Rahva mevkisinde trafiğin kontrollü olarak sağlandığı belirtildi.

        40

        Kar yağışının etkili olduğu Muş'ta da 99 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, kapalı yolların açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

        41

        Hakkari'de de kar yağışı nedeniyle 6 köy ve 17 mezra ile ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri kapanan yolların açılması için çalışmalarını sürdürürken, tipi nedeniyle ekiplerin zor anlar yaşadığı bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ