Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Diyarbakır'da eylem hazırlığı içinde olan 2 PKK'lı yakalandı

        Terör örgütü PKK'nın dağ kadrosundan Diyarbakır kent merkezine sansasyonel eylemler yapmak için gelen 2 teröristten biri çıkan çatışmada yaralı, diğeri sağ olarak yakalandı.

        Çatışma sırasında yoldan geçmekte olan bir kız çocuğunun da hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.

        SANSASYONEL EYLEM HAZIRLIĞINDAYDILAR

        Diyarbakır'a sansasyonel eylem yapmak için gelen 2 teröristten biri yaralı, diğeri sağ olarak yakalandı. Dağ kadrosundan şehir merkezine eylem yapmak için gelen 2 terörist, saat 22.00 sıralarında Bağlar İlçesi Bağcılar Mahallesi Cengizler Caddesi üzerinde polislere silah kullandı.

        Çıkan çatışmada teröristlerden biri yaralı, diğeri sağ olarak yakalandı. Yaralı terörist tedavisinin yapılmas için hastaneye götürüldü.

        Çatışma sırasında yoldan geçmekte olan bir kız çocuğunun da hafif şekilde yaralandığı öğrenildi. Teröristin tedavi gördüğü hastane çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı.

        SAHTE KİMLİK ELE GEÇİRİLDİ

        Diyarbakır Valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamada:

        "İlimiz de meydana gelmesi muhtemel terör olaylarına yönelik olarak yapılan çalışmalar kapsamında sansasyonel eylemler gerçekleştirmek için dağ kadrosundan geldiği tespit edilen 2 BTÖ mensubunun İlimiz Bağlar İlçesi Bağcılar Mahallesi Cengizler caddesi üzerinde bulunan ekiplerimize yönelik olarak silah kullanmaları sonucunda 5 Aralık 2016 günü saat 22.00 sıralarında yaşanan çatışmada 1 BTÖ mensubu yaralı diğeri sağ olarak yakalanmıştır. Ayrıca yaşanan çatışmada yoldan geçmekte olan bir kız çocuğu hafif şekilde yaralanmıştır. Çatışma sonrası olay yerinde yapılan incelemelerde 1 adet tabanca, 1 adet sahte kimlik kartı ve dijital materyal ele geçirilmiştir" denildi.

        Mehmet KAYAHAN/ DİYARBAKIR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ